gicz cielęca

gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 1627

0
{{headerMessage}}
Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 961

1
{{headerMessage}}
Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kuszącego kolorem, soczystością i wyjątkowym smakiem. A jednocześnie zaspokajającego wielki głód mięsożercy. Pomysły? Zrobimy osso bucco! Gicz cielęcą duszoną z warzywami i winem oprószoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 4 gicze cielęce 3 cebule pokrojone w piórka 1 lampka czerwonego wina półsłodkiego 1 duże jabłko pokrojone w ósemki olej do smażenia natka zielonej pietruszki Marynata: 1 łyżka oleju 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej teściowej i nastawionego na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g pietruszka marchewka cebula pomidory w puszce bez skóry 400g sól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Risotto Milanese

Risotto Milanese 84

1
{{headerMessage}}
ossobuco (pokrojone plastry giczy cielęcej) lub saltimbocca (cielęce kotlety z szynką i szałwią). Obie potrawy to szczególne wyjątki do sposobu podania risotto Milanese. Risotto Milanese Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- 3 łyżki smalcu - 6 ząbków czosnku - 6 łyżek słodkiej papryki w proszku - 3 łyżki ostrej papryki w proszku - 4 pomidory - 3 upieczone papryki - 4 ziemniaki - kminek, sól na wywar mięsny: - gicz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gremolata jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie z tradycyjnej kuchni mazowieckiej inspirowane przepisem Magdy Gessler, jednak trochę przeze mnie zmodyfikowane. Nie dodałam zasmażki, bo według mnie nie było takiej potrzeby. Dzięki temu mamy Zobacz więcej