gicz wołowa

Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Zobacz więcej
wariacje. To mięso często kojarzone z trudnym do przygotowania, ja jednak zachęcam do eksperymentów, bo dzięki temu nierzadko powstają cudne smaki:) Składniki: 800g giczy wołowej 1 spora pietruszka Zobacz więcej
Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką. Takie mięso ma bardzo dużo aromatu, ponieważ od dawna wiadomo, że mięso przygotowywane z kością ma więcej smaku niż Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
: 4 kawałki giczy wołowej 2 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej do smażenia 1 duża cebula 2-3 marchewki 2 łodygi selera naciowego 3-4 liście laurowe łyżka klarowanego masła szklanka białego Zobacz więcej
Zaczynając przygodę z kawałkiem mięsa, którego nigdywcześniej sięnie przygotowywało, najlepiejzacząć od klasyki.Zanim przejdziemy do przepisu warto wiedzieć, że mięso giczy wołowej lub cielęcej Zobacz więcej
Danie z tradycyjnej kuchni mazowieckiej inspirowane przepisem Magdy Gessler, jednak trochę przeze mnie zmodyfikowane. Nie dodałam zasmażki, bo według mnie nie było takiej potrzeby. Dzięki temu mamy Zobacz więcej
Niezwykle proste,smaczne i trochę zapomniane danie.Robi się właściwie samo, przy okazji gotowania rosołu, otrzymujemy dwa dania jednocześnie. Jemy bardzo dietetyczne, gotowane mięso zamiast Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
TAPENDA
Biała Kiełbasa

Biała Kiełbasa 732

0
Święta Wielkanocne bez białej kiełbasy ? Tego nie można sobie wyobrazić ! Teraz trudno będzie nam sobie wyobrazić święta bez domowej kiełbasy. Skorzystałyśmy z receptury Leśnego Zakątka. Składniki: - Zobacz więcej
Gicz jagnięca na musie z suszonych gruszek . gicz: 4 giczki jagnięce ( ok 200 g sztuka ) 500 ml wina czerwonego liść laurowy 4 szt pieprz w ziarnach 6 sztuk wywar wołowy 250 ml mus: suszone gruszki Zobacz więcej
Taki prawdziwy, domowy, wołowy, bez dopalaczy smakowych... SKŁADNIKI: porcjamięsa wołowego z kością (pręga, gicz, szponder lub krzyżowa), włoszczyzna (marchewka, pietruszki, pół selera, ćwierć główki Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Pieczona kaczka

Pieczona kaczka 5949

1
Rozmaite pieczenie – kaczki, kurczaki, schaby, pieczone szynki i karkówki, gicz jagnięca i udziec wołowy – doskonale nadają się na uroczysty rodzinny posiłek. Pracy mało, jedzenia dużo i ten Zobacz więcej
Ciąg dalszy przygotowań kulinarnych do Wielkanocy. Niezbędna biała kiełbasa! Dzisiaj zmieliłem i nasoliłem mięso - według wcześniejszego przepisu. Przygotowałem również boczek do wędzenia. Proporcje Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tomek gotuje
Urwanie głowy

Urwanie głowy 79

0
iść na zakupy, a lodówka świeci pustkami. Ale zawsze jest zamrażalnik i jakieś zapasy w szafkach też się znajdą ;) Jutro też wrzucę przepis na wolnopieczoną gicz wołową z glazurowaną cebulką, którą Zobacz więcej
Fantastyczne, wykwintne danie!. Do tego szklanka czerwonego wina i swojski chleb, uczta smaków dla podniebienia. Składniki na naszą wołowinę; 1 kg wołowiny, (może być antrykot, łopatka,rozbratel lub Zobacz więcej
tablicy go nie było. I zdecydowałam się na nie dopiero po tym jak okazało się, że nie ma tatara ani carpaccio z kaczki. I bardzo dobrze, że nie było, bo grasica na purée ze skorzonery (22 PLN) była Zobacz więcej
Gremolata to klasyczna ziołowa przyprawa ze skórki cytryny, czosnku i natki pietruszki, często dodaje się też oliwę i sól. Ale jadłam też gremolatę miętową i bazylikową przygotowaną ze świeżych Zobacz więcej
Rosół w okresie zimy gości u mnie dość często. Każdy z nas robi po swojemu i na pewno zawsze wychodzi pyszny. Może przydadzą się komuś moje rady? Ja natomiast chętnie poznałabym Wasze opinie na Zobacz więcej
pookcook
pookcook Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pookcook
Ossobuco alla bourguignon

Ossobuco alla bourguignon 225

0
Miał być ogon wołowy, ale ponieważ ogony okazały się niezbyt łatwe do zdobycia padło na inną części wołu, która ma podobnie kleiste mięso. Zresztą gicz wołowa to moja ulubiona część zaraz po polędwicy Zobacz więcej