gnocchi zapiekane

Dziś przepis jak można w inny sposób niż z sosem podać gnocchi. Jeśli mamy już wcześniej przygotowane kluseczki to zrobienie tej zapiekanki idzie ekspresem. W smaku delikatne z kremowym sosem z Zobacz więcej
Witajcie! Dziśprzedstawiam Wam zapiekane Gnocchi z mascarpone! Przepis znaleziony u Sandry. Bardzo ten przepis polubiłam! Szybkie danie, które dobrze smakuje! Składniki: 2 opakowania gnocchi (ok. 400 Zobacz więcej
Jeśli lubicie gnocchi to mój dzisiejszy obiad powinien Wam zasmakować. Ja podałam go z sałatką i grillowaną piersią z kurczaka ( dla mężczyzny mięso musi być), ale zapiekane gnocchi wzupełnościnadają Zobacz więcej
Zapiekane gnocchi w sosie pomidorowym Składniki gnocchi : 1 kg ziemniaków, 100g mąki, 1 jajko, sól Przygotowanie gnocchi : Ziemniaki umyj, oczyść ale nie obieraj. Gotuj w osolonej wodzie przez 30-35 Zobacz więcej
Jest to jeden z moich pomysłów na kolację dla dzieciaków znudzonych jedzeniem kanapek. Gnocchi przygotowałam już w ciągu dnia, podczas gotowania obiadu, tak że na wieczór były już gotowe do włożenia Zobacz więcej
Gnocchi czyli włoskie kluseczki powinny być mięciutkie i delikatne w smaku, a ciasto na nie puszyste. Aby takie było należy przede wszystkim użyć odpowiednich ziemniaków tzn. raczej starych, o Zobacz więcej
Składniki: - 1 op. gotowego gnocchi - 1 puszka krojonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 1 mała cebula - 100g sera lazur - 1 łyżeczka suszonego oregano - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 2 łyżki oliwy - Zobacz więcej
Danie powstało bardzo szybko, z gotowych składników. Kluseczek nie robiłam sama, bo nie miałam czasu, ale miałam ich żelazny zapas w lodówce. Polecam. Danie nadaje się na obiad w upalny dzień. Dużo Zobacz więcej
Ach, co to była za zapiekanka! Pyszna i sycąca! Iście włoskie klimaty i zapachy rozniosły się po domu :) Można zapiekać dłużej, ale ja nie lubię takiej skorupy, wolę jak ser się ciągnie :) Polecam! Co Zobacz więcej
Po wczorajszym, bardzo obfitym w pączki dniu, mieliśmy dziś ochotę na konkretny i szybki obiad ; ) Podczas przeszukiwania lodówki niewiele mogłam tam znaleźć, ale wraz z pomysłowym sosem udało mi się Zobacz więcej
Chyba nie da się zrobić prostszego obiadu. Wymieszać kluski z oliwą , doprawić porządnie przecier pomidorowy , zapiec do uzyskania gęstego sosu. A na koniec - przykryć plastrami mozzarelli. Kilka Zobacz więcej
Wpadły mi w łapy dwie paczki gotowych gnocchi, porcja w sam raz na obiad dla 4 osób i poczułam się trochę jak Nigella, która z beztroskim uśmiechem krąży między sklepowymi półkami, opowiadając, jak Zobacz więcej
Dzisiejsze danie przypadło mi go gustu w takim stopniu,że na samo wspomnienie o nim mam ochotę biec do kuchni i przygotować je jeszcze raz :) I na pewno tak będzie, lecz tymczasem chcę się z Wami Zobacz więcej
Zapewne zdarza Wam się czasami nadmiar nieskonsumowanych ziemniaków po obiedzie i wtedy zadajecie sobie pytanie: 'Co z nimi zrobić, i co zrobić...?! Hmmm... O tak, kopytka!!!' :) Dziś jednak zachęcam Zobacz więcej
Czas przygotowania : około 25min Była kiedyś w Krakowie jedna restauracja w której to danie było podawane wyśmienicie. Teraz został już tylko smak tamtego wspomnienia bo knajpa juz dawno zamknięta a Zobacz więcej
sos zredukuje objętość o 1/3. Dodajemy połowę porwanej bazylii i gotujemy jeszcze kilka minut. Doprawiamy do smaku. GNOCCHI: 1/2 kg ziemniaków 1 jajo 100 g serka ricotta 100 g mąki szczypta soli Zobacz więcej
Tego typu potrawę jedliśmy ostatnio pod nazwą Schnupfnudelpfanne spędzając ostatni weekend w Górach Żytawskich. Naszym oczom ukazały się ceramiczne garnuszki z zawartością rumianych kluseczek Zobacz więcej
Dziś mam dla Was obiad z pogranicza Szwajcarii i Włoch, czyli przepyszną zapiekankę z kluseczek gnocchi i szwajcarskich serów. Gnocchi, podobnie jak np. risotto, wywodzi się z Włoch, ale dobrze znane Zobacz więcej
Dyniowe szaleństwo wciąż nas ogarnia, a ja nie mam nic przeciwko Tym razem połączyłam dynię z klasycznymi gnocchami i zwieńczyłam dzieło pysznym sosem serowym. Powstało danie mocno rozgrzewające i Zobacz więcej
i okraszone chudym, zrumienionym boczkiem. Doskonały dodatek do mięs. Szczególnie polecam! GNOCCHI Składniki: 1 kg ziemniaków odmiany "mączystej" (użyłam "winety") 1 jajko ok. 200 g mąki łyżeczka Zobacz więcej