gicz wołowa

Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Gicz wołowa duszona w warzywach

Gicz wołowa duszona w warzywach 1689

Ach jakież to pyszne było! Aromatyczne, mięciutkie i soczyste mięso. Do tego uduszone warzywa i gotowane szparagi- obiad idealny:) A dumna jestem też bardzo z faktu, że zioła dodane do gotowania są Zobacz więcej
Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką. Takie mięso ma bardzo dużo aromatu, ponieważ od dawna wiadomo, że mięso przygotowywane z kością ma więcej smaku niż Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gicz jagnięca duszona

Gicz jagnięca duszona 13

Gicz/goleń składa się z wielu mięśni, jest bardzo soczysta i kleista. Świetnie nadaje się do gotowania i duszenia. 2 jagnięce gicze, oliwa do smażenia, 2 cebule, 3 – 4 ząbki czosnku, 8 filecików Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
Rolady wołowe - Kulinarni.info.pl Strona główna Kategorie Artykuły Kulinarne eksperymenty Opowieści Boże Narodzenie Chleb, bułki i bułeczki Ciasta i ciasteczka Desery Dodatki do potraw Grill Jarzyny i Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Flaki wołowe

Flaki wołowe 5

Flaki mają tyle samo zwolenników co przeciwników. Jedni reagują bleeee inni jak ja za nimi przepadają. Gęsta, aromatyczna, lekko ostra zupa – dobra szczególnie w chłodne dni. Moja Mama robi zawsze Zobacz więcej
chlebanaszego
chlebanaszego Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chleba naszego
pieczeń wołowa

pieczeń wołowa 1124

Dzisiaj soczysty udziec wołowy z piekarnika. Jak przyrządzić takie mięso? Należy przygotować ładny kawałek mięsa i zestaw przypraw... ...na 1 kg mięsa: łyżeczkę soli, łyżeczkę papryki, pół łyżeczki Zobacz więcej
wojtus781
wojtus781 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kulinarne odsłony pati
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 23

Wołowina to mięso o bardzo specyficznym smaku. Ma ona wielu miłośników jak i przeciwników, mój mężuś to zdecydowanie miłośnik tego mięsa, a poza tym jest to jego ulubiony rodzaj. W związku z tym Zobacz więcej
piegusek
piegusek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pieguskowa kuchnia
ZRAZY WOŁOWE

ZRAZY WOŁOWE 3

ZRAZY WOŁOWE - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto kruche Ciasto Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Policzki wołowe

Policzki wołowe 1817

Składniki: ok. 1 kg policzków wołowych (4 szt) 2 duże cebule 3-4 łyżki mąki 1 łyżka ziół Małgosi Plenus 1 łyżka obsypki Maspolanka Plenus sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie: Policzki … Czytaj Zobacz więcej
kociolek.contact
kociolek.contact Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kociołek
Rosół Wołowy

Rosół Wołowy 16

Witam. Rosół jest prawdopodobnie najpopularniejszą zupą goszczącą na Polskich stołach.Spotykany w wielu wersjach, wołowy, drobiowy, wołowo-drobiowy czy też warzywny. Niezależnie na jaką wersje się Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Tatar wołowy

Tatar wołowy 74

Składniki: 2 opakowania tatara generalskiego Krakowski Kredens500 g 1 średnia cebula 2 ogórki marynowana 2 żółtka Przygotowanie: Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa Zobacz więcej
Tatar wołowy. Nie każdy za nim przepada, nie każdy lubi surowe mięso. Tajemnica dobrego smaku tkwi w jego dobrym przygotowaniu. Mięso musi być dobrze doprawione, aksamitne i koniecznie z dodatkami, Zobacz więcej
Alucja
Alucja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anielska Kuchnia
Gulasz wołowy

Gulasz wołowy 888

Gulasz wołowy po mojemu. Nie wiem, czy właśnie tak się robi gulasz, ale się tym nie przejmuję, najważniejsze, że efekt końcowy wyszedł niesamowicie smaczny. Mogłabym to równie dobrze nazwać potrawką z Zobacz więcej
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 25

Cześć =) Zrazy to plastry mięsa, zawijane z boczkiem i warzywami, podsmażane, a następnie duszone w sosie. Należą do tradycyjnej kuchni polskiej. Zrazy można przyrządzić z różnych gatunków mięsa Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 15113

Cześć =) Pieczeń wołowa, to specjalność mojej matki, która przygotowuje ją na specjalne okazje, uroczystości, święta. Jest to wspaniała, krucha i soczysta pieczona wołowina. Pieczona wołowina w Zobacz więcej
dietykon
dietykon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietykon
Rolada wołowa

Rolada wołowa 47

Rolada śląska tradycyjnie robiona jest z mięsa wołowego, często obecnie zastępowanego mięsem wieprzowym ze względu na szybsze wykonanie (czas upieczenia). Płaty mięsa wołowego, chudego bez tłuszczu, Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Gicz cielęca

Gicz cielęca 1778

Delikatne mięso cielęce w towarzystwie warzyw. Składniki 2 gicze cielęce (po 800-900 g) 3 cebule włoszczyzna 1 łyżka koncentratu pomidorowego 250 ml białego wytrawnego wina 3 łyżki oleju 500 ml rosołu Zobacz więcej