ghazal

ZOBACZ TAKŻE:

kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Lin w smażalni

Lin w smażalni 526

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Halibut w smażalni

Halibut w smażalni 188

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Baba ghanoush z bakłażana

Baba ghanoush z bakłażana 24

Baba ghanoush z bakłażana Baba ghanoush – brzmi zarówno śmiesznie jak i intrygująco, a kryje się pod nią prosta i pyszna pasta z bakłażana Jako przepis z kuchni arabskiej wymaga również użycia pasty Zobacz więcej
Z babą ghanoush jest jak z hummusem - na pewno pochodzi z Bliskiego Wschodu, ale skąd dokładnie, tego nie wiadomo. W zależności od regionu można także wskazać pewne różnice w składzie, choć Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Szczupak w smażalni

Szczupak w smażalni 320

Cześć =) Ryby to nie tylko smaczny zamiennik mięsa, ale też prawdziwe bogactwo ważnych dla zdrowia składników odżywczych. Ryby na co dzień, to doskonałe rozwiązanie dla osób, które chcą cieszyć się Zobacz więcej
Jesień i natłok innych obowiązków nadal trzyma mnie z daleka od kuchni, ale miałam bakłażana, który już błagał o zużycie oraz nieco czasu w ostatnią sobotę, więc zrobiłam najprostszą rzecz na świecie Zobacz więcej
Baba ghanoush - pasta z bakłażana Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Domowy cheeseburger Baba ghanoush - pasta z bakłażana Zobacz więcej
Baba ghanoush to prosta do zrobienia pasta z pieczonego bakłażana i tahiny popularna w krajach Lewantu. Świetna do chleba czy jako dip do warzyw pokrojonych w słupki. Lubię ją zamawiać w arabskiej Zobacz więcej
Baba ghanoush / baba ganoush(czyt. baba ganudż lub babaganug) to arabska pasta z bakłażana. Polacy pokochali hummus, a to smarowidło jest równie pyszne (a moim zdaniem nawet smaczniejsze). Idealne Zobacz więcej
Baba ghanoush niejedno ma imię. O tej paście z pieczonych bakłażanów mówi się także:baba ghannoug, baba gannoushlubbaba ghannouj. Arabska przekąska składająca się z miąższu bakłażanów i sezamu to Zobacz więcej
Baba Ghanoush - pasta z pieczonego bakłażana | Zjem Cię! Menu Przejdź do treści Strona główna Obiadowo Słodkości Popularne Strefa Fit O mnie Kontakt Prezent dla Ciebie za free Zjem Cię! Kulinarny Zobacz więcej
Angelika A
Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Angie-Szamanko
Baba ghanoush

Baba ghanoush 4

Baba ghanoush, czyli pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem tahini i dodatków. Pierwszy raz jadłam ją w restauracji HAMSA (http://hamsa.pl)na krakowskim Kazimierzu, zakochałam się w tym smaku i Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na danie szybkie, smaczne i przyjemne to nie musicie już dłużej szukać.Dzisiaj bowiem wracamy do Was z przepisem z kategorii „nie mam ochoty długo gotować”. I jak wiadomo Zobacz więcej
apetytnasmaka
apetytnasmaka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apetyt na Smaka
BABA GHANOUSH

BABA GHANOUSH 47

Baba ghanoush jest jedną z najpopularniejszych past, dipów Bliskiego Wschodu i Egiptu. Powstaje z bakłażana i sezamu. Bakłażana się piecze i wydobywa z niego miąższ, a sezam dodaje się w postaci Zobacz więcej
Angelika A
Angelika A Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Angie-Szamanko
Baba ghanoush

Baba ghanoush 26

Baba ghanoush, czyli pasta z pieczonego bakłażana z dodatkiem tahini i dodatków. Pierwszy raz jadłam ją w restauracji HAMSA (http://hamsa.pl)na Krakowskim Kazimierzu, zakochałam się w tym smaku i Zobacz więcej
sobota, 22 grudnia 2012 Hazard, milosc i takietam Z okazji Świąt życzę Wam wszystkim żebyście zawsze mieli szczęście i w hazardzie, i w miłości ;) Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Baba ghanoush

Baba ghanoush 58

Najlepszy czas na zrobienie baba ghanoush, bliskowschodniej pasty z mocno opieczonego bakłażana, jest właśnie teraz, latem. Po pierwsze, powoli zaczyna się sezon na bakłażana (choć niesezonowo i tak Zobacz więcej
Moja pierwsza baba, drugie bliskowschodnie mezze i pyszne śniadanie! i jak się nie zakochać w tych klimatach? Ta pasta jest tak banalnie prosta, że nigdy bym nie przypuszczała! Zawsze wydawało mi się, Zobacz więcej
Woń palonych badyli. Jeszcze niedawno nieomylnie zwiastująca koniec lata. Gęsty, dymny, ziemisty zapach, który niósł wspomnienia ognisk, lata, żaru, żalu. Snuł się nad polami, obiecując na pociechę Zobacz więcej
Mazury na talerzu w Ryńskim Młynie, regionalne produkty i okazały zamek Ryn… – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Z podróży małej i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: