ghee przechowywanie

Gosha
Gosha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria
Ghee czyli masło klarowane

Ghee czyli masło klarowane 50

0
. Gotowe ghee powinno być złote iprzezroczyste. Przechowuje się w zamkniętym pojemniku w suchym i chłodnym miejscu. Czas przechowywania to parę miesięcy, bo nie ma w nim substancji powodujących Zobacz więcej
jak i nasze masło klarowane tak ghee ma bardzo długi okres przydatności i szczelnie zamknięty nie wymaga przechowywania w lodówce. Przepis z bloga Sinfully spicy.com . Składniki : 500 g organicznego Zobacz więcej
Owsiankowo
Owsiankowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Owsiankowo
Owsiane batony malinowe

Owsiane batony malinowe 117

0
kiedy jeszcze jest ciepłe ale nie gorące. Po wystygnięciu porcje powinny ładnie dać się wyjąć z formy. Nie podaję formy przechowywania, ponieważ moim zdaniem nie będzie takiej potrzeby :) Źródło - Zobacz więcej
W związku z odkryciem kolejnej wspaniałej książki zapraszam do Indii. Na początek prosty przepis na pewien niepozorny składnik, który występuje w niemal każdej potrawie: masło ghee. Jest to Zobacz więcej
Banany w chrupiącej polewie Składniki: -2 banany -100g wiórków kokosowych -2 łyżki masła, najlepiej klarowanego (ghee) *miód, karob, kakao, drobno pokrojone orzechy Banany kroimy w plasterki. Polewę Zobacz więcej
Michał
Michał Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Radość gotowania
Masło klarowane

Masło klarowane 201

3
W wielu przepisach kulinarnych w książkach, na blogach, czy w telewizji pojawia się klarowane masło. Czym różni się ono od zwykłego masła, jak je przygotować i po co się tak męczyć? Masło klarowane Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolandminty
Klarowane masło/ghee

Klarowane masło/ghee 47

0
Klarowanie to proces polegający na powolnym podgrzewaniu masła, w trakcie którego odparowyywana jest woda i usuwane są osady. W rezultacieotrzymujemy tłuszcz o pięknej bursztynowej barwie, orzechowym Zobacz więcej
formy przechowywania, ponieważ moim zdaniem nie będzie takiej potrzeby :) Zastanawiałam się też, czy nie można by malin czymś zastąpić, ale nie znalazłam owocu, który byłby równie intensywny w smaku Zobacz więcej
garnkofilia
garnkofilia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Garnkofilia
CIASTKA Z KARDAMONEM

CIASTKA Z KARDAMONEM 500

0
, jeszcze gorące. Niestety do zdjęć, w dniu następnym o poranku, zachowały się tylko dwa ciastka, które pożarliśmy chwilę po sfotografowaniu. Dlatego nie umiem powiedzieć jak się zachowują przy Zobacz więcej
sok z cytryny, przyprawić solą i białym pieprzem. Ubijać do momentu, aż sos zgęstnieje, będzie jasny i puszysty. Przygotować ilość do jednorazowego zużycia, ponieważ sos przygotowany z surowych Zobacz więcej
na dużą porcję kremu mmmmmmm Warto dodać stopiony olej koko lub ghee bo krem lepiej się przechowa w lodówce. Filipek nie chciał zielonej warstwy i wolał swój kremik w mikro-słoiczku Moja zielona Zobacz więcej
Czy kluski slaskie moga byc jeszcze smaczniejsze niz sa w rzeczywistosci?Moga.Wystarczy wypelnic je ulubionym nadzieniem .A z dodatkiem surowki moga stanowic wowczas samodziekne pyszne drugie Zobacz więcej
Składniki (ok.45 małych sztuk): 225g otrębów owsianych (połowa zmielona na mączkę, połowa w całości) 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 25-40g suszonej żurawiny, drobno posiekanej łyżka masła lub Zobacz więcej
Masło klarowane to masło oczyszczone z białka i wody oraz innych niepotrzebnych substancji. Masło przed klarowaniem ma temp dymienia ok 150 st C a masło klarowana aż 250 st C. Jest idealne do Zobacz więcej
aromatyzujący i podkreślający smak potraw.nie przypala sięposiada długi okres przechowywania - różne źródła informują o bardzo długim okresie przechowywania takiego masła - nie sprawdzałam, ponieważ Zobacz więcej
żadnych ograniczeń, zwłaszcza w dobie niekonwencjonalnego czasem łączenia smaków. Przechowywanie Naleśniki należą do placków, które można przygotować w większej ilości, przechować (w lodówce, Zobacz więcej
Masło Ghee.O pięknym zapachu i smaku .Łatwe do zrobienia nie wiem nawet czy nie najłatwiejsza rzecz w kuchni do wykonania.Zajmuje co prawda trochę czasu ale jest tego warte.Wymaga długiego i wolnego Zobacz więcej
stewii) - 4 łyżkistopionego oleju kokosowego lub masła ghee - 1 szklanki / 350ml wody - 10 czubatych łyżek zmielonego siemienia lnianego Przygotowanie: 1. Wszystkie suche składniki wymieszałam w Zobacz więcej
Aleaayah
Aleaayah Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mozaika smakow
Besan ladoo....

Besan ladoo.... 292

0
Besan ladoo sa to slodkie kulki z maki z ciecierzycy, ghee oraz cukru. Dodaje sie do tego posiekane orzechy czy owoce-pistacje, orzechy nerkowca, migdaly czy rodzynki. W Indiach w zaleznosci od stanu Zobacz więcej
soli morskiej) 1 łyżka syropu klonowego/ stewii/ miodu 3 łyżki stopionego oleju kokosowego lub ghee (oleju rzepakowego lub z pestek winogron) 350 ml wody Wymieszać w misce wszystkie suche składniki. Zobacz więcej