gnocchi pomidory

{{headerMessage}}
To danie to pochwała prostoty. Za smak odpowiadają właściwie tylko trzy główne składniki: ziemniaki, pomidory i zioła. Czy można prościej? Taniej? I wydawać by się mogło, że tak banalna i niedroga Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kardamonovy
Gnocchi z pomidorami

Gnocchi z pomidorami 58

0
{{headerMessage}}
Klasyczna włoska potrawa. Poprzedni przepis z kozim serem był trochę powydziwiany, ten jest prosty, typowy. Oliwki czarne chętnie zastąpiłabym zielonymi, ale zamówienie było jakie było i nie miałam Zobacz więcej
iziona
iziona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Izioni pyszne smaki
Gnocchi w pomidorach

Gnocchi w pomidorach 47

0
{{headerMessage}}
W lodówce miałam troszkę ziemniaków, a w głowie brak pomysłu na obiad. Przeglądając stary numer gazetki " Gotuj krok po kroku " wpadłam na przepis na te kluseczki choć dla mnie to są zwykłe kopytka :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Domowe gnocchi z pomidorami Gnocchi, jak kiedyś już pisałam to są nasze kopytka. We Włoszech są nawet specjalne urządzenia do robienia tych niesamowitych kształtów, ale ja nie posiadam jeszcze takiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj kolejny przepis z serii "Kulinarne podróże". Nadal jesteśmy w słonecznej Italii (jak już wspominałam, bardzo lubię te obszary kulinarne), tym razem jednak mam dla Was przepis na gnocchi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie iście proste, ale bardzo smakowite. Tak smakowite, że cieszyłam się, że ugotowałam porcję gnocchi najpierw dla siebie i postanowiłam na świeżo ugotować Filipowi. Inaczej wyjadłabym mu wszystko. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Publikowany w: makarony | Styczeń 29th, 2013 Przepis na 4 porcje Gnocchi z brokułami 400 g makaronu gnocchi brokuł nieduża biała część pora 10 pomidorków koktajlowych 4 ząbki czosnku oliwa sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma nic bardziej pocieszającego aby rozjaśnić deszczową pogodę, niż miska pełna mięciutkich, domowo robionych gnocchi z pulpetami duszonymi w pomidorowym sosie. Do sosu dodałam dynię, a całość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podziel się Cucinissima przywiozła mi w prezencie z Włoch ziemniaki na kluski. Nie mogłam się dłużej ociągać i musiałam zrobić gnocchi. Skorzystałam z przepisu Cucinissimy, kluseczki wyszły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 1 op. gotowego gnocchi - 1 puszka krojonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 1 mała cebula - 100g sera lazur - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 2 łyżki oliwy - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeszcze nie jesteście przekonani, może dzisiejszy przepis Was zachęci. Polecam! Jak to zrobić (2 porcje dla bardzo głodnych): 250 g gotowego makaronu gnocchi 1 puszka pomidorów krojonych 1 duży ząbek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład. 20 dag mąki pszennej 1/2 kg ziemniaków 1 jajko szczypta gałki muszkatołowej sól 5 szparagów zielonych kilka suszonych pomidorów 5 dag tartego żółtego sera 5 dag masła Zaczynamy. Ziemniaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gnocco” to po włosku „kluska”. Najbardziej znana jest odmiana gnocchi jako klusek produkowanych z typowego ciasta makaronowego. Ja zrobiłam gnocchi ziemniaczane, które są włoską wersją naszych kopytek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie było się nad czym zastanawiać. W tym samym dniu kiedy wróciliśmy z zakupów zrobiliśmy gnocchi :) Nie było w lodówce jajek, ale i bez tego sobie poradziliśmy, oj jak ja kocham kluchy! Gnocchi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluchy, kluski, kluseczki… Wszyscy już wiedzą, że je kochamy więc nie będziemy się powtarzać i od razu przejdziemy do konkretów. Odkąd odkryłyśmy przepis na gnocchi z ricotty (pierwszy przepis tu), Zobacz więcej
{{headerMessage}}
20.04.2016 Magda Przepyszne danie z jednej patelni do przygotowania w chwilę. Rewelacja na obiad lub przyjęcie. Chrupiące gnocchi przechodzą aromatycznymi i intensywnymi smakami dodatków, chłoną smaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Krokusowy dom: Gnocchi z pesto i suszonymi pomidorami Krokusowy dom Blog kulinarny powstały z pasji do gotowania. wtorek, 7 lutego 2017 Gnocchi z pesto i suszonymi pomidorami Gnocchi: 1 kg ugotowanych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i Eskalopki wołowe z cytryną i kaparami pochodzi z książki „Kuchnia włoska – to proste!” Jennifer Donovan wydanej przez Wydawnictwo Świat Książki. To naprawdę świetna pozycja i polecam ją każdemu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Comfort food to nie tylko jedzenie na pocieszenie. To również szybkie, proste i pełne smaku potrawy do zrobienia wtedy, gdy nie mamy zbyt wiele czasu lub siły na stanie w kuchni ani ochoty na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niższe, sprawa jest dość prosta. Najłatwiej bowiem przygotować posiłek na ich bazie. Nie wymagają długiego krojenia, obierania, ani też obróbki. Gnocchi – włoska odmiana naszych rodzimych kopytek. Zobacz więcej