Przepis na gicz wołowa warzywach

Beef shank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Zobacz więcej
doris
doris Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenne Szaleństwa
Gicz wołowa duszona w warzywach

Gicz wołowa duszona w warzywach 1782

Ach jakież to pyszne było! Aromatyczne, mięciutkie i soczyste mięso. Do tego uduszone warzywa i gotowane szparagi- obiad idealny:) A dumna jestem też bardzo z faktu, że zioła dodane do gotowania są Zobacz więcej
Rosół to świetna rozgrzewajaca zupa,zima też samkuje najlepiej.Od dawna już rosół za mną chodził.I nie tylko sama zupa,ale rozpływająca się w ustach sztuka mięsa w sosie musztardowym.Przyznam Zobacz więcej
Jedni przygotowują rogale świętomarcińskie, nie zważając na cenę masła, dzielnie wałkując i składając ciasto. Drudzy polują w sklepach na najlepszą tuszkę gęsi, żeby obiad był rzeczywiście świąteczny. Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mammadeli
Pieczona kaczka

Pieczona kaczka 6502

Rozmaite pieczenie – kaczki, kurczaki, schaby, pieczone szynki i karkówki, gicz jagnięca i udziec wołowy – doskonale nadają się na uroczysty rodzinny posiłek. Pracy mało, jedzenia dużo i ten Zobacz więcej
Jak pisałem wczoraj oto przepis na wolnopieczoną gicz z glazurowaną cebulką. Takie mięso ma bardzo dużo aromatu, ponieważ od dawna wiadomo, że mięso przygotowywane z kością ma więcej smaku niż Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Gicz cielęca w warzywach

Gicz cielęca w warzywach 1475

Jeśli lubicie smak golonki, ale tradycyjna jest dla was zbyt tłusta, ta potrawa z pewnością przypadnie Wam do gustu. Gicze należy najpierw usmażyć z każdej strony a następnie piec ok 90 minut aż będą Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Crust and Dust
Policzki wołowe

Policzki wołowe 13281

Policzki wołowe to, jak sama nazwa wskazuje, mięśnie policzkowe krowy. Są bardzo twarde i niezwykle chude. Na szczęście, długie pieczenie działa na ich korzyść i sprawia, że mięso staje się niezwykle Zobacz więcej
Za punkt honoru postawiłam sobie przygotowanie tego dania. Będąc w Toskanii jedna z uczestniczek naszych warsztatów nagminnie domagała się go. Wtedy tam nie byłyśmy na to gotowe... No i oczywiście Zobacz więcej
Gicz cielęca z warzywami. O zaletach giczki cielęcej pieczonej tym sposobem dowiedziałam się od Pani Iwonki z naszego sklepiku. Danie weszło przebojem do ich rodziny za sprawą prawdziwej włoskiej Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Duszona gicz wołowa

Duszona gicz wołowa 330

Mam nadzieję, że moje myślenie nie jest zbyt stereotypowe, ale wydaje mi się, że dla niejednego Taty, słuszna porcja wołowiny na talerzu to wymarzony prezent na Dzień Ojca! Idąc tym tropem, razem z Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Obiecałam Wam ostatnio przepis na gicz cielęcą i oto on :) To jedna z tych potraw, o których trudno zapomnieć, wszystkie smaki tutaj idealnie współgrają, a piwo nadaje niezwykłego aromatu i słodyczy. Zobacz więcej
Ossobuco to potrawa kuchni włoskiej wywodząca się z Lombardii. Wersja po mediolańsku, w której gicz cielęca jest kolejno obsmażona na maśle a następnie duszona w winie i pomidorach. Charakterystycznym Zobacz więcej
Przepyszne, mięciutkie policzki wołowe w towarzystwie pieczonych warzyw i rozmarynu to świetny , aromatyczny, łatwy w wykonaniu obiad. Surowe policzki to mięso bardzo twarde, ale po pieczeniu przez 3 Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Goleń wołowa duszona z warzywami

Goleń wołowa duszona z warzywami 4855

goleń wołowa pocięta w plastry – 700 gram (trzy plastry), pieprz młotkowany z kolendrą, ostra mieszanka przypraw, kawałek selera – około 170 gram, 2 marchewki – około 200 gram, pietruszka – około 80 Zobacz więcej
Ossobuco, czyli dosłownie kość z dziurą, to danie rodem z włoskiej kuchni. Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu. To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Osso bucco - gicz cielęca

Osso bucco - gicz cielęca 380

Niby mamy wiosnę. Niby więcej słońca, a ciągle towarzyszy mi brak czegoś... Właściwie nie wiem czego... Nie, właściwie to już wiem! Nowalijek! Botwinki, młodej marchwi, selera, pietruszki, pachnącej Zobacz więcej
Osso buco in bianco to przepis zaczerpnięty z niezwykle apetycznej książki "Dwaj łakomi Włosi" autorstwa Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo. Osso bucco to dosłownie "kość z dziurą", w której jest Zobacz więcej
Ossobuco to oryginalna potrawa o włoskich korzeniach, która zaczyna zadamawiać się nad Wisłą. Coraz częściej na polskich stołach gości gicz cielęca lub wołowa, przyrządzana zgodnie z recepturami Zobacz więcej