gicz cielęce pieczona

{{headerMessage}}
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej teściowej i nastawionego na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 plastry giczy cielęcej ok 300-350g pietruszka marchewka cebula pomidory w puszce bez skóry 400g sól, pieprz, papryka słodka PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w małą kostkę, marchew Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu doszłam do wniosku, że mój paleo blog jest jak na ironię ubogi w mięsne przepisy. Tymczasem w domu dość często przyrządzamy wieprzowinę i wołowinę. Zwłaszcza od czasu, kiedy Zobacz więcej
Ewe
Ewe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HILDEGAR
PASZTET CIELĘCO DROBIOWY

PASZTET CIELĘCO DROBIOWY 147

0
{{headerMessage}}
Co na kanapkę? Pasztet. Lubimy, zajadamy się i eksperymentujemy. Dziś chciałabym Wam zaproponować hildegardowy pasztet cielęco drobiowy. Ma charakterystyczny smak mięsa cielęcego. Świeży tymianek, Zobacz więcej
Irmina12
Irmina12 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gotuję komuś
zupa z maślaków

zupa z maślaków 814

0
{{headerMessage}}
kremówki 2 litry wywaru z giczy cielęcej (robiłam cielęcinę w sosie chrzanowym i został mi wywar, ale można użyć innego, byleby nie zdominował zapachu i smaku grzybów) 10 listków szałwii łyżka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Plastry giczy cielęcej z kością duszone w białym winie z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Dziś zgodnie z zapowiedzią ossobuco, czyli wywodzący się z Lombardii genialny przepis na duszoną w białym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak minął Wam Tłusty Czwartek? Padł dziś jakiś pączkowy lub faworkowy rekord? My dziś skupiłyśmy się nie na deserze, ale na obiedzie, bo przecież nie samymi pączkami w Tłusty Czwartek człowiek żyje ;) Zobacz więcej
poprostugotuje
poprostugotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Po Prostu Gotuję
Giczka

Giczka 79

0
{{headerMessage}}
Gicz cielęca całkiem niedawno była bohaterką krótkiego wpisu, dziś wracam do tego tematu. Wiele razy polecałam wam kupowanie świeżego mięsa prosto od rolnika albo u sprawdzonego małego handlarza, u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sprzętów. Tak więc miłą niespodzianka był fakt, że demonstracja sprzętów ( o nich napiszę w osobnych postach) była tylko wstępem do wspaniałej zabawy w kuchni. Włoskie menu przygotował Wojtek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cielęcą, a do tego grillowane warzywa i pieczone ziemniaki z uwielbianymi przeze mnie czosnkiem i rozmarynem, niestety prawie niewyczuwalnymi. Trzeba przyznać, że danie (do tego zaserwowane po Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Pieczone warzywa z gremolatą

Pieczone warzywa z gremolatą 157

0
{{headerMessage}}
Pieczone warzywa z gremolatą Gremolata, aromatyczna mieszanka drobno posiekanej natki pietruszki, skórki z cytryny i czosnku, potrafi tchnąć życie w najnudniejsze potrawy. Wywodzi się z Lombardii, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięsa z kością - tym razem użyłam biodrówki) -2 duże marchewki - 4 gałązki selera naciowego -1 duża cebula -1-2 ząbki czosnku -gałązka tymianku -kieliszek białego wina (nie konieczne) -500ml bulionu Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Ossobuco

Ossobuco 216

0
{{headerMessage}}
sosu. Po jego zmiksowaniu powstał najlepszy sos do spaghetti na świecie ;) OSSOBUCO (4 porcje) 4 plastry pręgi cielęcej lub z młodej wołowiny (z kością), 50g masła, 2 łyżki oliwy, 2 cebule, 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, czyli długo duszonej giczy cielęcej, gremolata świetnie sprawdza się z grillowanymi rybami czy pieczonymi warzywa. Ba – nawet z polskim białym serem! Tutaj gremolota podkręca smak krótko smażonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dłuższy czas temu kupiłem gicze cielęce. Chciałem zrobić ossobuco i długo woziłem się z tym zamiarem. Jednak ze względu albo na brak chęci/weny albona długi czas duszenia nie było jak tego zrobić. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
parmeńską i oliwkami DANIA GŁÓWNE Przepisy od lewej: Tacos ze stekiem Kanapka ze stekiem Kurczak na butelce piwa Pikantne skrzydełka z kurczaka Tarta z cukinią Przepis na włoską pizzę z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pasztet był naprawdę wyborny. Dziś pora na przepis dla gospodarnych pań i panów. Jeśli ktoś nie przepada za wątróbką, może ją pominąć albo zminimalizować jej ilość. Wątróbka cielęca bywa trudno Zobacz więcej