gniotki

ZOBACZ TAKŻE:

Ciasteczkowy eksperyment: czekoladowe gniotki Czasem zdarza się, że produktem ubocznym przygotowania różnych pyszności są niezagospodarowane białka z jajek w zbyt małych ilościach, żeby zrobić z nich Zobacz więcej
Ostatni przepis na ciasto jednogarnkowe pobił na blogu rekordy popularności. Postanowiłam więc, pokazać pierwowzór tego ciasta, czyli gniotka Przepis równie szybki, ale zamiast czekolady są owoce Zobacz więcej
nie przechodzi nawet po zażyciu całego opakowania niezawodnych proszków z chromem lub innym cudownym anty-łasuchowym pierwiastkiem - biegniemy do pobliskiego sklepiku po jabłka i kilka podstawowych Zobacz więcej
Składniki na gniotki: 1 kg mącznych ziemniaków 200 g pszennej mąki 1 jajko 1 płaska łyżka soli Sos: 2 duże piersi z kurczaka 2 łyżki oleju 300 ml słodkiej śmietanki 12 % duży pęczek szałwii pół Zobacz więcej
Sałatka „Gniotka” z cukinii na zimę Prosta sałatka , świetny dodatek do zimowych obiadów . Doskonale się przechowuje , a smak jest po prostu rewelacyjny – nawet, już na drugi dzień po wykonaniu . Zobacz więcej
Robiąc czekogniotka dla NieAlergików tak mi się zachciało czegoś podobnego, że musiałam coś wykombinować. I oto efekt. W dodatku całkiem niezły, choć zdecydowanie zbyt mało gniotkowy. Następnym razem Zobacz więcej
Jeśli lubicie te "gniotki" to na pewno Wam posmakuje, wersja z arachidami jest tańsza, niż z włoskimi, a równie dobra i bogata smakowo :) 60 gram masła 50 gram ciemnego kakao 150 gram cukru szczypta Zobacz więcej
Lubisz mało słodkie ciasteczka? Z delikatnym orzechowym i sezamowym posmakiem? Te ciasteczka są właśnie dla Ciebie :-) Małe niepozorne 'gniotki' nie dość, że kryją w sobie bardzo ciekawy smak, to są Zobacz więcej
Poniżej przedstawiony przepis na gniotka jabłecznikowego jest do zrobienia przez każdego. Zaczerpnęłam go od miłej koleżanki - blogerki, która niedawno odwiedziła moje podwoje. Polecam - szczególnie, Zobacz więcej
powietrzu, wszyscy robiliśmy Gniotki. Zaczęło się całkiem niewinnie: Potem geniusze wymyślili, że mąki można użyć jako broni ... ... i zakończyło się regularną walką :P Wieczorem, wszyscy byli już Zobacz więcej
wołowe można jeść samodzielnie jako kotlet, wraz z wybranymi dodatkami, jak również można włożyć go do bułki - wtedy będzie to hamburger. A to śmiejący się hamburger =) Potrzebne będą: - 500 g Zobacz więcej
. Kiedyś Babcia robiła pyszny deser z dużą ilością bakali. Do tego Blok czekoladowy (bo tak się nazywa ten deser) jest mocno czekoladowy. Babcia używała zawsze pokruszonych herbatników typy ptiber, ja Zobacz więcej
w poprzedniej wersji lub nadać tradycyjny kształt. Chałwę bez miodu lepi się nieco trudniej. Ja pomogłam sobie papierem do pieczenia, w który to zawinęłam mój gniotek i schowałam do lodówki, by nieco Zobacz więcej
Pestka
Pestka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topestka.blogspot.com
Rożki serowe ♥

Rożki serowe ♥  324

0
To są moje ukochane rożki z dzieciństwa. Miałam jakiś opór przed tym, żeby powtarzać wypieki mamy. Chyba chciałam zachować pyszne wspomnienia, nie ryzykować, że to co dawniej wydawało mi się cudem Zobacz więcej
przez to w rozwoju kulinarnym. Jedyne co pewnego dnia przyszło mi z łatwością to takie szybkie gniotki śniadaniowe: Przepisu nie podaję, bo nie wart uwagi ale jak tylko przyjdzie dzień kiedy będzie Zobacz więcej
wołowych. Burgery wołowe można jeść samodzielnie jako kotlet, wraz z wybranymi dodatkami, jak również można go włożyć do bułki - wtedy będzie to hamburger. Składniki: - 500 g mielonej wołowiny - ser Zobacz więcej
Zmodyfikowany nieco przepis z dyskontowego folderka. No cóż... Powiem tak: jeśli lubicie zdrowe lub mało słodkie ciasta, to polubicie. Ja nie lubię. To gniotek w stylu wegańskim, choć ma jaja i mleko. Zobacz więcej
słodkich ciast zostawiam zwykle mojej mamie. Ciasto na słono, to inna bajka, tak mi się przynajmniej wydawało- nic bardziej mylnego. Zmieniłam proporcje składników i wyszedł cudowny gniotek. Dlatego Zobacz więcej
z dyni, ciepłe korzenne ciasta i owsianka z czekoladą i marmoladą pomarańczową... A gdy tylko nadejdzie ciepły dzień, wysysam z niego wszystko, do ostatniej minuty. Słucham trzasku suchego igliwia, Zobacz więcej
, także przymykam na to oko ;) Pierożki były ciekawe – nadzienie bardzo cebulowo-czosnkowe (co mi bardzo pasowało), a ciasto to taki trochę gniotek, ale przyjemny. Mam nadzieję, że stoisko pojawi się Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: