glazura

Glazurą zaklęta polędwiczka wieprzowa, czyli o tym jak mnie zainspirował przepis z Kuchni... (już teraz paroletniej, bo numer pochodzący z września 2009 r.) Lubię takie przepisy, gdzie można Zobacz więcej
Sezon grillowy w pełni a na grillu króluje karkówka. Dziś prosty przepis na kotlety z karkówki w ciekawej, musztardowej glazurze z dodatkiem dżemu brzoskwiniowego. Uwaga: czas przygotowania uwzględnia Zobacz więcej
By przygotować kurczaka w glazurze klonowej wystarczy kilka minut. Filety z kurczaka dzięki gotowaniu w syropie klonowym z dodatkiem wody, papryczki chilli, soli i pieprzu są bardzo soczyste. Do tak Zobacz więcej
, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Miód, musztardę, sok z cytryny i rozmaryn wymieszać, przyprawić solą. Powstałą glazurą posmarować Zobacz więcej
Składniki na 10 porcji. • 1 kg marchwi (ilość właściwie wedle uznania), • l soku pomarańczowego, • 10 dkg masła, • 3 łyżki miodu, • Sól, • Ostra papryka. Przygotowanie 1. Marchew obieram, kroję na „ Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Szynka w miodowej glazurze

Szynka w miodowej glazurze 297

1
Pieczona szynka w miodowo-balsamicznej glazurze świetnie się sprawdza zarówno jako danie obiadowe jak również na zimno jako wędlina do pieczywa. Doskonale wpisuje się w trend „wiem co jem” i Zobacz więcej
Produkty: kiełbaska w glazurze 8 surowych grubych białych kiełbasek 3 kopiaste łyżki dżemu pomarańczowego 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka startego imbiru lub w proszku pieprz cayenne Zobacz więcej
W toku testowania Lidlowych przepisów, w ten weekend postanowiłam zdać się na Pascal'a. Tym razem padło na szynkę w glazurze podaną z ziemniakami. Danie okazało się ciekawe w smaku - choć szynka, jak Zobacz więcej
) wysmarować masłem, wysypać bułką tartą. Ciasta nałożyć do 3/4 wysokości foremek. Piec w temperaturze 180ºC przez około 30 - 35 minut do tzw. suchego patyczka (jeśli zdecydujecie się upiec jedną dużą Zobacz więcej
Kolejny przepis na soczystego kurczaka. Tym razem kurczak pieczony w glazurze. Miód pasuje do delikatnego mięsa, a francuska musztarda nada mu odpowiedniej ostrości. Od wczoraj to nasz ulubiony po Zobacz więcej
Jakiś czas temu pisałam tu o moim grillowaniu w KontenerArt w Poznaniu. Dziś przedstawiam pierwszą grillową propozycję tamtego dnia - udka drobiowe w miodowej glazurze. :) Wyszły pyszne - uwielbiam Zobacz więcej
Letnie miesiące to doskonały czas na targach i bazarach. Od wyboru warzyw i owoców można zwariować :) Ja uwielbiam w tym czasie kupować młode marchewki. Są smukłe, mają piękny kolor i piękną, zieloną Zobacz więcej
Ponownie lepkie skrzydełka z orientalną nutą. Dla amatorów słodko-słonych połączeń. Oryginalne i zarazem łatwe do zrobienia. Składniki: 1 kg skrzydełek kurzych sól pieprz 4 łyżki oleju Glazura: 75 Zobacz więcej
z ognia. Dodajemy jeszcze trochę pieprzu i majeranku. Glazurę wcieramy w żeberka i pieczemy je w 200 stopniach C przez 60 minut w piekarniku. Żeberka podajemy z ziemniakami i surówką. Zobacz więcej
ognień i redukować przez 7-8 minut do zgęstnienia. Szynka o tej wadze powinna być gotowa w 45-90 minut- gdy jej temperatura w środku wyniesie 60-65 stopni. Około 20 minut przed końcem pieczenia Zobacz więcej
glazurę. W garnku mieszamy sok ananasowy, imbir, chrzan, przyprawę chili, cukier puder i mąkę kukurydzianą. Zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Połowa marynaty smarujemy wierzch Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny pomysł na pierniczki, takie ze świecącą glazurą, która powstaje po posmarowaniu ciastek wyciągniętych prosto z piekarnika roztrzepanym żółtkiem jaja. W zasadzie w związku z błyszczącą Zobacz więcej
Dziś przedstawiam przepis na szybkie i pyszne piersi z kurczaka, w glazurze z truskawkowego dżemu. Lekkie i smakowite danie obiadowe, świetnie sprawdzi się z ryżem, kuskusem czy ziemniakami i lekką Zobacz więcej