Przepis na gessler baskijsku

Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co na obiad?
Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku 617

Uwielbiam kuchnię francuską, za smak w potrawach. Kurczak po baskijsku zaciekawił mnie, w oryginalnym przepisie są długie zielone papryki, niestety dostałam żółte i również je polecam ponieważ nie Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kuchnia baskijska - 6 propozycji

Kuchnia baskijska - 6 propozycji 102

Baskijsko, barowo, pysznie fot. D.Szymborska Tyle koleżankom opowiadałam o Kraju Basków plus nazwa bloga zobowiązuje. To wieczór baskijski za nami. Zabrakło jeszcze jednej sałaty ale zorientowałam się Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 6398

« Carbonnade a la Flamande Łosoś w Mleku Kokosowym » Kopytka wg M. Gessler Leciutkie, puszyste i niezwykle delikatne kopytka. Przyznam, że przywykłam do zbitych kluchów (sama kiedyś zrobiłam kopytka, Zobacz więcej
Usagi
Usagi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Usagi
Śledzie po baskijsku

Śledzie po baskijsku 135

Obiecuję, że to już ostatnie śledzie na blogu, przynajmniej na jakiś czas. Siłą tego przepisu jest to, że tak naprawdę nie muszą to być śledzie, można w ten sposób zrobić sos do obiadu z dowolną białą Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Baskijski piknik – już jutro!!!!

Baskijski piknik – już jutro!!!! 49

Baskijski piknik już zapakowany w pudełka fot. D.Szymborska Uff. Pudełka już w lodówce, po bagietkę pójdę jutro rano. Dużo tego, a wszystko typowo baskijskie, takie jak koleżanki Baskijki biorą na Zobacz więcej
Słynny pająk sprzed Muzeum Guggenheima w Bilbao. Zapraszam do świątecznego numeru "Mojego Gotowania" na pyszne wielkanocne przepisy i mój mały artykuł o pełnym atrakcji Kraju Basków. Odetchnijcie Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Kurczak po baskijsku

Kurczak po baskijsku 130

Kurczak po baskijsku czyli danie z kuchni hiszpańskiej. To szybka potrawa jednogarnkowa, a zarazem bardzo smaczna. Mięso można podawać z ugotowanym ryżem lub pieczywem. Jeśli lubicie kiełbasę chorizo Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Schabowy wg Magdy Gessler

Schabowy wg Magdy Gessler 5575

Pomysł z namaczaniem mięsa w mleku z dodatkiem cebuli podpatrzyłam w Kuchennych Rewolucjach , prowadzonych przez Magdę Gessler..Takie schabowe są bardzo pyszne..polecam..Ja robiłam jak zawsze na Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
KURCZAK PO BASKIJSKU

KURCZAK PO BASKIJSKU 254

Już sama nie wiem czy pyszniejszy jest sam kurczak czy ryż ze wszystkimi dodatkami, który cudnie piecze się chłonąc wino i bulion. Jedno jest pewne, kurczak po baskijsku jest daniem Zobacz więcej
iwonasb
iwonasb Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
U mnie w kuchni...
Podwójny schabowy Magdy Gessler

Podwójny schabowy Magdy Gessler 5390

Tym razem chciałabym podzielić się z Wami "sekretem podwójnego schabowego" Magdy Gessler. Przepis pochodzi z książki "Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler". Zastosowałam się do rady z Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anna Jurksztowicz I'jem
Pomidory po baskijsku

Pomidory po baskijsku 38

W warzywniaku i na bazarkach trwa festiwal pomidorów. Można je dla odmiany przygotować po baskijsku: z anchovis, tuńczykiem, papryczkami, cebulką i naturalnie z oliwą. Coś pysznego. Zobacz więcej
Co prawda rosół to niedzielna potrawa, ale dlaczego nie można jej nie zrobić w środku tygodnia :) U mnie własnie dzisiaj rosół :)) I to nie byle jaki, bo od samej Magdy Gessler. Długo przymierzałem Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Cielęcina duszona Magdy Gessler

Cielęcina duszona Magdy Gessler 22166

Delikatna, aksamitna w smaku. Jeden z ulubionych moich przepisów na cielęcinę. Wyciągnięty z książki Magdy Gessler pt. „Kocham gotować” Składniki (na 4 porcje): 800 g cielęciny pokrojonej w kostkę 12 Zobacz więcej
Marek&Beata
Marek&Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z niejednego garnka
Baskijskie papryczki

Baskijskie papryczki 58

Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Zniejednegogarnka.pl - Strona główna Strona główna Blog Galeria O nas Kontakt Uwaga! Do poprawnego działania witryna wymaga włączonej obsługi języka JavaScript. 21 Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Romantyczna baskijska kolacja

Romantyczna baskijska kolacja 2843

Nie zawsze jest potrzebna okazja. Oczywiście by się znalazła bo dziś z J. zrobiliśmy nasz prywatny duathlon – woda i rower. Co oznacza, że jesteśmy padnięci. Będzie krótko bo nie chce, żeby to co nie Zobacz więcej
agamilos00
agamilos00 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mecooks
Królik po baskijsku

Królik po baskijsku 7

Królika po baskijsku po raz pierwszy spróbowałam w baskijskiej restauracji u siebie w mieście. Królik po baskijsku Było to moje pierwsze zetknięcie się z tego typu smakiem. Ogólnie bardzo rzadko Zobacz więcej
Gulasz według Magdy Gessler czwartek 11:13, 21 Marzec 2013, Obiady, Posiłki, ZupyKomentarze: Cóż, wiosna chyba zaspała… Na tę zimową aurę polecam rozgrzewający i aromatyczny gulasz węgierski. Przepis Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Zupa gulaszowa Magdy Gessler

Zupa gulaszowa Magdy Gessler 2908

- 3 łyżki smalcu - 6 ząbków czosnku - 6 łyżek słodkiej papryki w proszku - 3 łyżki ostrej papryki w proszku - 4 pomidory - 3 upieczone papryki - 4 ziemniaki - kminek, sól na wywar mięsny: - gicz Zobacz więcej
Niedawno, bo w kwietniu, ukazała się nowa książka znanej restauratorki - Magdy Gessler pt. „Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” wyd. Znak. Od paru dni ją posiadam i mam przyjemość ją Zobacz więcej
Kuchennefascynacje
Kuchennefascynacje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchennefascynacje
Kopytka wg M. Gessler

Kopytka wg M. Gessler 12692

Kopytka wg M. Gessler Tak jak zapewnia autorka bloga Feeria smaków kopytka są mięciutkie, leciutkie, puszyste delikatne. Szczerze powiem, że nigdy wcześniej takich nie jadłam. Przepis z bloga Feeria Zobacz więcej