gicz

agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Duszona gicz wołowa

Duszona gicz wołowa 159

Mam nadzieję, że moje myślenie nie jest zbyt stereotypowe, ale wydaje mi się, że dla niejednego Taty, słuszna porcja wołowiny na talerzu to wymarzony prezent na Dzień Ojca! Idąc tym tropem, razem z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gicz jagnięca duszona

Gicz jagnięca duszona 75

Gicz/goleń składa się z wielu mięśni, jest bardzo soczysta i kleista. Świetnie nadaje się do gotowania i duszenia. 2 jagnięce gicze, oliwa do smażenia, 2 cebule, 3 – 4 ząbki czosnku, 8 filecików Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 1947

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Gicze Indycze

Gicze Indycze 146

Oglądacie czasem programy kulinarne??? Ja bardzo często. Dzisiaj zainspirował mnie program Gotowanie jest łatwe. Oczywiście troszkę pozmieniałam, ale potrawa wyszła rewelacyjna. Powiem z czystym Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Gicz cielęca w warzywach

Gicz cielęca w warzywach 1287

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 1094

Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pookcook
Pieczona gicz jagnięca

Pieczona gicz jagnięca 882

Dobra dieta to taka, która raz na jakiś czas pozwala na odrobinę rozpusty. Postanowiłem więc zaszaleć i zjeść kawał jakiegoś tłustego mięcha do którego mam ogromną słabość. Od razu pomyślałem o Zobacz więcej
Follow the Fork
Follow the Fork Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
followthefork
Pieczona gicz jagnięca

Pieczona gicz jagnięca 292

Jeszcze przed świętami, byliśmy u mojego Taty na obiedzie. Kilka tygodni wcześniej podarowałam mu na imieniny termometr do pieczenia mięsa, więc dość otwarcie liczyliśmy na to, że zechce go wkrótce Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Gicz wołowa duszona w warzywach

Gicz wołowa duszona w warzywach 1734

Ach jakież to pyszne było! Aromatyczne, mięciutkie i soczyste mięso. Do tego uduszone warzywa i gotowane szparagi- obiad idealny:) A dumna jestem też bardzo z faktu, że zioła dodane do gotowania są Zobacz więcej
Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką. Takie mięso ma bardzo dużo aromatu, ponieważ od dawna wiadomo, że mięso przygotowywane z kością ma więcej smaku niż Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca 338

Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś... Właściwie nie wiem czego... Nie, właściwie to już wiem! Nowalijek! Botwinki, młodej marchwi, selera, pietruszki, pachnącej Zobacz więcej
Peklujemy na mokro wg tabeli Dziadka, 9 dni w temper 6/7 stopni z uwagi na to że nasza gicz jest z kością robimy nastrzyk blisko kości co drugi dzień. Po peklowaniu usuwamy z naszej giczy błonki i Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
Gicz jagnięca na musie z suszonych gruszek . gicz: 4 giczki jagnięce ( ok 200 g sztuka ) 500 ml wina czerwonego liść laurowy 4 szt pieprz w ziarnach 6 sztuk wywar wołowy 250 ml mus: suszone gruszki Zobacz więcej
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z Zobacz więcej