Przepis na glazura cytrynowa

Sierpień należy do cukinii. Gdzieniegdzie na świecie 8 sierpnia obchodzi się Dzień Cukinii. Mam moje własne cukinie z ogródka, są piękne, jędrne, błyszczące, równomiernie zielone i delikatne. Cukinia Zobacz więcej
Pierś z indyka z aromatyczną cytrynowo-tymiankową glazurą Latem, kiedy możemy posadzić w ogrodzie świeże zioła, grzechem byłoby tego nie wykorzystać i nie przyrządzać potraw o przepięknym aromacie Zobacz więcej
Gdy myślę o cieście jogurtowym, widzę je przede wszystkim wtowarzystwie owoców,dlategonajchętniej sięgam po nie latem.Dziś, wyjątkowo,przygotowałam wersję zimową, o smaku kokosa i cytryny. Ciasto Zobacz więcej
Pierś z indyka z aromatyczną cytrynowo-tymiankową glazurą Latem, kiedy możemy posadzić w ogrodzie świeże zioła, grzechem byłoby tego nie wykorzystać i nie przyrządzać potraw o przepięknym aromacie Zobacz więcej
Ostatnio dużo u mnie cytryny. Ale to chyba już ostatni cytrynowy wpis na najbliższy czas:). Pora zabrać się za sezonowe wypieki z truskawkami, rabarbarem, czereśniami, jagodami i tak dalej. Już nie Zobacz więcej
Kiełbaski z grilla z czosnkowo cytrynową glazurą – Poradnik Smaku Strona główna Przepisy Pieczenie Kotlety Sałatki Zupy Napoje Dipy i sosy Kasza Makarony Naleśniki Panierowane warzywa Potrawki Zobacz więcej
Skrzydełka w glazurze miodowo-sojowej z trawą cytrynową. Składniki: 1 kg skrzydełek 3-4 łyżki sosu sojowego 4-5 ząbków czosnku 80 ml mielonej trawy cytrynowej 2 łyżki miodu łyżeczka pieprzu Etapy Zobacz więcej
Skrzydełka w glazurze miodowo-sojowej z trawą cytrynową. Składniki: 1 kg skrzydełek 3-4 łyżki sosu sojowego 4-5 ząbków czosnku 80 ml mielonej trawy cytrynowej 2 łyżki miodu łyżeczka pieprzu Etapy Zobacz więcej
Te mocno cytrynowe babeczki z żurawiną już w takiej formie są pyszne. Natomiast rozmarynowa glazura dodaje charakteru, wilgotności i aromatycznego smaku. Inspiracja: Foodie Crush. Składniki na 6 Zobacz więcej
Szaszłyki z kurczaka w miodowo-cytrynowej glazurze Szaszłyki zkurczaka lubię najbardziej. Przygotowuje się je bardzo łatwo i szybko a smak jest delikatny i ciekawy. Tego kurczaka, można połączyć nie Zobacz więcej
To już drugi „chlebek do odrywania” – jak to nazywam, w moim wykonaniu. Pierwszy był wytrawny (chleb do odrywania z cheddarem), tym razem na słodko :) W zasadzie to coś pomiędzy chlebem, chałką a Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedz mnie!
Ryba w glazurze cytrynowej

Ryba w glazurze cytrynowej 181

Rybę, w całości, jem rzadko. Ale, właśnie dlatego, jeżeli już pojawia się na moim stole musi być bardzo dobra. W postaci past jadam o wiele częściej (makrele rozdrobnione widelcem, posypane pieprzem i Zobacz więcej
Do przygotowania tego dania zainspirował mnie przepis, który przeczytałam na mrożonce Bonduelle- sałatka z fasolki szparagowej i orzechów :) Od siebie dodałam klopsiki z wołowego mięsa oraz Zobacz więcej
Dziś piękny, choć chłodny dzień. Za mną tradycyjnie spacer po szczecińskim ogromnym Cmentarzu Centralnym i odwiedzanie grobów bliskich oraz stawianie świeczek przy pomnikach upamiętniających tych, Zobacz więcej
Soczysta, lekko słodkawa wersja piersi indyczej. Powidła od spiżarni doczekały się wreszcie godnego wykorzystania. :3 0,5kg filetów z piersi indyczej 200g powideł śliwkowych 3 łyżki octu winnego 1 Zobacz więcej
Ten przepis siedział na blogu od 2013 roku. Jeden z pierwszych jaki ukazał się na blogu, zdjęcia były tak koszmarne, dlatego postanowiłam zrobić aktualizację zarówno tekstu jak i zdjęć. Źródło Zobacz więcej
Klopsy podbiły moje serce, kiedy skosztowałam tych podawanych w Ikea. Raz udało mi się odtworzyć je ale niestety nie sfotografowałam mojego dzieła. Przepis z pewnością jeszcze powtórzę. Przepis, Zobacz więcej
Kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych chyba znają wszyscy. Jest to doskonałe trik, kiedy chcemy we własnym domu odtworzyć przysmaki rodem z restauracji KFC. Ja panierkę najbardziej uwielbiam na Zobacz więcej
Ten kurczak, to klasyk kuchni francuskiej i niezbity dowód na to, że Francuzi, jak mało kto, potrafią z banalnego produktu przygotować coś niezwykłego. W tym wypadku połączenie miodu i limonki z dość Zobacz więcej
Babeczki swój słodki smak zawdzięczają dodaniu miodu, a nie cukru. Również zawartość tłuszczu w muffinkach jest bardzo mała. Może trudno by ten deser nazwać dietetycznym, ale na pewno jest on mniej Zobacz więcej