gnocchi z kurczakiem

MakeCooking
MakeCooking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MakeCooking
Gnocchi z kurczakiem

Gnocchi z kurczakiem 2295

1
Leniwa sobota i aktywna niedziela. Bardzo dużo działo się u mnie przez ten weekend. Z racji tej, że wraz z mężem jesteśmy fanami makaronów, a przede wszystkim włoskiej kuchni, chciałam się z Wami Zobacz więcej
Składniki marynaty: Podwójna pierś z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego sok z połowy cytryny suszony tymianek sól pieprz Gnocchi: 1,5 kg ziemniaków ugotowanych ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 Zobacz więcej
Macie ochotę na zupkę? Wypróbowałam coś nowego, a mianowicie zupę z gnocchi, które oczywiście przyrządziłam własnoręcznie. Skusiłam się kiedyś na kupne gnocchi, ale domowe o niebo lepsze!Zupa z Zobacz więcej
Wyłowiłam z zamrażarki ostatnie jesienne gotowane grzyby. Piękne podgrzybki. Pachnące. Od razu pomyślałam o gnocchi. Uwielbiam te "kluchy". Być może co niektórzy uznają to za profanację, ale kupiłam Zobacz więcej
Czego potrzebujemy? ( 2 porcje) 1 opakowanie Gnocchi np. takiego z nadzieniem z pesto 2 pojedyncze filety z kurczaka sól, pieprz i tymianek oliwa do smażenia Sos z gorgonzoli: szklanka mleka 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: gnocchi: 1 kg ziemniaków 225 g mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli do wody sos: 250 g mascarpone 60 ml mleka 4 łyżki tartego parmezanu szczypta białego pieprzu 1 łyżeczka soli morskiej 2 łyżki Zobacz więcej
Fajny pomysł na kurczaka w śmietanowym sosie... Do tego obowiązkowe kluseczki gnocchi.... lub kopytka... Zdecydowanie nie polecam ryżu - danie wychodzi wtedy trochę zamdłe... Można dodać paprykę, Zobacz więcej
na zmianę planów. W głowie miałam pomysł na danie ze szpinakiem, a że z jarmużem nie miałam wcześniej do czynienia, to po prostu w mojej wizji podmieniłam jedną zieleninę na drugą. I wyszło! Warto Zobacz więcej
Dzisiaj u mnie kuchnia typowo włoska a to za sprawą gnocchi, te malutkie kluseczki pochodzą z Włoch, są one podobne do naszych kopytek. Przygotowałam je z sosem śmietanowo-borowikowym. Pomimo, że mam Zobacz więcej
się baterie w grającej zabawce Chomiczka. Już nasz terrorysta dobrze przypilnował, by Tatuś nabył zwykłe baterie, a poprzednie wrzucił do pudełka. Zadowolona Króliczka łaskawie nas pochwaliła: – Zobacz więcej
Lubicie kluski wszelkiego rodzaju? ja bardzo! robię je co prawda bardzo rzadko więc tym razem postawiłam na kolejne podejście ze szparagami...zainspirowała mnie pewna książka w języku holenderskim w Zobacz więcej
był rewelacyjny. Podejrzewam, że za krótka obróbka termiczna za pierwszym razem zrobiła swoje, ale byłam bardzo głodna ;) Potrzebujesz (na dwie porcje) - pół średniej piersi z kurczaka, - 100 gramów Zobacz więcej
Popularne jest też GNOCZCZI zamiast "niokki" w przypadku gnocchi :) Jest taka strona http://pl.forvo.com/ i tam wpisując słowo można dowiedzieć się, jak poprawnie je wymawiać. Ja ostatnio robiłam Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Listonic
The Polish Foodie

The Polish Foodie 35

0
Zapraszamy na http://polishfoodie.blogspot.com/ Polecam Gnocchi z pesto i fasolką szparagową: 1 kg dużych, mączystych ziemniaków 2 żółtka 200g mąki 1l wody lub bulionu z kurczaka, do zagotowania 500g Zobacz więcej
Top 10 przepisów w2010 Dziękuję wszystkim za życzenia :) Poniżej znajdziecie 10 najpopularniejszych przepisów w 2010 :) Beef Wellington – grudniowe wyzwanie Daring Cooks Zupa Wonton Kurczak Generała Zobacz więcej
Miała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z Zobacz więcej
szpinakowe z polewą czekoladową Gnocchi z ricottą i szpinakiem Gozleme Kotlety ze szpinakiem i mozzarellą Lasagne bolognese ze szpinakiem i mozzarellą Lazania ze szpinakiem i mięsem drobiowym Makaron Zobacz więcej
Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 200g pieczarek 1 cebula Przyprawa do mięs Sos sojowy 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy Mąka Jogurt naturalny gęsty Sól, pieprz Przygotowujemy marynatę z oleju, przyprawy Zobacz więcej
Czego potrzebujemy? (2 porcje) 300 g polędwiczek z kurczaka lub filetu pokrojonego na paski 4 plastry szynki parmeńskiej 1 łyżeczka rozmarynu sól, pieprz 2 łyżki oliwy Sos z gorgonzoli: 100 g Zobacz więcej