gesller

{{headerMessage}}
Jaja Faszerowane na Gorąco z Migdałami Jajka na twardo z kolendrą i migdałami smażone w skorupkach - bardzo smaczne. Przepis wpadł mi w oko gdy pierwszy raz przeglądałam książkę Magdy Gesller. Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków
Pierniczki z Norymbergi

Pierniczki z Norymbergi 94

0
{{headerMessage}}
... typowo do jedzenie - raczej nie do dekoracji. Intensywnie bakaliowe pierniczki, miękkie zaraz po upieczeniu. Świetne. Przepis Magdy Gesller. Składniki: 150 g cukru pudru 3 jajka 100 g masła 300 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tarta z kruchego ciasta z farszem opartym na kaszance, czerwonej cebuli i jabłkach. Bardzo dobre i niezwykle ciekawe połączenie smaków; szczególnie, że farsz doprawiłam cynamonem i goździkami (jak w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fenomenalne... Robiłam je dwukrotnie a i teraz na wszelki wypadem mam w lodówce składniki na kolejną partię. Koniecznie do spróbowania. Przepis Magdy Gesller. Składniki: 600 -700 g matiasów 4 cebule Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Studzienina z Kurczka

Studzienina z Kurczka 243

1
{{headerMessage}}
Mięso całego kurczaka "związane" wywarem. W zasadzie z powodzenie można to nazwać galaretą... tyle, że bez żelatyny. Zrobiłam ją z przepisu Magdy Gesller i przyznam, że bardzo mi smakowała. Następny Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Zupa Węgierska

Zupa Węgierska 256

0
{{headerMessage}}
kg schabu 1 l mocnego bulionu (wołowego lub cielęcego) 3 łyżki smalcu 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 6 łyżek słodkiej papryki w proszku łyżka ostrej papryki w proszku 2 duże pomidory malinowe 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. W Villa Bianco Magda Gesller przeprowadziła rewolucję, wcześniej serwowano tam kuchnię śródziemnomorską :) Na stek się nie skusiłam ponieważ ostatnio chodzą za mną MULE i twardo szukam we Wrocławiu Zobacz więcej
Retro Food Design
Retro Food Design Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Retro Food Design
QA Magazyn

QA Magazyn 15

0
{{headerMessage}}
, sprawiedliwie dzieląc Magazyn, tak jak i swoje życie, na trzy części - jedną oddaje kuchni, w życiu związana z Qchnią Artystyczną, kolejną powierza kwiatom, na co dzień w robi to w Warsztacie Woni, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tradycyjnej receptury sklada sie z przedniej jakosci miesa wolowego ,od srodka posmarowanego musztarda,z farszem z boczku,ogorka konserwowego i krojonej cebuli.To cala tajemnica przepysznych rolad Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Pizza pr(ostra) jak diabli

Pizza pr(ostra) jak diabli 109

0
{{headerMessage}}
Pizza pr(ostra) jak diabli | Prymitywna Kuchnia Prymitywna Kuchnia Przepisy łatwe i proste, które możesz zrobić szybko. Dla faceta i leniwej baby ;) Menu dnia O stronie Przepisy dla Ciebie Kontakt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chrupiące brzegi. Moja patelnia do naleśników ma kilka lat i pewnie Magda Gesller by ją wyrzuciła, ale zauważyłam, że na tych nowych nie wychodzą tak dobrze. Czasem smażę naleśniki w woku, to bardzo Zobacz więcej