glogg

ZOBACZ TAKŻE:

smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Glogg

Glogg 48

0
Glogg to aromatyczne grzane wino z migdałami i rodzynkami. Napój pochodzi ze Szwecji i jest przyrządzany w Boże Narodzenie. Doskonale nadaje się na długie, zimowe wieczory. Cudownie rozgrzewa, a swoim Zobacz więcej
działań marketingowych. Z średniego, młodego wina zrobiono hit i to z ceną nieadekwatną do jakości. BN mówię kategorycznie - NIE! W zamian proponuję glogg - szwedzki grzaniec. Świetny w chłodny Zobacz więcej
Duński Świąteczny Glogg z rumem i bakaliami W Dani wino grzane nazywane jest Glogg, podaje się je z bakaliami czyli rodzynkami i słupkami migdała, bardzo często dolewa się do niego ciemny rum. W Zobacz więcej
Glogg to tradycyjny grzaniec z czerwonego wina, pity w krajach skandynawskich w okresie Świąt Bożego Narodzenia. Idealny w zimowym okresie, bo wspaniale rozgrzewa a także delikatnie i przyjemnie Zobacz więcej
słodkie. Jeśli wolicie słodsze, dodajcie więcej miodu albo cukru. Przyprawy powinny być całe, nie w proszku, aby bez problemu można je było oddzielić od wywaru. Glogg – grzane wino z północy Zobacz więcej
Grzaniec z migdałami i pomarańczą (2drink.pl): Grzaniec z midgałami i pomarańczą-2drink 2drink Grzane wino z pomarańczami i cytryną (kwestia smaku): grzane wino-kwestia smaku kwestia smaku Glögg Zobacz więcej
suszonymi pomidorami CIASTA I CIASTECZKA Keks Ciasto czeskie, czyli miodowa krajanka Piernik adwentowy Miodownik Makowiec Tort rodzynkowiec Tort szachownica Marcinek Ciasteczka orzeszki Zobacz więcej
W zeszłym roku zrobiłam nalewkę pomarańczowo-kawową, dlatego wiedziałam, że kawa z dodatkiem pomarańczy będzie dobrym pomysłem. Kolejną kawą, którą znalazłam w przepisach A.S. była kawa z domowym Zobacz więcej
Małgosia Kamila
Małgosia Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pani Kucharka
Grzane wino

Grzane wino 77

0
Grzane Wino /Glogg Chyba każdy lub prawie każdy lubi w okresie zimowym i świątecznym pić grzane wino, zwane popularnie grzańcem. Takie wino możemy przygotować samemu w domu używając wino półwytrawne, Zobacz więcej
kubek rozgrzewającego "grzańca". Ja z racji swojego stanu (baby is loading) musiałam sobie poszukać jakiejś bezalkoholowej alternatywy. Na przeciw moim oczekiwaniom wyszła IKEA, gdzie zakupiłam Zobacz więcej
… kiszone śledzie? Wybiorę 3 najciekawsze odpowiedzi, zwycięzcy otrzymają szwedzki zestaw upominków: przewodnik po Skandynawii, czekoladę marki Marabou, wino Glogg, kawę Gewalia, miseczki w kształcie Zobacz więcej
grzaniec. Teraz alkoholi używam głównie do gotowania :-) Wiem, że niektórzy przygotowują nalewki specjalnie na Święta, ja jednak jeszcze do tego nie dojrzałam, aczkolwiek domowej roboty glogg chodzi Zobacz więcej
Uzależniająco dobre. Obstawiam, że jako pierwsze znikną ze stołu. 4. Ciasto Duńskie ciasto marzeń Drømmekage Szybkie w przygotowaniu i tanie, a każdemu smakuje. Bananowy sernik z Zobacz więcej
z mrożonych malin do ciasta przygotowuje kisiel. Później trzeba już tylko upiec makowiec i sernik, poukładać ciasteczka (które Rodzice pieką już miesiąc przed Świętami) i zrobić milion innych rzeczy. Zobacz więcej
. Z pewnością jest to też dobra okazja do spędzenia listopadowego wieczoru w towarzystwie naszych przyjaciół. Dla mnie to powód wystarczający ! Na zdrowie Kochani ! Przeczytaj także : Chianti wino Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Smaki z Fjallbacki

Smaki z Fjallbacki 66

0
, świąteczny glogg,Kurta Wallandera, kryminały Lisy Marklund i wreszcie Camilli Lackberg, dlatego to, co napiszę o książce "Smaki z Fjallbacki" nie będzie obiektywne. Wiem, że to książka napisana na Zobacz więcej
się ostatnio przepis na Glogg – grzane wino z północy. I tu zaskoczyliście mnie. Nie sądziłam, że ktokolwiek zajrzy tam przed jesienią. Czym różni się razowa kasza manna od tradycyjnej? Razowa kasza Zobacz więcej
æbleskiver – duńskie pączusie świąteczne-przepis Tradycyjne duńskie pączusie „æbleskiver” jedzone w Dani w okresie przedświątecznym. Do owych pączusiów pije się zazwyczaj „glogg” czyli grzane wino Zobacz więcej
spód której wstawia się brytfankę z wodą, która parując nie wysusza ciastek, dzięki czemu po wyjęciu są jak świeże.W okresie świątecznym do æbleskiver podaje się słynny glogg czyli wino grzane z Zobacz więcej
spód której wstawia się brytfankę z wodą, która parując nie wysusza ciastek, dzięki czemu po wyjęciu są jak świeże.W okresie świątecznym do æbleskiver podaje się słynny glogg czyli wino grzane z Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: