gluten*

Zima, zima i po zimie. Wiosna przyszła, ja chwilę przed początkiem wiosny- Środa Popielcowa- postanowiłam, że nie będę jadła glutenu. Naiwnie myśląc, że przybędzie mi trochę energii. Po Wielkiejnocy Zobacz więcej
Twins Pot
Twins Pot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Twins Pot
Bez glutenu :)

Bez glutenu :) 257

1
Produktami naturalnie bezglutenowymi są: kukurydza, ryż, ziemniaki, soja, proso, gryka, tapioka, amarantus, maniok, soczewica, fasola, sago, sorgo, orzechy, a także mięso, owoce i warzywa. Za Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cap&Cakes
Bez glutenu.

Bez glutenu. 1193

6
I wszystko stanęło na głowie: kuchnia, dom, a przede wszystkim dieta. Wykluczenie glutenu jest kosmicznym utrudnieniem - przynajmniej na początku. Niestety miłośników maślanych babek i puchatego Zobacz więcej
Czy mieliście już okazję poznać bezglutenowy gluten?? W okresie świątecznym na którymś bezglutenowym facebookowym fanpagu pojawiła się informacja, że takowa rzecz w ogóle istnieje. Szperałam i Zobacz więcej
Gluten czyli białka roślinę znajdujące się w produktach węglowodanowych - nie każdy z nas może je spożywać. Choroba która określa nietolerancje glutenu to choroba celiakia. Niektóre symptomy Zobacz więcej
Bez glutenu! Nowa kategoria na blogu i zapowiedź tygodnia z przepisami bezglutenowymi. Zapraszam #bezglutenu http://beautyandblossom.pl/zdrowe-odzywianie/tydzien-bez-glutenu-zapowiedz/ Zobacz więcej
Bez glutenu: brownie - JaWolęSłodkie Menu Strona główna Archiwum Ask me anything Theme by safe as milk JaWolęSłodkie Bez glutenu: brownie Grudz. 01, 2014 Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Wszystko o glutenie

Wszystko o glutenie 54

0
Coraz częściej słyszę o glutenie, na etykietach znajduję informacje „może zawierać gluten”, producenci oferują produkty bez glutenu, co więcej w sklepach powstają całe działy z żywnością przeznaczoną Zobacz więcej
Pączki kukurydziane (bez glutenu), czyli bez pszenicy to pomysł na osłodzenie dzisiejszego dnia. Pączki wyszły żółciutkie, słodkie i delikatne. Polecam je wszystkim, nie tylko osobom, które są na Zobacz więcej
Dieta bezglutenowa do łatwych nie należy. Polega na całkowitym wykluczeniu żywności zawierającej gluten. Osoby z nietolerancją i alergią na gluten są bardzo wrażliwe nawet na jego niewielką ilość, Zobacz więcej
Aby to udowodnić, powinniśmy najpierw wykluczyć z mitu osoby chore na celiakię (immunologiczną chorobę wrodzoną) oraz cierpiące na nadwrażliwość na gluten. Ci pierwsi absolutnie nie mogą spożywać Zobacz więcej
Cóżz.. minęły dwa tygodnie i nie powiem ale dieta córki nie należy do najłatwiejszych... dlatego z chęcią sięgam po wsparcie w książkach z kuchnią bezglutenową. Ten przepis jest autorstwa Facet i Zobacz więcej
My daughter's recipe! Gluten Free Chocolate Cake 1/2 cup chocolate 1/2 cup cocoa powder 5 tablespoons water 1/2 cup of self raising gluten free flour 1/2 cup vegetable oil 1/2 cup sugar 3 eggs Pinch Zobacz więcej
Dopuszczalna dzienna dawka glutenu chorych na celiakię wynosi 10 miligramów. Malutki, tradycyjny opłatek komunijny (hostia) zawiera w sobie, aż 25 miligramów glutenu ! W praktyce część chorych osób Zobacz więcej
Gluten free lemon cookiesMy brave daughter baked them... yesterday. On a picture only two left!! "Gluten free lemon cookies" 125g butter 225g caster sugar 2 eggs (lightly beaten with a fork) 1 tsp Zobacz więcej
Gluten free breakfast wafflesMy daughter's idea... but tasty. You can freeze for later use! "Gluten free breakfast waffles" • 2 cups gluten free flour • 1 Tablespoon sugar • 1 Tablespoon baking powder Zobacz więcej
mąkę kukurydzianą i mieszamy. Dodajemy mąkę ryżową i mieszamy. Dodajemy skrobię ziemniaczaną i mieszamy. Pozostawiamy na kilka minut. Wlewamy olej rzepakowy na patelnię. Ciasto bananowe wlewamy łyżką Zobacz więcej
keksówka). Wlewamy ciasto do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni przez 20 minut. Studzimy ciasto na kratce. Artykuł Ciasto kukurydziane pochodzi z serwisu Prosto bez Zobacz więcej
mąkę i skrobię do miski. Dodajemy bezglutenowy proszek do pieczenia. Wlewamy niepełny kubek wody i olej. Mieszamy ciasto na naleśniki. Pozostawiamy na kilkanaście minut. Jeśli ciasto będzie za gęste, Zobacz więcej