gesler

Hej :-) Dla fanów Magdy Gesler i gotowania nakładem Wydawnictw Edipresse Książki ukazał się taki właśnie kalendarz na rok 2017. W kalendarzu znajdziemy 40 rewolucyjnych przepisów słynnej Zobacz więcej
Hej :-). Jadłam na wakacjach w Bieszczadach jak byliśmy. Była bardzo smaczna i tak naszło nas, żeby zrobić. Szukałam jakiegoś fajnego przepisu. Znalazłam Magdy Gesler. Dokładnie tutaj - klik. Zupa Zobacz więcej
Menu naszego niedzielnego party nie miało właściwie nic wspólnego z oglądanym filmem. Ale - ponieważ to były jednocześnie moje imieniny:) to uznałam, że mogę sobie pozwolić na coś, co mnie ostatnio Zobacz więcej
składniki: 600 g mąka 200 g cukru 15 żółtek 6 łyżek śmietany 2 łyżki smalcu 2 łyżki spirytusu 1 łyżka araku 500 g smalcu do smażenia 100 g cukru pudru wanilia wykonanie: Smalec ucieramy do Zobacz więcej
Miękki, puszysty piernik z przepisu M. Gessler. Dobry zaraz po upieczeniu, choć podobno jeszcze lepszy po kilku dniach leżakowania. W smaku mało korzenny intensywnie czekoladowy - bardzo smaczny. Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 160

Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone Zobacz więcej
Ryba po grecku wg przepisu Magdy Gessler - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
Dzisiaj piątek więc zapraszam na placki ziemniaczane. Pyszne, chrupiące po prostu niebo w gębie:) Jeżeli oglądaliście program p. Magdy Gessler to pewnie zauważyliście, że niemal w każdym odcinku Zobacz więcej
Hala Koszyki wzbogaciła się o nową restaurację. Czynna 24/7 ĆMA wita już swoich gości! kilka dni po otwarciu nie wszystko działa jak w zegarku. Karta posiada błędy w druku a kelnerzy zapominają o tym Zobacz więcej
DOMOWY, PASZTET WIEJSKI wg. MAGDY GESSLER Świąteczny,domowy pasztet wiejski, jaki piekły kiedyś nasze babcie, a dziś w sklepie trudno już taki kupić. Pasztet, obok innych wyrobów mięsnych, jest w Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 19863

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Wigilia tuż tuż i tradycyjnie na każdym stole pojawi się barszcz. Podstawą tej zupy jest zakwas buraczany. Jego kolor i smak powinien być intensywny i wyrazisty. Jeżeli ktoś nie robił jeszcze w domu Zobacz więcej
Odmienione schabowe składające się z podwójnego schabu a środek wypełnia zmiksowana cebula. Smaczne i proste w przygotowaniu. Przepis Magdy Gessler ale ja znalazłam go na blogu Prawo do gotowania z Zobacz więcej
Zakwas z buraków wg Magdy Gessler To już ostatnia chwila, żeby nastawić zakwas na wigilijny barszcz. Dziś przepis na zakwas z buraków wg przepisu Magdy Gessler. Na blogu znajdziecie przepis na kiszone Zobacz więcej
Kuchennefascynacje
Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennefascynacje
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 8316

Kopytka wg M. Gessler Tak jak zapewnia autorka bloga Feeria smaków kopytka są mięciutkie, leciutkie, puszyste delikatne. Szczerze powiem, że nigdy wcześniej takich nie jadłam. Przepis z bloga Feeria Zobacz więcej
Podstawą dobrego barszczu jest zakwas z buraków. Kolor jak i zapach takiego zakwasu powinien być intensywny. Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, więc barszcz każdy robi a nie do końca wie jak się Zobacz więcej
Oglądając "Kuchenne rewolucje" zauważyłam, że p. Magda kiedy jej serwowano schabowe potrafiła poznać, które są przygotowywane według jej receptury. Dodawała przy tym, że schabowe takie są delikatne i Zobacz więcej
Nieuchronnie zbliżamy się do końca roku 2016 i muszę przyznać, że z przyjemnością, gdyż długo czekałam na kalendarz kulinarny 2017. Co w nim wyjątkowego? Oprócz standardowych kartek z datami, Zobacz więcej
Przepis z książki pani Magdy Gessler "Kuchnia polska Magdy Gessler". Makowiec błyskawiczny, nie wymaga mielenia maku.Trochę taki piegus (z wyglądu),tyle żebardziej wykwintny, bo w cieście makowym Zobacz więcej