gessler - sprawdzone przepisy kulinarne

liczba wyników: 200

Smaczna Polska Magda Gessler

kulinarne pyszności Molki

..."Smaczna Polska" Magda Gessler ukazała się nakładem wydawnictwa Znak.com.pl klik na dobrym jakościowo papierze,w twardej okładce. Autorka zaprasza nas na wycieczkę po kulinarnych regionach Polski. Autorkę Panią Magdę Gessler przedstawiać nie trzeba,wszyscy znają. "Smaczna Polska" jest regionalnym przewodnikiem kulinarnym,w której znajdziemy...

Schabowy wg Magdy Gessler

Moje domowe kucharzenie

...Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na "oko", ale przepis  podaję taki jaki znalazłam w necie.. 1 kg dobrej jakości wieprzowiny (na 4 kotlety) 1 l mleka 2 cebule 2 jaja bułka tarta sól i pieprz...

Gessler we Francuskim

Kuchnia na wzgórzu

...Gessler we Francuskim Gessler we Francuskim to restauracja Adama Gesslera w Krakowie w jednym z najstarszych krakowskich hoteli. Restauracja działa pod szyldem Adama Gesslera chyba od 3 lat bodajże, ja dopiero teraz dzięki akcji Groupona – Tydzień restauracji miałam możliwość się do niej wybrać. Wszystko zaczęło się od rezerwacji, zadzwoniłam rano...

„Czeszcz! Magda Gessler! Zajebyszcze!”

Enofaza

...skupić się trzeba było na innych przyjemnościach. Kuchenne rewolucje są tu zupełnie zbędne Próbowaliśmy więc jedzenia ze straganów, do których – gdy orientowano się, że jesteśmy z Polski – próbowano nas wciągać okrzykami „Czeszcz! Magda Gessler! Zajebyszcze!”, czasem dodając dla większego efektu „Robert Makłowycz! Za darmo!”. Poziom higieny...

Kuchenne rewolucje-Magda Gessler

kulinarne pyszności Molki

...W kwietniu na rynku polskim ukazała się książka "Kuchenne rewolucje Nowe przepisy Magdy Gessler nakładem wydawnictwa Znak,com.znak.plMagda Gessler, restauratorka odwiedza upadające restauracje i w ciągu kilku dni znajduje złotą receptę, by je uratować od zamknięcia. W książce znajdziemy 60 przepisów pochodzących z czterech ostatnich sezonów...

Smaczna Polska – Magda Gessler

Kuchnia na wzgórzu

...Smaczna Polska – Magda Gessler Smaczna Polska – regionalny przewodnik kulinarny to najnowsza książka autorstwa Magdy Gessler, książka która oprowadza nas po polskich specjałach, o wielu z nich szczerze mówiąc nie miałam pojęcia. Książka podzielona jest na rozdziały, które oprowadzają nas po krainach smaków takich jak kuchnia kresowa...

Piernik świąteczny Magdy Gessler

Agatka gotuje i smakuje

...  Jak już sama nazwa mówi przepis pochodzi od Magdy Gessler. Jest prosty w wykonaniu i również smaczny, polecam :-) A tak przy okazji życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku :-) Składniki: 6 jajek 2 szkl. mąki 1 szkl. cukru 1 szkl. miodu 1 szkl. słodkiej śmietany 1/2 kostki margaryny 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka sody oczyszczonej przyprawa do...

Smalec wg M. Gessler

Feeria Smaków bez cukru

...Smalec wg M. Gessler Niby każdy smalec smakuje podobnie... a jednak... ten jest rzeczywiście wyjątkowy. Dla porównania (lub ze strachu przed ekscentrycznymi pomysłami autorki) zrobiłam również klasyczny smalec z boczkiem i cebulką. Wnikliwie porównując stwierdzam, że smakują zupełnie inaczej. Dzisiejsza propozycja jest mniej mazista, mięsna...

