gicz

gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 1033

0
Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Gicze Indycze

Gicze Indycze 115

0
Oglądacie czasem programy kulinarne??? Ja bardzo często. Dzisiaj zainspirował mnie program Gotowanie jest łatwe. Oczywiście troszkę pozmieniałam, ale potrawa wyszła rewelacyjna. Powiem z czystym Zobacz więcej
Peklujemy na mokro wg tabeli Dziadka, 9 dni w temper 6/7 stopni z uwagi na to że nasza gicz jest z kością robimy nastrzyk blisko kości co drugi dzień. Po peklowaniu usuwamy z naszej giczy błonki i Zobacz więcej
Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Zobacz więcej
go nigdy, więc cieszy mnie każda okazja, przy której mogę go skosztować. Gicz jagnięca wyszła idealna. Mięso z łatwością odchodziło od kości, było odpowiednio kruche i wilgotne. Niebo w gębie, Tata Zobacz więcej
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Pieczona gicz jagnięca

Pieczona gicz jagnięca 821

0
więc dwie niewielkie i niezbyt tłuste, ale za to kleiste gicze i przyrządziłem je wg sposobu który podpatrzyłem już u kilku brytyjskich „top kucharzy, a który chodził za mną już od dawna. Jego Zobacz więcej
Młodzi ludzie (poza sportowcami) nie interesują się specjalnie pracą stawów. Jednak w starszym wieku nawet kilka przysiadów może być problemem, tym większym jeśli w stawach zaczyna się proces zapalny. Zobacz więcej
, kuszącego kolorem, soczystością i wyjątkowym smakiem. A jednocześnie zaspokajającego wielki głód mięsożercy. Pomysły? Zrobimy osso bucco! Gicz cielęcą duszoną z warzywami i winem oprószoną Zobacz więcej
wariacje. To mięso często kojarzone z trudnym do przygotowania, ja jednak zachęcam do eksperymentów, bo dzięki temu nierzadko powstają cudne smaki:) Składniki: 800g giczy wołowej 1 spora pietruszka Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z Zobacz więcej
Gicz jagnięca na musie z suszonych gruszek . gicz: 4 giczki jagnięce ( ok 200 g sztuka ) 500 ml wina czerwonego liść laurowy 4 szt pieprz w ziarnach 6 sztuk wywar wołowy 250 ml mus: suszone gruszki Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką. Takie mięso ma bardzo dużo aromatu, ponieważ od dawna wiadomo, że mięso przygotowywane z kością ma więcej smaku niż Zobacz więcej
, wybierzcie zamiast niej gicz cielęcą. Zachowuje wszystkie zalety wieprzowej, a pozbawiona jest jej wad, w dodatku ma delikaniejszy smak i konsystencję. I właściwie nic wielkiego z nią robić nie Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i Zobacz więcej