glazura cytrynowa

Ten przepis siedział na blogu od 2013 roku. Jeden z pierwszych jaki ukazał się na blogu, zdjęcia były tak koszmarne, dlatego postanowiłam zrobić aktualizację zarówno tekstu jak i zdjęć. Źródło Zobacz więcej
Właśnie ukazał się w sieci najnowszy numer „Maszketów”, w którym wśród wielu działów tematycznych znajdziecie rozdział poświęcony rybom. Nie jeść ryb, gdy mieszka się nad Atlantykiem, to wbrew idei Zobacz więcej
Karmelowo-jabłkowa glazura do tart - porcja glazury do pokrycia cienką warstwą tarty o średnicy 18-20 cm - Składniki: 5 łyżeczek cukru 200 ml soku jabłkowego niesłodzonego 1 czubata łyżeczka tłuszczu Zobacz więcej
Hej! Lubicie marchewki? Jeśli tak to zróbcie je w glazurze miodowo-migdałowej. Są przepyszne! Ile bym nie zrobiła, zawsze będą zjedzone. Jeśli nie do obiadu, to jako zdrowa przekąska. Potrzebujemy: Zobacz więcej
Dzień Matki już niebawem. Może zrobicie słodki prezent? Polecam Wam torcik w kształcie serca. Delikatne biszkopty przełożone musem malinowym. Torcik z wierzchu posmarowany jest kremem Zobacz więcej
Mirror glaze, czyli glazura lustrzana Dzisiaj mam dla was przepis na popularną ostatnio mirror glaze, czyli glazurę, tudzież polewę lustrzaną. Jej ogromną zaletą jest, że możecie ją zrobić w Zobacz więcej
Z rana wymyśliłam sobie, że dobrze byłoby wypić południową kawkę w towarzystwie dobrego ciacha. A że kawę pijemy punktualnie o 12 to nie miałam zbyt dużo czasu Dobrze, że ktoś kiedyś wymyślił brownie, Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla wszystkich, którym znudziła się już poczciwa karkówka. A Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedz mnie!
Ryba w glazurze cytrynowej

Ryba w glazurze cytrynowej 180

Rybę, w całości, jem rzadko. Ale, właśnie dlatego, jeżeli już pojawia się na moim stole musi być bardzo dobra. W postaci past jadam o wiele częściej (makrele rozdrobnione widelcem, posypane pieprzem i Zobacz więcej
Dziś piękny, choć chłodny dzień. Za mną tradycyjnie spacer po szczecińskim ogromnym Cmentarzu Centralnym i odwiedzanie grobów bliskich oraz stawianie świeczek przy pomnikach upamiętniających tych, Zobacz więcej
Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze - gotować gotować Strona główna O mnie Kontakt Skrzydełka kurczaka w imbirowo-miodowej glazurze 27 kwietnia 2017 Skrzydełka. Jedni je uwielbiają, Zobacz więcej
Po świętach pozostała mi jedna pomarańcza, reszta poszła do konfitury na mazurka. Nikt nie miał na nią ochoty. Przykro było patrzeć jak samotnie leży wśród sterty jabłek. I wtedy przyszła mi do głowy Zobacz więcej
Składniki: Krem bawarski z karmelizowanymi bananami: Baza: – 200 ml mleka – 200 ml śmietanki 30% – 70g drobnego cukru – 6 żółtek – 25g żelatyny Dodatkowo: – 4 dojrzałe banany – 70g drobnego cukru – 5 Zobacz więcej
Składniki: Krem bawarski z karmelizowanymi bananami: Baza: – 200 ml mleka – 200 ml śmietanki 30% – 70g drobnego cukru – 6 żółtek – 25g żelatyny Dodatkowo: – 4 dojrzałe banany – 70g drobnego cukru – 5 Zobacz więcej
Sierpień należy do cukinii. Gdzieniegdzie na świecie 8 sierpnia obchodzi się Dzień Cukinii. Mam moje własne cukinie z ogródka, są piękne, jędrne, błyszczące, równomiernie zielone i delikatne. Cukinia Zobacz więcej
Co pięknie wygląda na stole i do tego pysznie smakuje! Na ciepło, z nutką fantazji? Ser! Camembert! Danie błyskawiczne, a za sprawą dodatków zyska i wyglądu i smaku! Polecam! 10minut i podane!!! Co Zobacz więcej
eryk1w
eryk1w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
erVegan
Pieczone bataty w glazurze pieprzowej

Pieczone bataty w glazurze pieprzowej 21

Słodkie smaki iostry czarny pieprz? Tak jest!Słodkie, chrupiące ipieprzne pieczone bataty zglazurą. Tonie tylko jeden zkulinarnych trendów 2017, alepo prostu idealny ismaczny posiłek nazimowy wieczór. Zobacz więcej
Szaszłyki z kurczaka w miodowo-cytrynowej glazurze Szaszłyki zkurczaka lubię najbardziej. Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko a smak jest delikatny i ciekawy. Tego kurczaka, można połączyć nie Zobacz więcej
Mam ogromną słabość do kaczek, jak tylko jestem w nowej restauracji zawsze zamawiam kaczkę, gdyż o jej przygotowaniu od razu można stwierdzić czy restauracja ma dobrego kucharza. Przygotowanie dobrej Zobacz więcej
Ostatnio dużo u mnie cytryny. Ale to chyba już ostatni cytrynowy wpis na najbliższy czas:). Pora zabrać się za sezonowe wypieki z truskawkami, rabarbarem, czereśniami, jagodami i tak dalej. Już nie Zobacz więcej