gibanica

ZOBACZ TAKŻE:

plinka
plinka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paulina Gotuje
Ciasto Gibanica

Ciasto Gibanica 452

4
Składniki: Na ciasto: - 25 dag mąki - 8 dag masła - 2 łyżki śmietany 12% - 1 jajko -łyżkacukru - sól Na nadzienie: MAKOWE:- 20 dag maku - 60 ml mleka - 1 jajko - 7 dag cukru - 1 opakowanie cukru Zobacz więcej
Tydzień temu brałam udział w warsztatach kuchni bałkańskiej i dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na gibanicę. Jest to przekąska z ciasta zwanego korą z serem. Aczkolwiek można zrobić z Zobacz więcej
500 g twarogu półtłustego, 50 ml oleju, sól, 1 opakowanie ciasta kore 4 jajka, 150 ml wody gazowanej, Farsz: Twaróg półtłusty rozkruszyć w rękach, dodać jajka, olej i wodę gazowaną, doprawić solą. Zobacz więcej
plinka
plinka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paulina Gotuje
Wesołych Świąt !!! :)

Wesołych Świąt !!! :) 210

0
żurawina biała czekolada biszkopt boczek cebula cukier puder czosnek dla karmiących piersią dżem wiśniowy jajka krem majeranek majonez olej rzepakowy parówka pesto pietruszka rabarbar rogaliki Zobacz więcej
są czarnogórskie wina z plantacji Plantaźe (o jednym napisałam wyżej), a także mocniejsze trunki z bałkańskich stron jak rakija, śliwowica, podawane w tzw. ćokanach – specjalnych „kieliszkach” oraz Zobacz więcej
uczyliśmy się formować mięso. Cevapi można usmażyć na rozgrzanej patelni. lub grillu Podawane były z chlebkiem kukurydziany Proja pieczony z fetą. Moim hitem jest przsmaczna Gibanica. Mogłabym zjeść Zobacz więcej
Tomo
Tomo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pork&Bacon
Montenegro. Negro to widzę

Montenegro. Negro to widzę 116

0
, odświeżonej, odremontowanej, czy od lat na rynku restauracji. Jest to moje własne zdanie i jeśli coś mi nie smakuje to nic tego nie zmieni. Gibanica 15 zł (bałkańskie ciasto-kora na słono z różnymi Zobacz więcej
na deser zjeść tradycyjne ciasto prekmurska gibanica (4,90 ) z kwaśnymi jabłkami, makiem, orzechami włoskimi i słodkim serem twarogowym. Takim zestawem bez problemu najedzą się dwie osoby i jest to Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: