Przepis na gicz cielęce pieczona

Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Za punkt honoru postawiłam sobie przygotowanie tego dania. Będąc w Toskanii jedna z uczestniczek naszych warsztatów nagminnie domagała się go. Wtedy tam nie byłyśmy na to gotowe... No i oczywiście Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Gicz cielęca w warzywach

Gicz cielęca w warzywach 1538

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
Gicz cielęca z warzywami. O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 2356

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca 394

Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś... Właściwie nie wiem czego... Nie, właściwie to już wiem! Nowalijek! Botwinki, młodej marchwi, selera, pietruszki, pachnącej Zobacz więcej
O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej teściowej i nastawionego na Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Gicz cielęca po mediolańsku

Gicz cielęca po mediolańsku 1242

Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Jeszcze jeden przepis na gicz cielęcą, bo tak jak pisałam poprzednio, bardzo nam ten kawałek mięsa posmakował. Tym razem gicz została zrobiona w delikatnie słodkawym sosie na bazie białego wina i Zobacz więcej
Ossobuco, bo to o nim dzisiaj mowa, to pyszna gicz cielęca, pocięta w plastry z charakterystyczną kostką w środku. Mięso duszone jest z warzywami z dodatkiem białego wina. Danie dość proste w Zobacz więcej
Ach, co to była za uczta! Nie mogę uwierzyć, że ładnych parę tygodni chodziłam koło tych cielęcych nóg, zanim zdecydowałam się je kupić. Teraz są już na kolejnej liście zakupowej i będziemy ich Zobacz więcej
Ossobuco (dosłownie “kość z dziurą”) to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Najbardziej znana wersja tej potrawy to Ossobuco alla Milanese- przyrządzane z pokrojonej w plastry giczy Zobacz więcej
Jedni przygotowują rogale świętomarcińskie, nie zważając na cenę masła, dzielnie wałkując i składając ciasto. Drudzy polują w sklepach na najlepszą tuszkę gęsi, żeby obiad był rzeczywiście świąteczny. Zobacz więcej
Tego dania nie udało mi się spróbować, bo musiałam wcześniej wyjść ze spotkania. Podobno było najsmaczniejsze ze wszystkich opisanych dotąd przeze mnie. Gicze cielęce duszone z gruszką, podane z Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 2428

Mięso pyszne i aromatyczne dziś na obiad proponuję. Mięso cielęce zakupiłam już w siatce, dzięki temu przy pieczeniu nie rozsypało się a efekt wyszedł znakomity. Polecam serdecznie do obiadu lub do Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 2430

Pieczeń cielęca ma tę zaletę, że można ją podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Wcześniej jednak warto ją odpowiednio zabejcować. I odczekać ze trzy dni, zanim mięso cielęce włożymy do piekarnika. Zobacz więcej
Plastry giczy cielęcej z kością duszone w białym winie z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Dziś zgodnie z zapowiedzią ossobuco, czyli wywodzący się z Lombardii genialny przepis na duszoną w białym Zobacz więcej
Składniki: 4 gicze cielęce 3 cebule pokrojone w piórka 1 lampka czerwonego wina półsłodkiego 1 duże jabłko pokrojone w ósemki olej do smażenia natka zielonej pietruszki Marynata: 1 łyżka oleju 1 Zobacz więcej