gnocchi alla romana

andzia-35
andzia-35 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pyszne jedzonko
Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana 234

0
smaczne! Resztki pozostałe po wykrojeniu kółeczek, można ułożyć w drugim naczyniu, posypać serem i także zapiec. Polecam! /źródło: "Włoska kuchnia na polskim stole" Paolo Cozza/ Gnocchi alla Romana Zobacz więcej
Gnocchi alla Romana, czyli autentyczna arystokracja wśród gnocchi. Co istotne, bez ziemniaków! Jakiś czas temu, na jednym z festiwali muzycznych mieliśmy okazję spędzić sporo czasu z pewnym włoskim Zobacz więcej
Gnocchi to tradycyjne włoskie kluseczki, w zależności od regionu, ich receptura jest nieco inna. Gnocchi alla Romanapochodząca z regionu Lacjum, którego stolicą jest Rzym. Charakteryzują się tym, że Zobacz więcej
Gnocchi alla Romana z jaglanki – bezglutenowe. Ten przepis stanowi reinterpretację jednego z najpopularniejszych na tym blogu przepisów, tj. hitowej receptury na oryginalne włoskie Gnocchi alla Romana Zobacz więcej
Kolejny szufladowy przepis sprzed lat :) Od czasu jak prowadzę bloga skrzętnie notuję, skąd czerpię przepisy. Wcześniej nie czułam obowiązku pamiętania miejsca inspiracji. Przepis ten przeleżał swoje Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Gnocchi alla Romana

Gnocchi alla Romana 198

0
Już wspominam wakacje. Niedobrze. Kluski - gnocchi w nieklasycznej odsłonie. Odkrycie sprzed dwóch lat. Smaczne i zaskakujące w swej prostocie. Kasza, mleko, ser, tylko tyle i aż tyle. Danie pochodzi Zobacz więcej
O mojej miłości do Włoch ich kultury i jedzenia nieraz wspominałam. Kocham makarony a semolina jest królową w mojej kuchni. Dziś zrobiłam kolejną porcję Rzymskich klusek z parmezanem, słodkimi Zobacz więcej
Chodziły za mną już od dawna. Naprawdę nie mogłam się za nie zabrać, więc odkładałam i odkładałam...aż do dzisiaj. Jak już pisałam kilka dni temu, dzień wolny zawsze owocuje czymś smacznym. Dzisiejsze Zobacz więcej
. Niekwestionowanym liderem pierwszego zestawienia okazały się Gnocchi alla Romana – wyjątkowe danie z Włoch, do którego przygotowania, zamiast ziemniaków, używa się wyłącznie semoliny, a gotowe Zobacz więcej
Agta_St
Agta_St Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Petit Cuisson
Imbir z parmezanem...

Imbir z parmezanem... 28

0
, ale nie do głębokiego smażenia). Wykładamy kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron, aż przybierze złotawy kolor. Gnocchi alla romana Składniki: 200 g kaszy manny 20 g masła 400 ml mleka Zobacz więcej
boczku, który zapobiega wysychaniu mięsa i nadaje mu apetycznego, słono-wędzonego posmaku. Dodatkowo, w czasie smażenia szynka tworzy chrupiącą skorupkę, którą wprost uwielbiam! Przygotowując Zobacz więcej
przysłała mi Violetta, stała czytelniczka, której niniejszym bardzo dziękuję. Całość może wydać się pracochłonna, i trochę taka jest. Ale zapewniam, że warto. Polecam gorąco. Saltimbocca alla Romana Zobacz więcej
serów. Dzisiaj więc, bez zbędnych już wstępów, coś, co łączy wszystkie wspomniane wyżej rzeczy. A więc: wszystko, co uwielbiam. Krótko mówiąc: przepyszne kluski rzymskie... czyli gnocchi alla romana. Zobacz więcej
bulionie, a następnie podawane z różnymi sosami”. Mogą one być z ziemniaków, ale także znana jest wersja z semoliny, czyli mąki z pszenicy twardej durum lub z mąki kukurydzianej. Potrawa ta nazywa Zobacz więcej
is known as gnocchi alla romana, and these are made with semolina or polenta. How to make it... Ingredients: Green gnocchi: - 500 g mashed floury potatoes - 110 g plain flour - 200 g spinach, cooked Zobacz więcej
Awersowy
Awersowy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
La Braseria
Gnocchi

Gnocchi 379

0
ziemniaki, zazwyczaj mają kształt zbliżony do kopytek (również w smaku są podobne). Przepisów na gnocchi jest więc tyle, ile gospodarstw domowych we Włoszech. Oczywiście istnieje kilka szczególnie Zobacz więcej
na facebooku wynika, że cenicie Faceta i Kuchnię za różnorodność treści: - oryginalne, fajne, pełne kreatywności, zdrowe i – co najważniejsze – łatwe w wykonaniu przepisy, w tym na takie dania jak Zobacz więcej
zostanie opublikowany na stronie. Jedna osoba może dodać jeden wpis. Konkurs trwa od dziś, tj. od 28 lutego do 29 marca br. do północy. Nazwiska laureatów opublikujemy na blogu w terminie do 5 Zobacz więcej
: Gnocchi di Patate – kluseczki z potłuczonych ziemniaków, połączonych z mąką i jajkami, słynne zwłaszcza w północnej Italii Gnocchi alla Romana – kluseczki kukurydziane (z semoliny), jak sama nazwa Zobacz więcej
idoskonałe dodobrego mięsnego obiadu. Jako danie główne – pierś zkaczki zmusem pomarańczowym, sosem nabazie marsali, wędzonymi śliwkami, anyżem, burakiem orazdynią. Kompozycja iście jesienna, świetne Zobacz więcej