gęsta gorąca czekolada piernikowa

Uwielbiam gorące napoje :) Takim jest gorąca czekolada :) Moja ulubiona to gęsta czekolada na gorąco, bomba kaloryczna --> klik. Przeglądając kategorię NA DESER na blogu można wyszukać sporo Zobacz więcej
Kiedy zobaczyłam kubek, który nadaje się do zapiekania w piekarniku, od razu zaczęłam rozmyślać o tym co mogę w nim podać. Wybór padł na gorącą czekoladę z kopułką bezową, która chroni dostęp do Zobacz więcej
, w którym będą przechowywane Trufle można trzymać w lodówce przez kilka tygodni. Idealnie sprawdzą się jako świąteczny prezent zobacz także: Piernikowe babeczki z czereśniami Mini serniczki z Zobacz więcej
Kolejne spotkanie z Mleczną Krową - tym razem bardzo szybkie - skończyło się jedynie czekoladą na gorąco (zazwyczaj bardziej szalejemy w kuchni ;). Czekolada była bardzo gęsta, sycąca, rozgrzewająca i Zobacz więcej
Pyszna krajanka piernikowa z kakaowym lukrem, pachnąca domową przyprawa korzenną, najeżona skórka pomarańczową, rodzynkami oraz czekoladą, w smaku bardzo przypomina mi ciasto piernikowe z dzieciństwa, Zobacz więcej
g rozpuszczonego oleju kokosowego ok. 1/2 szklanki ciepłej wody Polewa: 1 czubata łyżka oleju kokosowego 200 g gorzkiej czekolady Dodatki: wegańskie precle suszona żurawina (najlepiej w całości) Zobacz więcej
przez około godzinę. Po upieczeniu ostudź. mus: Na garnku z gotującą się wodą ustaw miskę. Włóż do niej żółtka, łyżkę cukru i śmietankę, przez sitko przesiej przyprawę do piernika. Mieszaj łyżką, aż Zobacz więcej
. W przyszłym tygodniu zapraszam Was na fantastyczny i błyskawiczny miodownik, który można zjeść niemal natychmiast po upieczeniu. A dzisiaj banalnie, bo na nic innego się nie zdobędę. Gorąca Zobacz więcej
w niewielkim rondelku i kiedy będzie gorąca (ale nie zdąży się zagotować) zdejmujemy ją z ognia i dodajemy do niej połamaną czekoladę oraz kakao. Mieszamy energicznie rózgą do chwili rozpuszczenia Zobacz więcej
:) Zapraszam:) SKŁADNIKI: (na małą keksówkę) ciasto: 2 jajka 1 szklanka maślanki 1 szklanka (ok.13 sztuk) daktyli + woda gorąca 1/2 łyżki miodu 2 łyżki ksylitolu w pudrze stewia 100% 1/2 szklanki mąki Zobacz więcej
Chociaż za oknem biało i mroźnie, a zima kojarzy się bardziej z gorącą czekoladą, ja ostatnio namiętnie popijam piernikowe smoothie. Niezwykle aromatyczny, piernikowo -mleczny koktajl, z dodatkiem Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Idealny biszkopt

Idealny biszkopt 165

0
stylu i klasycznej elegancji :) Czasem szalona, zawsze uśmiechnięta... co jeszcze? Tutaj każdy by musiał dodać coś od siebie :) O sobie ciężko się pisze. Wyświetl mój pełny profil Baranina Biszkopt Zobacz więcej
ciasto będzie gotowe, tzn. patyczek suchy i czysty. wyjąć z formy, studzić na kratce. czekoladę posiekać, umieścić w misce. śmietanę doprowadzić prawie do wrzenia (ma być bardzo gorąca, nie może się Zobacz więcej
się pogodzić z nauką w liceum i przygotowaniami do matury. Uwielbiam koty, podróże i czekoladę! :). Więcej... Popularne Gorąca czekolada z piankami Amerykańskie naleśniki z syropem klonowym Ciasto Zobacz więcej
tartelett
tartelett Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tartelett
Sernik świąteczny

Sernik świąteczny 20

0
- kluczem do jego sukcesu jest pieczenie w bardzo dużej wilgotności. Jeżeli ten warunek spełnicie- przepyszny sernik (najlepszy jaki kiedykolwiek jadłam) macie na świątecznym stole (; Jest bardzo Zobacz więcej
Czekoladowe ciastka z fasoli z piernikową nutą - bez cukru, oleju i glutenu O mnie Przepisy przepisy podstawowe śniadania zupy dania główne lunch na wynos dipy, dressingi i sosy sałatki i surówki Zobacz więcej
nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Pozostawiamy do wystygnięcia a następnie Zobacz więcej
nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze uwolni się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia, następnie delikatnie Zobacz więcej
. Przekładamy masę na talerze, studzimy. Masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem na puch, dalej ucierając dodajemy partiami masę kokosową aż składniki się połączą, wlewamy spirytus i chwilkę mieszamy. Zobacz więcej
Ciasto na piernik staropolski musi leżakować i dojrzewać w chłodnym miejscu przez 4-6 tygodni przed pieczeniem. Z ciastem oczywiście nic się nie dzieje, na pewno się nie zepsuje. Warto o nim pomyśleć Zobacz więcej