gnocchi z parmezanem

pao77
pao77 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W mojej kuchni
GNOCCHI Z PARMEZANEM

GNOCCHI Z PARMEZANEM 54

0
Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 jajka - 40 g roztopionego masła - 2 szklanki mąki - sól Dodatkowo: - mąka do podsypywania ( 1/2 szklanki) - oliwa z oliwek - tarty parmezan Ziemniaki ugotować w Zobacz więcej
Pyszne włoskie kopytka, zrobione na bazie ugotowanych ziemniaków z dodatkiem parmezanu i mąki. Tradycyjnie do kluseczek dodaje się jajko, ja zamiennie dodałam oliwę dzięki czemu kopytka wyszły bardzo Zobacz więcej
--- W jesienne wieczory (bo już o 16 robi się kompletnie ciemno), uwielbiam koc i moje 'comfort food'. Kuchnia włoska przy tego typu daniach sprawdza się dla mnie idealnie! Bo co może być lepszego niż Zobacz więcej
Za każdym razem gdy przyznaję się, że lubię gnocchi, kopytka to znajduje się jakaś dobra dusza, która postanawia mnie nimi "zapchać"... Tym razem ja sama postanowiłam wykorzystać dwa bataty, które Zobacz więcej
Gdybym miała więcej czasu, pewniegościłybyna moim stole przynajmniej raz w tygodniu Niestety nie jest to danie w 5 minut, ale warte każdej minuty czekania. Polecam. SKŁADNIKI: gnocchi: ziemniaki po Zobacz więcej
sosu jest równorzędnym bohaterem. To do dzieła! SKŁADNIKI NA SOS: puszka pomidorów pelati oliwa sól 1 papryczka chili 1 łyżeczka suszonych płatków chili szczypta cukru 4 ząbki czosnku bazylia Zobacz więcej
GNOCCHI: ZIEMNIAKI (ok pół kilo ugotowanych) MĄKA PSZENNA / MĄKA RYŻOWA (pół szklanki) 1 JAJKO SOS Z PIECZARKAMI: SER PARMEZAN (2-3 łyżki) ŚWIEŻA PIETRUSZKA (2 łyżki posiekanej) PIECZARKI, najlepiej Zobacz więcej
Gnocchi według źródła to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie gruda. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, z ziemniaków, warzywnych Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na włoskie gnocchi z dodatkiem parmezanu. Są tak delikatne, że rozpływają się w ustach. Dodatkowo przepis na bardzo szybki sos z pomidorów, boczku, Zobacz więcej
Pichcenia z resztek lodówkowych ciąg dalszy. Szynka parmeńska została mi z pizzy, parmezan z pesto. Tak patrzę właśnie na to co napisałam... kuchnię włoską mam we krwi jak bum cyk cyk. Sobota, dla Zobacz więcej
kompozycje posiłków, które nie tylko pomagają mi w mojej zdrowotnej kuracji, ale również pysznie smakują. Okazuje się, że jarskie dania wcale nie są gorsze i to nieprawda, że ciężko tak przez Zobacz więcej
koktajlowych 250 g gotowych gnocchi 50 g tartego parmezanu lub grana padano Szparagi obrać (jeśli to konieczne) i odciąć twarde końcówki. Ugotować je na parze (5 minut) lub we wrzątku (ok. 5-10 Zobacz więcej
Pyszne gnocchi z dyni , czyli dyniowe kluseczki , które mogą stanowić samodzielne danie - podane z rukolą i parmezanem (albo jakimś sosem) lub być dodatkiem do dań mięsnych. Mają piękny kolor i są Zobacz więcej
Zajadamy się wieczorami gotowanym bobem, praktycznie w czasie całego sezonu. Ale dlaczego tylko wieczorem? A może dodać go do dania obiadowego? Tak powstał pomysł na kluski, kopytka, gnocchi z Zobacz więcej
parmezan i dodaj do “ciasta”. Posól i popieprz. Przełóż na obsypaną mąką deskę/blat/stolnicę, dodaj mąkę i trochę wyrabiaj. Jeśli chcesz, by lepienie były łatwe, dodaj więcej mąki, ulep wałeczki i Zobacz więcej
Gnocchi są wtedy dobre, kiedy ciasto jest delikatne i miękkie, wręcz rozpływa się w ustach. Aby uzyskać taki efekt, należy ograniczyć do minimum ilość mąki. Poza tym, dynia powinna być jak najbardziej Zobacz więcej
Jak świat światem, niemal każdy kraj ma swoje „kopytka”:) Dziś prezentuję Wam przepis na włoskie gnocchi, czyli kluseczki ziemniaczane. Tajemnicą dobrych gnocchi jest użycie mączystych ziemniaków, bo Zobacz więcej
Gnocchi di cuneo- kluseczki z masłem i parmezanem | słodkamuffinka słodkamuffinka blog kulinarny RSS Gnocchi di cuneo- kluseczki z masłem i parmezanem 13 paź Danie to pochodzi z miejscowości Cuneo w Zobacz więcej
tylko na surowo, w wakacje zazwyczaj pracowałam i dopiero w październikumiałam czas na przesiadywanie w kuchni. Stąd dynię opracowaną mam na wszelkie sposoby. Zastanawiałam się więc co zrobić by było Zobacz więcej
Opakowanie ricotty przełóżcie do miski i wlejcie 2 żółtka (pozostałe 2 białka zużyłam do lukru do ciasteczek), wtarkujcie ok. 50 gram parmezanu, dosypcie pół szklanki mąki, sól i pieprz (mielone). Zobacz więcej