Adam Gessler na Kaszubach

Krytyk Kulinarny

...W emitowanej w TVP1 serii Euro według Gesslera, podczas której Adam Gessler odwiedza miejsca, do których zjadą fani drużyn piłkarskich z różnych zakątków Europy, przyszedł czas na wizytę na Pomorzu, gdzie będą gościć Hiszpanie. Adam Gessler przyjechał zatem do Gdańska, gdzie zjadł ruchanki w Tawernie Mestwin. Następnie pojechał na Kaszuby...

Kocham gotować. Magda Gessler

mojaeforemka

..."Kocham gotować. Magda Gessler. Przepis na życie", Świat Książki, Warszawa 2011       Książka Magdy Gessler jest zbiorem przepisów na potrawy podzielone według kolorów mających symbolizować określone uczucia towarzyszące życiu człowieka. A więc: purpura to pożądanie, żółty - zazdrość, różowy - zaloty, pomarańczowy - perwersja, czerwony...

Kopytka wg M. Gessler

Feeria Smaków bez cukru

...« Carbonnade a la Flamande Łosoś w Mleku Kokosowym » Kopytka wg M. Gessler Leciutkie, puszyste i niezwykle delikatne kopytka. Przyznam, że przywykłam do zbitych kluchów (sama kiedyś zrobiłam kopytka, którymi z powodzeniem można by wybić okno...), jednak te są inne: smakują niczym ledwo ścięte, wspaniałe puree. Składniki: 1kg sypkich ziemniaków150...

Marcello. Magda Gessler (Kraków)

dania kontra ania

...Serdecznie zapraszam do przeczytania mojej recenzji  "Marcello" (restauracja Magdy Gessler) w najnowszym numerze magazynu Lounge (str. 34). www.loungemagazyn.pl Ale Marcello ma być inne, bo sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Robić „rewolucję” restauracji to jedno, otworzyć swoją własną na Rynku Głównym w Krakowie – to już co innego. Bo sława i...

Szyszki wg Marty Gessler

Rodzinka w Kuchni

...Tort bezowo-kokosowy z ... » Szyszki wg Marty Gessler Dziś kolejna odsłona nocnej domowej cukierenki - szyszki. Ten smakołyk "odkryłam" kilka lat temu dzięki felietonowi Marty Gessler "Czekoladopodobni". Wprawdzie pani Marta napisała, że to danie nostalgiczne, dla mnie to była nowość. Zrobiłam i polubiłam. Słodkie, chrupkie, na jeden gryz (duży...

Spotkanie z Magdą Gessler

W Krainie Smaku

...Wczorajszy wieczór spędziłam w poznańskiej restauracji SPOT, gdzie odbyło się spotkanie z Magdą Gessler. Nigdy nie byłam jej zagorzałą fanką, ponieważ często irytowała mnie swoją obcesowością prezentowaną w „Kuchennych Rewolucjach”. Wczoraj pokazała jednak zupełnie inne oblicze. Emanowała pozytywną energią, humorem i otwartością. Najpierw...

"Pyrkający" rosół MAGDY GESSLER :)

Smaki w sieci

...Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem się do wypróbowania tego przepisu, ale zawsze miałem coś innego do ugotowania... ale dzisiaj przyszedł własnie ten dzień, kiedy w moim domu zaczeło...

Ostatnio wyszukiwane:

ciasto licencjat, sałatka z kozim serem zapiekana, salceson ogórkowy, chutney cebulowe, chutney hamburger, awokado tost, zoladki drobiowe z pomidorami, awokado miód, jedzenie w paryżu, tortilla z kurczakiem pełnoziarnista, orzeszki z formy siostry anieli, ciasto czekoladowe na miotle, ciasto czekoladowe z whiski, paryż hinduska dzielnica, ryż miętowy, zupa. ugruntowała, tagliolini con pomodori secchi e gambaretti, zupa buraczkowa wegetariańska, suszenie orzechow wloskich, kalafior w sloikach

Informujemy, że na swoich stronach Phoenix Press Sp. z o.o. Sp.k. wykorzystuje wraz z innymi podmiotami współpracującymi pliki  cookies (tzw. ciasteczka) w celach statystycznych i w celu dostosowania serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników.  Korzystając z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień przeglądarki będą one zapisane w pamięci urządzenia. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies.

x