gnocchi bez jajek

Mamy make ,ziemniaki ale nia mamy jajek!--czy wyjda nam kopytka?--alez tak!,,i zapewniam ze zachwytom nie bedzie konca, bo sa naprawde delikatne -warto wyprobowac! Jest tylko jedna zasada ktorej Zobacz więcej
Dzis mamy kolejna wersje kopytek ,tym razem aby uzyskac kolor zielony dodalam groszek. Kolejny raz proponuje zrobienie kopytek bez uzycia jajek,,,sa delikatne,a jednoczesnie sprezyste,a przede Zobacz więcej
zwykłych placków. Najpierw mieszamy ze sobą starte warzywa, odciskamy nadmiar wody, dodajemy mąkę i jajko, przyprawiamy. Podane wyżej przyprawy naprawdę świetnie pasują do tych placków (zwłaszcza Zobacz więcej
… czyli rodzaj włoskich kopytek z ricottą i szpinakiem. Powiem krótko: to najlepsze gnocchi jakie do tej pory przygotowałam. To zdecydowanie mój numer jeden w kategorii “kopytkowatych”! Składniki (dla Zobacz więcej
anise_flower
anise_flower Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anise flower
Gnocchi z bobu

Gnocchi z bobu 117

0
ugotowaniu i zgnieść praską do ziemniaków (bez fanatyzmu - mogą pozostać drobne fragmenty) Dodać jajka, sól (ok. pół łyżeczki) i pieprz. Wyrabiać ręcznie lub w mikserze stopniowo dodając mąkę do Zobacz więcej
drobiowy bez pieczenia Pieczeń z jajek Ruloniki z szynki z kiwi Sernik jeżynowy Sernik z polewą brzoskwiniową Szynka z łopatki (5 minut) Zakwas na żur wtorek, 19 marca 2013, js28 poleć znajomemu » Zobacz więcej
ugotować! Zupa z gnocchi i kurczaka Składniki: 1 wywaruz kurczaka 400 g ugotowanego mięsa z kurczaka, bez kości 2 marchewki 250 ml śmietany sól i pieprz do smaku garść świeżej bazylii, tylko liście Zobacz więcej
SKŁADNIKI: gnocchi: 1 kg ziemniaków 225 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli do wody sos: 250 g mascarpone 60 ml mleka 4 łyżki tartego parmezanu szczypta białego pieprzu 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżki Zobacz więcej
Zapraszam na włoskie kopytka, czyli gnocchi. Są to pyszne kluski ziemniaczane, zapieczone w sosie pomidorowym z bazylią,czosnkiem i krewetkami. Składniki: 1 kg ziemniaków, 300 g mąki, lub więcej Zobacz więcej
Smaczne, kolorowe, włoskie kluseczki znane jako gnocchi. Przygotowałam je po raz drugi. Poprzednim razem były w klasycznej wersji bez smakowych dodatków. U mnie występują w formie kopytek, gdyż nie Zobacz więcej
z pieczarkami i kiełbasą. Nie obyło się bez problemów: pokonała mnie przeciskarka do ziemniaków ;) Nie spodziewałam się, że mam tak słabe ręce, ale cóż trzeba nad tym popracować. Koniec końców danie Zobacz więcej
sól, pieprz, mąkę (najlepiej przesianą), jajko i szybko połączyć składniki w kulę, bez zbyt długiego wyrabiania. Pokroić na kawałki i rolować wałeczki o średnicy około 1,5 - 2 cm, podsypując odrobiną Zobacz więcej
letnie skarby. Kurki i szpinak dostałam tam bez problemu. Szpinakowe gnocchi z sosem kurkowym Na kluski: 400 gramów oczyszczonego, umytego i zblanszowanego szpinaku 1 szklanka mąki 2 łyżki mąki Zobacz więcej
je na 2,5-3 cm kawałeczki i każdy zrolować za pomocą widelca /brzuszkiem/ tworząc malutkie rowki. Wrzucać partiami do dużego garnka z wrzącą , osoloną wodą. Gotować do momentu , aż kluski wypłyną na Zobacz więcej
, podsypując ewentualnie dodatkową mąkę, tak aby uzyskać ciasto na tyle twarde, aby można je było bez problemu pokroić nożem. Kroimy w paseczki 1-2 cm. 4.Wrzucamy w partiach do wrzącej i osolonej Zobacz więcej
odparowaniu) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól Wykonanie: Szpinak (mrożony) ugotowałam i zmiksowałam, odparowałam z nadmiaru wody. Ser zmieliłam w maszynce. Do sera dodałam mąkę jajka i żółtka. Zobacz więcej
Wlosi nie moga sie obejsc bez ich kochanej "pasty",cokolwiek jest zrobione z dodatkiem maki-to jest to! Dzisiaj przygotowalam mini- knedle nadziewane farszem z miesa-po wlosku brzmi to jak " gnocchi Zobacz więcej
nie było się nad czym zastanawiać. W tym samym dniu kiedy wróciliśmy z zakupów zrobiliśmy gnocchi :) Nie było w lodówce jajek, ale i bez tego sobie poradziliśmy, oj jak ja kocham kluchy! Gnocchi z Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny przepis na wykorzystanie koziego sera, tym razem jako podstawy do przygotowania pysznych kluseczek gnocchi. Porcja na dwie osoby- tak jak lubię :) Do tego sos, również z dodatkiem sera Zobacz więcej
aboronita
aboronita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ABsmakuje
Delikatne, marchewkowe

Delikatne, marchewkowe 119

0
nie obieramy. Gotujemy do miękkości. Studzimy. Idealnych warunkach warzywa gotujemy dzień wcześniej. Zimne ziemniaki i marchewkę przepuszczamy przez praskę, albo traktujemy ubijakiem. Potrzebujemy Zobacz więcej