gładzica

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Na bazarku przy ul. Nehru w Warszawie, w małej budce z rybami u pani Basi zdarzyło mi się kupić gładzicę … Przeczytaj cały artykuł Post Gładzica w stylu Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Roladki z gładzicy

Roladki z gładzicy 678

0
"Nie spodziewałam się, że wyjdzie mi aż tak pyszna potrawa! Do jej zrobienia użyłam filetów z gładzicy, ale można je zastąpić innymi filetami. Gładzica sprawdziła się doskonale. Trzymała "fason", nie Zobacz więcej
Gładzica należy do rodziny flądrowatych. Występuje, między innymi, w północnym Atlantyku. Jest ceniona za wyjątkowe walory smakowe oraz odżywcze. Jej mięso charakteryzuje się niewielką zawartością Zobacz więcej
Gładzica to gatunek morskiej ryby z rodziny flądrowatych. Jest bardzo smaczna i delikatna. Pani w sklepie jak nam ją sprzedawała to sceptycznie powiedziała że jak ryba w kropki to tak jak muchomor Zobacz więcej
Proste, smaczne i zdrowe danie ............ na piątkowy obiad / i nie tylko/. Jest to jedno z moichulubionych dań , do przygotowania którego użyłam świeży filet z gładzicy. Można go śmiało zastąpić Zobacz więcej
w moim przypadku. Gładzica jest to płaska ryba z rodziny flądrowatych o bardzo delikatnym , chudym , smacznym mięsie,w którym/prwadopodobnie/ można wyczuć wyraźny zapach jodu . Ryba ta jest bardzo Zobacz więcej
Gdy na patelni smażymylub w piekarniku pieczemypaluszki rybne w panierce, kupione w sklepie, zazwyczaj wydaje się nam, że zjemy smaczny a przede wszystkim zdrowy obiad. A tymczasem przysmak, który Zobacz więcej
Gdy na patelni smażymylub w piekarniku pieczemypaluszki rybne w panierce, kupione w sklepie, zazwyczaj wydaje się nam, że zjemy smaczny a przede wszystkim zdrowy obiad. A tymczasem przysmak, który Zobacz więcej
Lekka i prosta w przygotowaniu potrawa z białej ryby, pachnąca Karaibami. U nas występuje gładzica, ale można wykorzystać każdą inną białą rybę, którą się lubi. 4 małe filety z białej ryby sok z Zobacz więcej
Kończąc opychanie się słodyczami przerzucamy się na bardziej dietetyczne propozycje czyli rybki. Ja użyłam gładzicę ale równie dobrze sprawdzi się dorsz a nawet łosoś. Gładzica gotowana na parze z Zobacz więcej
gładzica) suszone pomidory z oliwą słoika czosnek 4-5 ząbków sól pieprz czarny ziarnisty zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Zamrożoną odmrażamy Zobacz więcej
Danie inspirowane kuchnią azjatycką – w sam raz na niewielki lunch albo kolację. Małe kotleciki rybne lubiane także przez dzieci. Kotleciki rybne z salsą z ananasa Kotleciki 9 sztuk 300 g filetu z Zobacz więcej
), złocicę (lemon sole), gładzicę (plaice fish), żabnice (monkfish) oraz krewetkę królewską (scampi). Wszystkie te ryby ( a raczej ich kawałki) przygotowywane są w identyczny sposób, czyli obtoczone Zobacz więcej
) i dlatego warto robiąc mielone dodać białej, chudej ryby jak np. gładzicę czy inne ryby flądrowate. Kotlety z łososia Składniki: 10 kotletów 600 g fileta łososia 400 g białej ryby 1 jajko 2 łyżki Zobacz więcej
) i dlatego warto robiąc mielone dodać białej, chudej ryby jak np. gładzicę czy inne ryby flądrowate. Kotlety z łososia Składniki: 10 kotletów 600 g fileta łososia 400 g białej ryby 1 jajko 2 łyżki Zobacz więcej
, że zamówię to co lubię najbardziej czyli dorsza a za namową Kamila, również gładzice jako specjalność zakładu wszytko z frytkami, surówką i zimnym piwkiem. Pierwszy raz zdarzyło mi się abym sama Zobacz więcej
pokolenia Fjallbacka żyła z rybołówstwa. Z książki dowiemy się jak przyrządzić Roladki z gładzicy z anchois, Łososia w sezamie grillowanego z cytrynami, Śledzia marynowanego z żytnim chlebem i Zobacz więcej
. " -http://www.palackoscieszy.pl/ W minioną środę brałam udział w warsztatach kulinarnych w Pałacu Kościeszy, gdzie pod bystrym okiem Szefa Kuchni Wojciecha Harapkiewicza smażyłam pierwszy raz Zobacz więcej
, zapisywał receptury. Śledź marynowany, wątróbka z dorsza, mlecz miętusa w zalewach i octach z delikatnymi przyprawami. Osiem godzin w tej restauracji, w towarzystwie Artura Moroza to chwila. Na Zobacz więcej
i Mistrz uczy nas,jak smażyć śledzie,jak gładzicę , a jak flądrę. Ogień ostry czy łagodny. Próbujemy Jego rybnych przetworów z wątroby dorsza, mleczy łososiowych i węgorza we własnej galaretce. Zobacz więcej