Przepis na gnocchi z parmezanem

pao77
pao77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W mojej kuchni
GNOCCHI Z PARMEZANEM

GNOCCHI Z PARMEZANEM 70

Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 jajka - 40 g roztopionego masła - 2 szklanki mąki - sól Dodatkowo: - mąka do podsypywania ( 1/2 szklanki) - oliwa z oliwek - tarty parmezan Ziemniaki ugotować w Zobacz więcej
Gnocchi według źródła to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie gruda. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, z ziemniaków, warzywnych Zobacz więcej
Pyszne włoskie kopytka, zrobione na bazie ugotowanych ziemniaków z dodatkiem parmezanu i mąki. Tradycyjnie do kluseczek dodaje się jajko, ja zamiennie dodałam oliwę dzięki czemu kopytka wyszły bardzo Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na włoskie gnocchi z dodatkiem parmezanu. Są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Dodatkowo przepis na bardzo szybki sos z pomidorów, boczku, Zobacz więcej
Jestem świadoma tego, że to danie „nie wygląda”… Ale nadrabia smakiem i aromatem, ponieważ zioła i inne dodane przeze mnie składniki sprawiają, że przepięknie pachnie, a w smaku jest naprawdę Zobacz więcej
W końcu udało mi się je zrobić..to znaczy robiłam je już wcześniej ale nie wyglądały jak te..nie były takie eleganckie, a eleganckie są dzięki mojemu koledze, który sprezentował mi cudowną deseczkę Zobacz więcej
Pichcenia z resztek lodówkowych ciąg dalszy. Szynka parmeńska została mi z pizzy, parmezan z pesto. Tak patrzę właśnie na to co napisałam... kuchnię włoską mam we krwi jak bum cyk cyk. Sobota, dla Zobacz więcej
Agabi
Agabi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
POTRAVEL
Gnocchi z pesto, szpinakiem i parmezanem

Gnocchi z pesto, szpinakiem i parmezanem 66

Gdybym miała więcej czasu, pewniegościłybyna moim stole przynajmniej raz w tygodniu Niestety nie jest to danie w 5 minut, ale warte każdej minuty czekania. Polecam. SKŁADNIKI: gnocchi: ziemniaki po Zobacz więcej
Za każdym razem gdy przyznaję się, że lubię gnocchi, kopytka to znajduje się jakaś dobra dusza, która postanawia mnie nimi "zapchać"... Tym razem ja sama postanowiłam wykorzystać dwa bataty, które Zobacz więcej
siłasmaku
siłasmaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Siłasmaku
Gnocchi z oliwą i parmezanem

Gnocchi z oliwą i parmezanem 57

--- W jesienne wieczory (bo już o 16 robi się kompletnie ciemno), uwielbiam koc i moje 'comfort food'. Kuchnia włoska przy tego typu daniach sprawdza się dla mnie idealnie! Bo co może być lepszego niż Zobacz więcej
Pory roku zostały bardzo niesprawiedliwie podzielone przez Matkę Naturę. Ciemna, ponura zima zdaje się trwać wieczność. Dni się ciągną, śnieg nie znika tygodniami, tęsknimy za słońcem czekając na Zobacz więcej
Jak świat światem, niemal każdy kraj ma swoje „kopytka”:) Dziś prezentuję Wam przepis na włoskie gnocchi, czyli kluseczki ziemniaczane. Tajemnicą dobrych gnocchi jest użycie mączystych ziemniaków, bo Zobacz więcej
Kto nie lubi kuchni włoskiej niech pierwszy rzuci kamieniem! To proste i nieziemsko smaczne danie możemy zrobić na 2 dni, świetnie nam się odgrzeje w tym samym naczyniu w którym je zapieczemy. Zobacz więcej
Gnocchi di cuneo- kluseczki z masłem i parmezanem | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Gnocchi di cuneo- kluseczki z masłem i parmezanem 13 paź Danie to pochodzi z miejscowości Cuneo w Zobacz więcej
Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Mają piękny kolor i są Zobacz więcej
Gnocchi są wtedy dobre, kiedy ciasto jest delikatne i miękkie, wręcz rozpływa się w ustach. Aby uzyskać taki efekt, należy ograniczyć do minimum ilość mąki. Poza tym, dynia powinna być jak najbardziej Zobacz więcej
Delikatne i wykwintne. I naprawdę łatwe. Odetnij cieńszą część dyni piżmowej i z każdej odcinaj dużym nożem skórkę, obierając dynię o deskę. Przekrój w poprzek na pół większą i mniejszą cześć i wydrąż Zobacz więcej
GNOCCHI: ZIEMNIAKI (ok pół kilo ugotowanych) MĄKA PSZENNA / MĄKA RYŻOWA (pół szklanki) 1 JAJKO SOS Z PIECZARKAMI: SER PARMEZAN (2-3 łyżki) ŚWIEŻA PIETRUSZKA (2 łyżki posiekanej) PIECZARKI, najlepiej Zobacz więcej
Zajadamy się wieczorami gotowanym bobem, praktycznie w czasie całego sezonu. Ale dlaczego tylko wieczorem? A może dodać go do dania obiadowego? Tak powstał pomysł na kluski, kopytka, gnocchi z Zobacz więcej
CZEŚĆ!! Dzień dobry! Jak już wczoraj wspominałam dziś mam dla Was pomysł do czego wykorzystać parmezan z wczorajszego przepisu. Mianowicie gnocchi! Oczywiście oryginalna wersja tych kluseczek bazuje Zobacz więcej