gianduia

Jest jedno krótkie słowo, które bardzo skutecznie potrafi zachęcić mnie do bezrefleksyjnego zakupu "gianduia". Połączenie czekolady z orzechami laskowymi, o cudownym smaku i powalającym zapachu jest Zobacz więcej
Obiecana wcześniej tarta gianduia. Cudowna, idealna, najlepsza. Polecam rozważyć ją w kontekście świąt Bożego Narodzenia, bo czekolada i orzechy to duet stworzony na świąteczny stół. Tarta jest Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Torta Gianduia

Torta Gianduia 163

1
Ciasto intensywnie orzechowo-czekoladowe. Mokre i ciężkie. Z kremem Gianduia czyli domową Nutellą – czego chcieć więcej? :) Gianduia to przepyszny włoski krem z orzechów laskowych i czekolady, który Zobacz więcej
Fiordiligi
Fiordiligi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lisiecka Przystań
Torcik Gianduia

Torcik Gianduia 128

0
i jubilat był bardzo zadowolony :) Przepis wzięłam z Kwestii Smaku. Ogromne dzięki za niego!! Tym razem niczego poza jajkami nie przerabiałam, ale jestem pewna, że biszkopt wyszedłby równie dobry na Zobacz więcej
„Rewelacyjny sernik bez pieczenia z dużym udziałem czekolady gianduia. Jest ona obecna w każdym elemencie sernika: spodzie, masie serowej i polewie. Można ją dostać w profesjonalnych sklepach dla Zobacz więcej
wypróbowania kilkanaście przepisów chyba z jednym z najwdzięczniejszych produktów w kuchni- z czekoladą W pierwszej kolejności przedstawiam Krem Gianduia. Krem przypomina wszystkim dobrze znaną Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków
Torta alla Gianduia

Torta alla Gianduia 298

0
Rolada Cytrynowa z Jeżynami » Torta alla Gianduia Delikatne, wilgotne ciasto pełne orzechów laskowych. Niezbyt słodkie... wręcz wytrawne (czego kompletnie się nie spodziewałam). Ten słynny już przepis Zobacz więcej
Pod tajemniczą włoską nazwą"torta gianduia" kryje się obłędne ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi zamiast mąki. Niezwykle wilgotne, aromatycznei niezbyt ciężkie.Choć nie zawiera proszku do Zobacz więcej
miksując dodajemy mieszankę czekoladową, alkohol oraz masło orzechowe, a na koniec krem cz. 1. Ciasto przekrawamy na pół i na pierwszej połowie rozprowadzamy 1/3 kremu gianduia. Na wierzchu kładziemy Zobacz więcej
Smaku ale mocno go zmieniłam. Zapraszam :)) TORCIK GRUSZKOWY GIANDUIA /śr. 22 cm/ biszkopt: 1/2 szkl. orzechów laskowych podprażonych zmielonych 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. cukru 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Gianduia to niezwykły, orzechowo – czekoladowy krem,produkowany we Włoszech z orzechów laskowych, które zbiera się na wzgórzach południowego Turynu. Intensywny smak zawdzięcza 30% zawartości pasty Zobacz więcej
Gianduia tudzież Gianduja, to popularny włoski krem czekoladowo - orzechowy powstały w Turynie. Receptura liczy już sobie ponad dwa wieki i nadal cieszy się niesłabnącym uwielbieniem. Oczywiście Zobacz więcej
Wligotny, zwarty, mocno czekoladowy, nie przesłodzony, pachnący orzechami laskowymi torcik ...nie umiemy odmówić sobie kolejnego kawałeczka:) .... a konsystencja przypomina brownie ...przynajmniej te Zobacz więcej
Gianduia czyli krem czekoladowy, zawierający 30% orzechów laskowych,pochodzący z Włoch. dzisiaj znany jako Nutella :) Pyszny, sycący, wilgotny, ale nie mega słodki. Nutella jest wyczuwalna, ale tylko Zobacz więcej
Tort z Nutellą, czyli Torta alla gianduia Nigelli Czerwiec to miesiąc świąt: Dzień Dziecka, a raczej Dwóch Uroczych Dziewczynek, imieniny Dominiki, urodziny Dominiki, imieniny Tysi... dwa ostatnie Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi i Nutellą. To kolejna słodka propozycja, która Wam obiecałem recenzując książkę Kudłatych Kucharzy. Przypominam, że pierwszy obiecany Zobacz więcej
pozwalają zrobić :)Ale nie ma co marudzić pora na kolejną mazurkową propozycję. To jedna z moich ulubionych kombinacji smakowych – orzechy, czekolada chili – ta mieszanka zawsze się sprawdza i Zobacz więcej
sernika. U nas pojawiło się z okazji Sylwestra. Bardzo, bardzo polecam. SERNIK O SMAKU FERRERO ROCHER czyli sernik Gianduia (z moimi uwagami) Składniki: Spód: • 100 g orzechów laskowych* • 320 g Zobacz więcej
wielkości słoik kremuz orzechów laskowychi dwie tabliczki czekolady. Pocieszeniem może być to, że niedodaje siędo niego cukruani mąki;) Jest banalnie łatwe do zrobienia. Przepis niezawodnej Nigelli Zobacz więcej
Torta alla Gianduia, czyli, de facto, ciasto Nutellowe. Dalsza reklama zbędna. Smacznego! Przepis z Nigellowej książki 'Jak być domową boginią'. Przepis na: ok. 10 kawałków. Przygotowanie: 35 min. Zobacz więcej