gniocchi z sosem

{{headerMessage}}
Mięciutkie, ropływające się w ustach gniocchi ziemniaczane w podgrzybkowo – śmietanowym sosie. Składniki na gnocchi: 1kg ziemniaków 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Składniki na sos podgrzybkowy: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gniocchi, czyli ziemniaczane kluseczki, popularne we Włoszech, w Chorwacji, podobne składem do naszych kopytek. Wiadomo, leń kupuje gotowe (co prawda, bez konserwantów i chemii). podane z dowolnym, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Okazało się jednak, że jak w wielu przypadkach produkt zrobiony w domu jest milion razy lepszy od gotowego. Gniocchi to jakby delikatniejsza, rozpływająca się w ustach forma klusek. Idealnie zgrywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka kojarzą mi się z dzieciństwem, przyrządzała je moja Babcia. Było to jedno z moich ulubionych dań. Przyrumienione z patelni z cebulką, mniam. Dzisiaj przyrządzam je ja, ale w nieco zmienionej Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Pesto

Pesto 294

0
{{headerMessage}}
Pesto idealne nie tylko do makaronów czy do gniocchi np. ziemniaczanych, ale również świetnie się sprawdza, jako smarowidło do chleba, baza do pizzy (zamiast sosu pomidorowego), a nawet dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste rozwiązania są najlepsze, również w kuchni... Właśnie za to kocham Włochy. Wystarczy trochę ziół, oliwa, ser i pasta, danie gotowe :) w roli głównej najpopularniejszy włoski sos - pesto! Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Słoweńska Istria - Piran

Słoweńska Istria - Piran 117

0
{{headerMessage}}
Drugą część urlopu spędzamy na Istrii. Dzisiaj wybraliśmy się na wycieczkę na słoweńskie wybrzeże Istrii - Piran, Koper, Isola. W Koper'ze znaleźliśmy małą gospodę (Cantina Istriana - "Slavček", Zobacz więcej
beska72
beska72 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia jak życie
Gniocchi - moja wersja

Gniocchi - moja wersja 36

0
{{headerMessage}}
Kluseczki ach kluseczki,,,przedstawiam gniocchi. Włoskie kluski vel nasze kopytka vel,,,,,tych wersji jest bardzo wiele. Ważne ,że z ziemniaków i jeszcze ważniejsze, są pyszne i łatwe do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj idziemy delikatnie w stronę włoskiej kuchni – przepis na szpinakowe gniocchi. Włosi rozróżniają dwa rodziaje gniocchi : ziemniaczane oraz mączne. Dzisiaj pokaże wam jak zrobić ziemniaczane. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gotowanie dwóch wersji jednej potrawy jest u mnie normą. Bardzo często robię coś z mięsem dla mięsożerców i to samo tylko bez mięsa dla siebie. Dziś chciałam zrobić sos carbonara, ale w końcu padło na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tagliatelle z sosem pomidorowym z ricottą Ostatnio miałam wielką ochotę na jajeczne tagliatelle. Nie miałam pomysłu na sos, wiedziałam tylko, że chcę coś szybkiego, poszłam do sklepu poszukać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeśli będziecie mieć zwykłe suszone, takie ze sklepu to też nie ma problemu. Po prostu dłużej je namaczajcie. Na zimną jesień i zimę. Przepis na dwie głodne osoby. 1 opakowanie gniocchi 500gr 1 Zobacz więcej
basjula
basjula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BasJulowe pasje
Zupa z soczewicy

Zupa z soczewicy 69

3
{{headerMessage}}
", którą serdecznie polecamy, ponieważ jest w niej wiele prostych i inspirujących przepisów (np. gniocchi z sosem pomidorowym). Składniki: 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 1 puszka pomidorów 1 średnia Zobacz więcej
Kawa i Czekolada
Kawa i Czekolada Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kawa i Czekolada
Gniocchi buraczane

Gniocchi buraczane 52

4
{{headerMessage}}
Gniocchi buraczane … lub po prostu kopytka ziemniaczane z dodatkiem puree z buraka. Prosto i pysznie … w dodatku w pięknym kolorze … zwłaszcza dla Małych Księżniczek :-). Idealne z mięsnymi bądź Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pokrój lub porwij w palcach na 2-3 części. Podsmażaj aż lekko zmiękną. Dodaj pomidora i oberwane z gałązek listki tymianku, wymieszaj i dodaj lampkę wina. Pozwól płynowi odparować na nieco większym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gniocchi to rodzaj włoskich klusek, które najczęściej podaje się z sosami. Przypominają trochę nasze polskie kopytka, ale według mnie są ich ulepszoną wersją. Korzystałam z przepisu autorstwa jednego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wpis Dyniowe gnocchi z grzybami pochodzi z bloga Paszczaki gotują Dyniowe gnocchi z grzybami to po prostu jesień na talerzu. Składniki: Dyniowe gniocchi: 500 g dyni hokkaido 350 g ziemniaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W kwietniowym numerze Weranda Country, który jest już w kioskach znajdziecie moją wiosenną- buraczkową sesję wraz z ośmioma super przepisami. Uwielbiam buraki (kto ich nie lubi?, chyba tylko ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
On lubi ziemniaki w każdej postaci. Ona najbardziej maślane puree. On tęskni za ziemniakami będąc daleko od domu, bo są miejsca, gdzie zimniaki jada się rzadko. Ona lubi ziemniaczane kluchy i z Zobacz więcej