gicz cielęca

gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 1035

0
Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
Młodzi ludzie (poza sportowcami) nie interesują się specjalnie pracą stawów. Jednak w starszym wieku nawet kilka przysiadów może być problemem, tym większym jeśli w stawach zaczyna się proces zapalny. Zobacz więcej
, kuszącego kolorem, soczystością i wyjątkowym smakiem. A jednocześnie zaspokajającego wielki głód mięsożercy. Pomysły? Zrobimy osso bucco! Gicz cielęcą duszoną z warzywami i winem oprószoną Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i Zobacz więcej
Składniki: 4 gicze cielęce 3 cebule pokrojone w piórka 1 lampka czerwonego wina półsłodkiego 1 duże jabłko pokrojone w ósemki olej do smażenia natka zielonej pietruszki Marynata: 1 łyżka oleju 1 Zobacz więcej
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest Zobacz więcej
O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej teściowej i nastawionego na Zobacz więcej
SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g pietruszka marchewka cebula pomidory w puszce bez skóry 400g sól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Risotto Milanese

Risotto Milanese 64

1
ossobuco (pokrojone plastry giczy cielęcej) lub saltimbocca (cielęce kotlety z szynką i szałwią). Obie potrawy to szczególne wyjątki do sposobu podania risotto Milanese. Risotto Milanese Zobacz więcej
Jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka Zobacz więcej
- 3 łyżki smalcu - 6 ząbków czosnku - 6 łyżek słodkiej papryki w proszku - 3 łyżki ostrej papryki w proszku - 4 pomidory - 3 upieczone papryki - 4 ziemniaki - kminek, sól na wywar mięsny: - gicz Zobacz więcej
Gremolata jest to włoski sos. Oryginalnie podawana z giczą cielęcą. Dla polskiego podniebienia idealnie komponuję się z rybami i z innymi mięsami. W jej skład wchodzi czosnek, skórka z cytryny i natka Zobacz więcej