gino d'acampo

ZOBACZ TAKŻE:

"Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia!" Zaletą jego metody jest przede wszystkim przyjemność i bazowanie na tradycyjnej włoskiej kuchni. Potrawy są proste i łatwe w przygotowaniu i... można jeść Zobacz więcej
Kupowanie i czytanie książek to jeden z moich nałogów. Ostatnio, co w dużej mierze wiąże się z założeniem tego bloga, zaczęłam również powiększać swoją kolekcję książek kucharskich. Jeden z niedawnych Zobacz więcej
Jak na makaronożercę przystało, Światowy Dzień Makaronu trzeba było uczcić! Wypróbowałam więc jeden z przepisów Gino D'acampo, z książki Włoskie dania makaronowe. Wybór był trudny, bo jest w niej Zobacz więcej
diety, ale jak miałabym się nagle przestawić i nie jeść rzeczywiście ulubionych potraw to byłoby ciężko :(( Gino D'Acampo ot mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. Jest to jego trzecia książka. Zobacz więcej
Dzień dobry, "Czy ten włoski przystojniak rzeczywiście zna się na gotowaniu?" - pomyślałam, kiedy pierwszy raz spojrzałam na okładkę książki Gino D'Acampo. Z włosami na żel, białymi zębami i piękną Zobacz więcej
o same przepisy, to tak jak w poprzednich swoich książkach, Gino łączy tradycję z nowoczesnością. Receptury są proste, ale bogate w smaki i aromaty. Kilka wypróbowałem i naprawdę są pyszne. Wszystko Zobacz więcej
Nie wiem czy znacie tego przystojniaka uśmiechającego się z okładek swoich książek. To Gino. Włoch pochodzący z Neapolu obecnie mieszkający w Londynie. Pierwszą książką jego autorstwa, którą zakupiłam Zobacz więcej
Składniki: 1-2 porcje 1 cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki oliwy szczypta płatków chilli skórka starta z 1/2 cytryny 120g spaghetti 2 łyżki świeżo startego parmezanu Zobacz więcej
Podczas opisanego w poprzednim poście "spotkaniu przy stole", wreszcie udało mi się zaserwować gnocchi według przepisu Gino D'Acampo, do których wzdycham odkąd posiadam jego książkę. Z przepisu Zobacz więcej
ROBIMY? Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente. W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy Zobacz więcej
Gino D'Acampo, mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej, opracował kolejną książkę z przepisami na zdrowe włoskie jedzenie. Dzięki Wydawnictwu G+J, miałam okazję zapoznać się z nią jako jedna z pierwszych Zobacz więcej
muszelki z brokułami, chili i pinolami Kilka składników i niewiele czasu potrzeba, by wyczarować smaczny posiłek. Muszelki z brokułami, chili i pinolami to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie Zobacz więcej
Bakłażany z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Autor: Gino D'Acampo Składniki: na 2 porcje 1 bakłażan 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 0,5 puszki krojonych pomidorów sól, pieprz 1 łyżka świeżego tymianku Zobacz więcej
z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię i podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, słonecznik oraz Zobacz więcej
Proste i tradycyjne połączenie, taki zestaw kojarzy się ze świeżością i dobrym smakiem. Muszelki z pomidorami, mozzarellą i bazylią to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie dania makaronowe". Tak Zobacz więcej
Makaron dla miłośników serów pleśniowych inspirowany przez Gino d'Acampo. Spaghetti wymieszane z sosem na bazie sera Danish Blue nabiera intensywnego smaku i aromatu. Wytrawne białe wino jest Zobacz więcej
Zainspirowana smaczną i zdrową kuchnią Gino D'Acampo postanowiłam zrobić pastę z awokado. Samo awokado nie ma konkretnego smaku, nie jest ani słodkie, ani gorzkie, mi osobiście trochę przypomina smak Zobacz więcej
na nią ocet i miód. Całość dokładnie mieszamy drewnianą łyżką. Wątróbki wraz z słonecznikiem układamy na sałacie i polewamy sosem. Danie najlepiej smakuje z dużym kieliszkiem wina. Smacznego! Zobacz więcej
pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy kolejne 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Dodajemy cukinię i pomidorki. Całość dusimy, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Makaron Zobacz więcej
Proste i bardzo smaczne połączenie makaronu z suszonymi borowikami, porami, zielonym groszkiem i szparagami. Całość zanurzona w kremowym sosie śmietanowym z dodatkiem natki pietruszki i świeżo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: