gesller

Jaja Faszerowane na Gorąco z Migdałami Jajka na twardo z kolendrą i migdałami smażone w skorupkach - bardzo smaczne. Przepis wpadł mi w oko gdy pierwszy raz przeglądałam książkę Magdy Gesller. Zobacz więcej
... typowo do jedzenie - raczej nie do dekoracji. Intensywnie bakaliowe pierniczki, miękkie zaraz po upieczeniu. Świetne. Przepis Magdy Gesller. Składniki: 150 g cukru pudru 3 jajka 100 g masła 300 g Zobacz więcej
Tarta z kruchego ciasta z farszem opartym na kaszance, czerwonej cebuli i jabłkach. Bardzo dobre i niezwykle ciekawe połączenie smaków; szczególnie, że farsz doprawiłam cynamonem i goździkami (jak w Zobacz więcej
Fenomenalne... Robiłam je dwukrotnie a i teraz na wszelki wypadem mam w lodówce składniki na kolejną partię. Koniecznie do spróbowania. Przepis Magdy Gesller. Składniki: 600 -700 g matiasów 4 cebule Zobacz więcej
Mięso całego kurczaka "związane" wywarem. W zasadzie z powodzenie można to nazwać galaretą... tyle, że bez żelatyny. Zrobiłam ją z przepisu Magdy Gesller i przyznam, że bardzo mi smakowała. Następny Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Zupa Węgierska

Zupa Węgierska 252

0
Zupa gulaszowa z ogromną ilością papryki... i to wszelakiej. Dzięki dużej zawartości ziemniaków, mięsa i warzyw jest niezwykle sycąca i może stanowić skończony posiłek. Świetnie pasuje do niej kwaśna Zobacz więcej
. W Villa Bianco Magda Gesller przeprowadziła rewolucję, wcześniej serwowano tam kuchnię śródziemnomorską :) Na stek się nie skusiłam ponieważ ostatnio chodzą za mną MULE i twardo szukam we Wrocławiu Zobacz więcej
Retro Food Design
Retro Food Design Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Retro Food Design
QA Magazyn

QA Magazyn 14

0
, sprawiedliwie dzieląc Magazyn, tak jak i swoje życie, na trzy części - jedną oddaje kuchni, w życiu związana z Qchnią Artystyczną, kolejną powierza kwiatom, na co dzień w robi to w Warsztacie Woni, Zobacz więcej
tradycyjnej receptury sklada sie z przedniej jakosci miesa wolowego ,od srodka posmarowanego musztarda,z farszem z boczku,ogorka konserwowego i krojonej cebuli.To cala tajemnica przepysznych rolad Zobacz więcej
. Poniższy przepis na ciasto, oczywiście nie jest mój autorski. Zwędziłem go ze strony Magdy Gesller. To jest ciasto, które wychodzi mi dobrze, kiedy wyrabiam je swoimi zgranymi grubiutkimi dłońmi. Zobacz więcej
chrupiące brzegi. Moja patelnia do naleśników ma kilka lat i pewnie Magda Gesller by ją wyrzuciła, ale zauważyłam, że na tych nowych nie wychodzą tak dobrze. Czasem smażę naleśniki w woku, to bardzo Zobacz więcej