• 8
  • 2
  • 3
  • 1
  • 8
  • 4
przepisów z 5941 blogów

gessler

15 sierpnia było trochę zimno, ale skoro cukierniaLa Vanille okazała się być zamknięta, postanowiliśmy z Monsieur wsiąść na rower miejski i przemierzyć kilka przecznic by się dostać na Krakowskie Zobacz więcej
"Kocham gotować. Magda Gessler. Przepis na życie", Świat Książki, Warszawa 2011 Książka Magdy Gessler jest zbiorem przepisów na potrawy podzielone według kolorów mających symbolizować określone Zobacz więcej
« Carbonnade a la Flamande Łosoś w Mleku Kokosowym » Kopytka wg M. Gessler Leciutkie, puszyste i niezwykle delikatne kopytka. Przyznam, że przywykłam do zbitych kluchów (sama kiedyś zrobiłam kopytka, Zobacz więcej
Do jego zrobienia przymierzałam się bardzo długo, bojąc się, że nie do końca trafi w gusta kulinarne mojej rodziny (w końcu jak to - morele i sezamki w smalcu?!). Okazało się, że całkiem Zobacz więcej
Kupiłam nową książkę kulinarną:) No, skoro mam nowe regały, to mogę sobie na to pozwolić:) Książka ma rok wydania - 2011, więc taka nowa to już nie jest, ale ja dopiero teraz ją zobaczyłam. Ma tytuł: Zobacz więcej
Bardzo dobra i delikatna zupa. Łączy w sobie ostre curry, które łagodzi słodycz śmietany. W oryginalnym przepisie podawana jest z makaronem chińskim, ja podałam ją z ryżowymi kostkami. Według mnie Zobacz więcej
Przeglądając od czasu do czasu statystyki Waszych odwiedzin zauważyłam, iż często czytacie recenzję książki Magdy Gessler. Z tego powodu dzisiaj proponuję Wam inną książkę, napisaną o klanie Zobacz więcej
komorniczej akcji zajmowania wyposażenia zadłużonej restauracji, w której kręcono materiał, po czym, dzięki interwencji policji, został uwolniony. Postanowiłem zgłębić temat, ale im więcej o sprawie Zobacz więcej
obsmażamy. Kiedy mięso zaczyna lekko puszczać sok zasypujemy je kolejnymi trzema łyżkami słodkiej papryki. Papryka w gulaszu jest wszechobecna. Wszystko razem gotujemy, uzupełniając kleistym rosołem Zobacz więcej
posypania Białka ubić, odstawić. Osobno ubić żółtka z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać utarte na puch masło, potem ser. Ciągle ubijając, powoli wsypywać wymieszaną mąkę pszenną i Zobacz więcej
skupić się trzeba było na innych przyjemnościach. Kuchenne rewolucje są tu zupełnie zbędne Próbowaliśmy więc jedzenia ze straganów, do których – gdy orientowano się, że jesteśmy z Polski – próbowano Zobacz więcej
W emitowanej w TVP1 serii Euro według Gesslera, podczas której Adam Gessler odwiedza miejsca, do których zjadą fani drużyn piłkarskich z różnych zakątków Europy, przyszedł czas na wizytę na Pomorzu, Zobacz więcej
Tort bezowo-kokosowy z ... » Szyszki wg Marty Gessler Dziś kolejna odsłona nocnej domowej cukierenki - szyszki. Ten smakołyk "odkryłam" kilka lat temu dzięki felietonowi Marty Gessler Zobacz więcej
Wczorajszy wieczór spędziłam w poznańskiej restauracji SPOT, gdzie odbyło się spotkanie z Magdą Gessler. Nigdy nie byłam jej zagorzałą fanką, ponieważ często irytowała mnie swoją obcesowością Zobacz więcej
Ale Marcello ma być inne, bo sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler. Robić „rewolucję” restauracji to jedno, otworzyć swoją własną na Rynku Głównym w Krakowie – to już co innego. Bo sława i nazwisko Zobacz więcej
Znalezione w internecie filmik pokazujący “fachowość” tej pani. Zobacz więcej
Sałatka z Kurczaka w Anansie » Smalec wg M. Gessler Niby każdy smalec smakuje podobnie... a jednak... ten jest rzeczywiście wyjątkowy. Dla porównania (lub ze strachu przed ekscentrycznymi pomysłami Zobacz więcej
W jednym z odcinków "Rewolucji kuchennych" Magdy Gessler pojawił się przepis na kurczaka z rożna, który zrewolucjonizował restauracje z programu. Zaciekawiona tę niezwykłą marynatą postanowiłam Zobacz więcej
Na śniadanie lub kolację polecają się naleśniki Magdy Gessler. Tradycyjne, bardzo smaczne, które podałam z bitą śmietaną, malinami oraz galaretką z papierówek, na którą przepis podawałam Wam niedawno. Zobacz więcej
Niestety przyszedł czas na pożegnanie się z sezonem letnim, a przynajmniej lodowy, na długo. Jest to już 200. post, a zarazem ostatni poświęcony lodom i innym smakołykom, którymi chętnie zajadamy się Zobacz więcej