gnocchi nadziewane

wystarczyć jej ten wpis :) O gnocchi faszerowanych kozim serem i truflami usłyszałam od Eweliny podczas naszych włoskich wakacji. Jadła je w jednej z warszawskich restauracji i podobno były pyszne. Zobacz więcej
Już polecałam kluseczki i pieczarki na blogu, ale przepis ten wart jest powtórzenia. Zagościły na moim stole ponownie, kluski w formie kulek, pieczarki duszone odrobinę dłużej ... pamiętajcie - Zobacz więcej
To bylo boskie! Tak, bez pytania: no i jak Ci to smakowalo?, powiedzial mi maz, powczorajszym obiedzie. Poczciwe knedle ziemniaczane z ciagnacym nadzieniem z mozzarelli i ricotty w kremowym sosie Zobacz więcej
Warsztaty kuchni włoskiej - gnocchi! Gnocchi alla Sorrentina (Gnocchi w sosie pomidorowym i z mozzarellą) Gnocchi ripieni di Spek al Gorgonzola (nadziewane gnocchi ze spekiem w sosie z Gorgonzola) Zobacz więcej
maśle do jeszcze ciepłego dodać jajko-wymieszać. Kiedy przestygnie dodac ricottę i doprawi c do smaku. Każdy kawałeczek ciasta nadziewać farszem i formować małe pyzy kształtem przypominające gnocchi. Zobacz więcej
w życiu z przyjemnością. Aromatyczna, naszpikowana pistacjami. Cudna. I można ją potem spałaszować na Piazza Navona… A wieczorem, w okolicach Piazza Republica, znalazłyśmy małą knajpkę z niesamowicie Zobacz więcej
Wlosi nie moga sie obejsc bez ich kochanej "pasty",cokolwiek jest zrobione z dodatkiem maki-to jest to! Dzisiaj przygotowalam mini- knedle nadziewane farszem z miesa-po wlosku brzmi to jak " gnocchi Zobacz więcej
ciasto dodając mąke dopóki nie będzie kleiło się do rąk. Formujemy z ciasta wałeczki i odkrajamy większe kawałki. Nadziewamy serkiem i formujemy podłużne kuleczki, tak aby serek nie mógł wyciec. Zobacz więcej
Od zawsze mam problem z odróżnianiem pyz(ów?), knedli, kartaczy i innych podobnych dań. Zatem dla jasności: Pyzy- to danie składające się z surowych, przetartych ziemniaków i mąki; najczęściej Zobacz więcej
… czyli rodzaj włoskich knedli nadziewanych mozzarellą i ricottą oraz podawanych z kremem ze szparagów. Wspaniały przepis z blogu “Kuchnia pod wulkanem”! Wprowadziłam do niego tylko kilka małych Zobacz więcej
(6) Różności (2) Thermomix (3) Uroda (1) Zupy (6) Śniadania (14) Blogger templates poniedziałek, 29 kwietnia 2013 DODATKI DO GRILLA: SZASZŁYKI WARZYWNE Dietetyczna dodatek do grilla:) Składniki (na Zobacz więcej
( 3 ) Dodatki do dań głównych ( 20 ) Inne ( 5 ) Jednogarnkowe ( 1 ) Kluski i gnocchi ( 2 ) Kuchenne nastroje z historią w tle ( 1 ) Kuchnia eromantyczna ( 8 ) Makarony ( 6 ) Mięso ( 19 ) Mleka Zobacz więcej
( 1 ) Kluski i gnocchi ( 2 ) Kuchenne nastroje z historią w tle ( 1 ) Kuchnia eromantyczna ( 8 ) Makarony ( 6 ) Mięso ( 19 ) Mleka roślinne ( 1 ) Na słodko ( 45 ) Naleśniki ( 4 ) Napoje ( 2 ) Nie Zobacz więcej
Bezglutenowe ( 24 ) Boże Narodzenie ( 18 ) co można zrobić z białek ( 1 ) co można zrobić z żółtek ( 2 ) Dla dzieci ( 4 ) Dodatki do dań głównych ( 20 ) Inne ( 5 ) Jednogarnkowe ( 1 ) Kluski i Zobacz więcej
blogu Ładowanie... Kategorie Bezglutenowe ( 24 ) Boże Narodzenie ( 18 ) co można zrobić z białek ( 1 ) co można zrobić z żółtek ( 2 ) Dla dzieci ( 4 ) Dodatki do dań głównych ( 20 ) Inne ( 6 ) Zobacz więcej
wloskiego Prowansalskie warzywa marynowane w oleju Gazpacho Wiosenne faszerowane pomidory Salatka z makaronem nadziewanym pesto Tarta z pomidorami i serem feta Dobre jednogarrnkowe Gnocchi z Zobacz więcej
głównych ( 21 ) Inne ( 6 ) Jednogarnkowe ( 1 ) Kluski i gnocchi ( 2 ) Kuchenne nastroje z historią w tle ( 1 ) Kuchnia eromantyczna ( 8 ) Makarony ( 6 ) Mięso ( 19 ) Mleka roślinne ( 1 ) Na słodko ( Zobacz więcej
Brak komentarzy : Prześlij komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta ( Atom ) Szukaj w tym blogu Ładowanie... Kategorie Bezglutenowe ( 27 ) Boże Narodzenie ( 18 ) co można Zobacz więcej
Jesienne klimaty zawitały w mojej kuchni za sprawą dyni, która "gości" u mnie ostatnio dość często. Tym razem w postaci farszu do pierogów. Puree z pieczonej dyni można wykorzystać na wiele sposobów, Zobacz więcej