gnochi

Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Gnochi z parmezanem

Gnochi z parmezanem 94

0
{{headerMessage}}
Gnochi (wym. [ˈɲɔkːi]) są włoskimi kluskami podobnymi do polskich kopytek. Można je zrobić ze świeżo ugotowanych ziemniaków lub tych z dnia poprzedniego. Ciasto można ubogacić parmezanem, szpinakiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, zaskakujące jest, że sklarowane masło w połączeniu z szałwią daje taki niesamowity smak. Spróbujcie koniecznie miękkich gnochi obsmażonych w maśle pachnącym szałwią. Ja nie mogłam się doczekać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, zaskakujące jest, że sklarowane masło w połączeniu z szałwią daje taki niesamowity smak. Spróbujcie koniecznie miękkich gnochi obsmażonych w maśle pachnącym szałwią. Ja nie mogłam się doczekać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z jednej strony serkiem, ułożyć na nim kawałek marchewki i selera, zrolować i spiąć wykałaczką. Roladki posolić, popieprzyć, posypać mąką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Dodać pomidory Zobacz więcej
wiosenka27
wiosenka27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksplozja smaku
Gnocchi ziemniaczane

Gnocchi ziemniaczane 128

0
{{headerMessage}}
kilka łyżek masła galązki szałwii Ziemniaki ugotować, odcedzić i jeszcze gorące przepuścić przez praskę. Do ciasta dodać mąkę, sól, żółtka. Zagnieść krótko ciasto formując kulę. Urywać małe kawałki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na razowym spodzie sałatka brokułowo ziemniaczana z jajkiem tarta z gruszka brokułami i gruszką zupa krem z marchwi ze skórką pomarańczową wegański smalczyk z fasoli krem buraczkowy z białą fasolą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oczywiście warsztatowiczów :) Dziewczyny jak zwykle dobrze wyglądają ... :) trochę sobie pogotowałem :) mistrz Giancarlo przy robieniu makaronu Gnochi szpinakowe z sosem na bazie sera gorgonzoli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masło, dodałam do niego skórkę otartą z dokładnie umytej i sparzonej pomarańczy i łyżeczkę pomarańczowego soku. Kiedy taka maślano-pomarańczowa omasta zaczęła dobrze skwierczyć dodałam do niej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham książki kucharskie. W swojej biblioteczce mam ich już całkiem sporo, a od niedawna moja kolekcja poszerzyła się o nową pozycję "Dom pełen smaków" Basi Ritz. Dzisiaj chcę Wam kilka słów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
umbryjskich mamma ale także od zawodowych kucharzy. Znajdziemy tu sekrety na idealne makarony, sosy, gnochi, crostini, tarty, ragu' potocznie zwane sosem bolońskim, zupy czy smażone kwiaty cukinii. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zapowiadają się ich wegańscy znajomi, lub rodzina ;) Keep calm... i przeczytaj wpis Mortycji o tym "Czym nakarmić wegańskich gości?" -Przepis na domową orkisowo-razową pizzę z cukinią i oliwkami - Zobacz więcej
Katarzyna Czerniawska
Katarzyna Czerniawska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
o-smaku
jarmużowe kopytka

jarmużowe kopytka 52

1
{{headerMessage}}
Nigdy nie lubiłam kopytek, jakoś nie przemawiały do mnie wielkie gumowate kluchy polane ciężkim mięsnym sosem. Takie danie to zdecydowanie nie moja bajka. Jednak gdy mąż zamówił sobie w restauracji Zobacz więcej