gnocchi alla romana

andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana 252

0
smaczne! Resztki pozostałe po wykrojeniu kółeczek, można ułożyć w drugim naczyniu, posypać serem i także zapiec. Polecam! /źródło: "Włoska kuchnia na polskim stole" Paolo Cozza/ Gnocchi alla Romana Zobacz więcej
Gnocchi alla Romana, czyli autentyczna arystokracja wśród gnocchi. Co istotne, bez ziemniaków! Jakiś czas temu, na jednym z festiwali muzycznych mieliśmy okazję spędzić sporo czasu z pewnym włoskim Zobacz więcej
Gnocchi to tradycyjne włoskie kluseczki, w zależności od regionu, ich receptura jest nieco inna. Gnocchi alla Romanapochodząca z regionu Lacjum, którego stolicą jest Rzym. Charakteryzują się tym, że Zobacz więcej
Gnocchi alla Romana z jaglanki – bezglutenowe. Ten przepis stanowi reinterpretację jednego z najpopularniejszych na tym blogu przepisów, tj. hitowej receptury na oryginalne włoskie Gnocchi alla Romana Zobacz więcej
Kolejny szufladowy przepis sprzed lat :) Od czasu jak prowadzę bloga skrzętnie notuję, skąd czerpię przepisy. Wcześniej nie czułam obowiązku pamiętania miejsca inspiracji. Przepis ten przeleżał swoje Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana 204

0
Już wspominam wakacje. Niedobrze. Kluski - gnocchi w nieklasycznej odsłonie. Odkrycie sprzed dwóch lat. Smaczne i zaskakujące w swej prostocie. Kasza, mleko, ser, tylko tyle i aż tyle. Danie pochodzi Zobacz więcej
O mojej miłości do Włoch ich kultury i jedzenia nieraz wspominałam. Kocham makarony a semolina jest królową w mojej kuchni. Dziś zrobiłam kolejną porcję Rzymskich klusek z parmezanem, słodkimi Zobacz więcej
Chodziły za mną już od dawna. Naprawdę nie mogłam się za nie zabrać, więc odkładałam i odkładałam...aż do dzisiaj. Jak już pisałam kilka dni temu, dzień wolny zawsze owocuje czymś smacznym. Dzisiejsze Zobacz więcej
. Niekwestionowanym liderem pierwszego zestawienia okazały się Gnocchi alla Romana – wyjątkowe danie z Włoch, do którego przygotowania, zamiast ziemniaków, używa się wyłącznie semoliny, a gotowe Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Petit Cuisson
Imbir z parmezanem...

Imbir z parmezanem... 32

0
, ale nie do głębokiego smażenia). Wykładamy kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron, aż przybierze złotawy kolor. Gnocchi alla romana Składniki: 200 g kaszy manny 20 g masła 400 ml mleka Zobacz więcej
boczku, który zapobiega wysychaniu mięsa i nadaje mu apetycznego, słono-wędzonego posmaku. Dodatkowo, w czasie smażenia szynka tworzy chrupiącą skorupkę, którą wprost uwielbiam! Przygotowując Zobacz więcej
przysłała mi Violetta, stała czytelniczka, której niniejszym bardzo dziękuję. Całość może wydać się pracochłonna, i trochę taka jest. Ale zapewniam, że warto. Polecam gorąco. Saltimbocca alla Romana Zobacz więcej
serów. Dzisiaj więc, bez zbędnych już wstępów, coś, co łączy wszystkie wspomniane wyżej rzeczy. A więc: wszystko, co uwielbiam. Krótko mówiąc: przepyszne kluski rzymskie... czyli gnocchi alla romana. Zobacz więcej
bulionie, a następnie podawane z różnymi sosami”. Mogą one być z ziemniaków, ale także znana jest wersja z semoliny, czyli mąki z pszenicy twardej durum lub z mąki kukurydzianej. Potrawa ta nazywa Zobacz więcej
is known as gnocchi alla romana, and these are made with semolina or polenta. How to make it... Ingredients: Green gnocchi: - 500 g mashed floury potatoes - 110 g plain flour - 200 g spinach, cooked Zobacz więcej
Awersowy
Awersowy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
La Braseria
Gnocchi

Gnocchi 389

0
ziemniaki, zazwyczaj mają kształt zbliżony do kopytek (również w smaku są podobne). Przepisów na gnocchi jest więc tyle, ile gospodarstw domowych we Włoszech. Oczywiście istnieje kilka szczególnie Zobacz więcej
na facebooku wynika, że cenicie Faceta i Kuchnię za różnorodność treści: - oryginalne, fajne, pełne kreatywności, zdrowe i – co najważniejsze – łatwe w wykonaniu przepisy, w tym na takie dania jak Zobacz więcej
Konkurs: zagłosuj na FiK-owy przepis roku 2014! Tak jak zapowiedziałem w TYM POŚCIE, w związku z zamknięciem serii The best of 2014 zapraszam do głosowania na FiK-owy przepis roku 2014. Głosować można Zobacz więcej
idoskonałe dodobrego mięsnego obiadu. Jako danie główne – pierś zkaczki zmusem pomarańczowym, sosem nabazie marsali, wędzonymi śliwkami, anyżem, burakiem orazdynią. Kompozycja iście jesienna, świetne Zobacz więcej