gicz cielęca

Za punkt honoru postawiłam sobie przygotowanie tego dania. Będąc w Toskanii jedna z uczestniczek naszych warsztatów nagminnie domagała się go. Wtedy tam nie byłyśmy na to gotowe... No i oczywiście Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 2176

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Gicz cielęca w warzywach

Gicz cielęca w warzywach 1418

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 1174

Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca 370

Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś... Właściwie nie wiem czego... Nie, właściwie to już wiem! Nowalijek! Botwinki, młodej marchwi, selera, pietruszki, pachnącej Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Duszona gicz wołowa

Duszona gicz wołowa 285

Mam nadzieję, że moje myślenie nie jest zbyt stereotypowe, ale wydaje mi się, że dla niejednego Taty, słuszna porcja wołowiny na talerzu to wymarzony prezent na Dzień Ojca! Idąc tym tropem, razem z Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Górka cielęca z kością

Górka cielęca z kością 109

Soczysta górka cielęca z kością na listkach młodego jarmużulub z dodatkiem dowolnej mieszanki sałat.. Wygląda na skomplikowane danie, jest jednak bardzo proste w przygotowaniu. Ilość porcji: 2 większe Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Grillowana wątróbka cielęca

Grillowana wątróbka cielęca 112

Zapewne niektórzy z Was są zaskoczeni, że wątróbkę można grillować i to z powodzeniem. Nie ukrywam robiłam to pierwszy raz i mogę jednoznacznie stwierdzić, że nadaje się do tego. Wątróbkę grillowałam Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 1925

Mięso pyszne i aromatyczne dziś na obiad proponuję. Mięso cielęce zakupiłam już w siatce, dzięki temu przy pieczeniu nie rozsypało się a efekt wyszedł znakomity. Polecam serdecznie do obiadu lub do Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i Zobacz więcej
Zgodnie z moją teorią, że organizm pobudza naszą ochotę na produkty, które mogą mu dostarczyć składników, których mu brakuje... mnie ostatnio ewidentnie brakuje żelaza. Szpinak mogłabym jeść na Zobacz więcej
Ossobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w plastry giczy Zobacz więcej
Delikatna, chrupiąca i pyszna wątróbka cielęca w połączeniu ze świeżym ananasem to połączenie idealne. Lekko słodkawy smak ananasa podkręca smak wątróbki i dzięki temu jest taka pyszna. Nawet jeśli Zobacz więcej
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest Zobacz więcej
Osso-buco, czyli golonka cielęca z warzywami - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Toggle Zobacz więcej