gino d'acampo

ZOBACZ TAKŻE:

"Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia!" Zaletą jego metody jest przede wszystkim przyjemność i bazowanie na tradycyjnej włoskiej kuchni. Potrawy są proste i łatwe w przygotowaniu i... można jeść Zobacz więcej
Kupowanie i czytanie książek to jeden z moich nałogów. Ostatnio, co w dużej mierze wiąże się z założeniem tego bloga, zaczęłam również powiększać swoją kolekcję książek kucharskich. Jeden z niedawnych Zobacz więcej
Jak na makaronożercę przystało, Światowy Dzień Makaronu trzeba było uczcić! Wypróbowałam więc jeden z przepisów Gino D'acampo, z książki Włoskie dania makaronowe. Wybór był trudny, bo jest w niej Zobacz więcej
diety, ale jak miałabym się nagle przestawić i nie jeść rzeczywiście ulubionych potraw to byłoby ciężko :(( Gino D'Acampo ot mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. Jest to jego trzecia książka. Zobacz więcej
Dzień dobry, "Czy ten włoski przystojniak rzeczywiście zna się na gotowaniu?" - pomyślałam, kiedy pierwszy raz spojrzałam na okładkę książki Gino D'Acampo. Z włosami na żel, białymi zębami i piękną Zobacz więcej
o same przepisy, to tak jak w poprzednich swoich książkach, Gino łączy tradycję z nowoczesnością. Receptury są proste, ale bogate w smaki i aromaty. Kilka wypróbowałem i naprawdę są pyszne. Wszystko Zobacz więcej
Nie wiem czy znacie tego przystojniaka uśmiechającego się z okładek swoich książek. To Gino. Włoch pochodzący z Neapolu obecnie mieszkający w Londynie. Pierwszą książką jego autorstwa, którą zakupiłam Zobacz więcej
Składniki: 1-2 porcje 1 cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki oliwy szczypta płatków chilli skórka starta z 1/2 cytryny 120g spaghetti 2 łyżki świeżo startego parmezanu Zobacz więcej
Podczas opisanego w poprzednim poście "spotkaniu przy stole", wreszcie udało mi się zaserwować gnocchi według przepisu Gino D'Acampo, do których wzdycham odkąd posiadam jego książkę. Z przepisu Zobacz więcej
ROBIMY? Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente. W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy Zobacz więcej
Gino D'Acampo, mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej, opracował kolejną książkę z przepisami na zdrowe włoskie jedzenie. Dzięki Wydawnictwu G+J, miałam okazję zapoznać się z nią jako jedna z pierwszych Zobacz więcej
muszelki z brokułami, chili i pinolami Kilka składników i niewiele czasu potrzeba, by wyczarować smaczny posiłek. Muszelki z brokułami, chili i pinolami to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie Zobacz więcej
Bakłażany z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Autor: Gino D'Acampo Składniki: na 2 porcje 1 bakłażan 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 0,5 puszki krojonych pomidorów sól, pieprz 1 łyżka świeżego tymianku Zobacz więcej
z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię i podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, słonecznik oraz Zobacz więcej
Proste i tradycyjne połączenie, taki zestaw kojarzy się ze świeżością i dobrym smakiem. Muszelki z pomidorami, mozzarellą i bazylią to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie dania makaronowe". Tak Zobacz więcej
Makaron dla miłośników serów pleśniowych inspirowany przez Gino d'Acampo. Spaghetti wymieszane z sosem na bazie sera Danish Blue nabiera intensywnego smaku i aromatu. Wytrawne białe wino jest Zobacz więcej
Zainspirowana smaczną i zdrową kuchnią Gino D'Acampo postanowiłam zrobić pastę z awokado. Samo awokado nie ma konkretnego smaku, nie jest ani słodkie, ani gorzkie, mi osobiście trochę przypomina smak Zobacz więcej
Nigdy nie mów nigdy! Nie sądziłam, że kiedyś to powiem, gdyż odkąd pamiętam nie przepadałam za wątróbką. Jednak według tego przepisu jest pyszna! MIODOWA SAŁATKA Z WĄTRÓBKAMI KURCZAKA I OCTEM Zobacz więcej
pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy kolejne 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodajemy cukinię i pomidorki. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Makaron Zobacz więcej
Proste i bardzo smaczne połączenie makaronu z suszonymi borowikami, porami, zielonym groszkiem i szparagami. Całość zanurzona w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki i świeżo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: