Gnocchi dyniowe z mąką konopną - Smiling Spoon | zdrowa dieta, raw food, 5 przemian, konopie w kuchni, slow food Smiling Spoon | zdrowa dieta, raw food, 5 przemian, konopie w kuchni, slow food Jedz
Zobacz więcej
Gnocchi ziemniaczane Zapraszam na włoskie kopytka czyli gnocchi. Pyszne kluski ziemniaczane, polane smakowitym masłem. Można też przyrządzić ulubiony sos. Ja do masła dodałam kilka gałązek szałwi i
Zobacz więcej
przegląd 14 niepublikowanych przepisów po długiej przerwie zebrałam niepublikowane przepisy i pokazuję zbiór fotek. szkoda by przepadły. postaram się je odtworzyć. mam nadzieję, że się uda :) bo
Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam kopytek, jakoś nie przemawiały do mnie wielkie gumowate kluchy polane ciężkim mięsnym sosem. Takie danie to zdecydowanie nie moja bajka. Jednak gdy mąż zamówił sobie w restauracji
Zobacz więcej
Marnowała mi się jeszcze jedna dynia w piwnicy, jakoś tak o niej zapomniałam. Dziś kiedy zobaczyłam ten przepis http://www.closetcooking.com/2011/01/pumpkin-gnocchi-in-brown-butter-and.html
Zobacz więcej
Gnocchi albo inaczej włoskie kopytka, maja charakterystyczny kształt, a przepisów na nie jest tyle, ile gospodyń. I choć tradycyjnie robione są z ziemniaków i mąki, całkiem jak nasze kopytka, to
Zobacz więcej
- Smiling Spoon | zdrowa dieta, raw food, 5 przemian, konopie w kuchni, slow food Smiling Spoon | zdrowa dieta, raw food, 5 przemian, konopie w kuchni, slow food Jedz świadomie, gotuj zgodnie z porą
Zobacz więcej
Czasem, gdy mam więcej czasu, czyli zazwyczaj w niedzielę, przygotowuję różnego rodzaju gulasze, które lubię, ale zazwyczaj brakuje mi czasu, by robić to w tygodniu. Gulasz to takie danie, które
Zobacz więcej
Gdy znudzą nam się kotlety schabowe, możemy ze schabu zrobić roladki z dodatkiem warzyw. SKŁADNIKI: 5-6 surowych kotletów schabowych 1 marchew seler naciowy 1 puszka pomidorów krojonych cukinia
Zobacz więcej
Smaczny dodatek do obiadu, włoskie primi piatti, kluseczki podobne do naszych kopytek :) Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie "gruda". Istnieje wiele regionalnych wersji
Zobacz więcej
Rozszalałam sięsezonowo wkuchni z tą dynią, jak latem z cukinią:) I nie mam jej jeszcze dość! Wierna miłości do hokkaido upichciłam z niej dziś boskie kluseczki. Dynia w tym wydaniu, zanim trafi na
Zobacz więcej
Składniki 250g ricotty 1 1/3 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 płaskiej łyżeczki soli pęczek pietruszki 2 łyżki masła 1-2 łyżeczki szałwi sól morska, pieprz Etapy przygotowania 1. W misce mieszamy ze
Zobacz więcej
Marnowała mi się jeszcze jedna dynia w piwnicy, jakoś tak o niej zapomniałam. Dziś kiedy zobaczyłam ten przepis http://www.closetcooking.com/2011/01/pumpkin-gnocchi-in-brown-butter-and.html
Zobacz więcej
Udało się kolejny raz dostać zaproszenie na Warsztaty z Polska Gotuje. Cieszyłem się jak dziecko kiedy otrzymałem e-mail.Moja radość była jeszcze większa ponieważ gościem specjalnym warsztatów bym
Zobacz więcej
Fascynacja włoską kuchnią zrodziła się u Suzanne Carreiropo pierwszej wizycie w Umbrii. Była tam wówczas zaledwie 5 miesięcy, ale to wystarczyło by zaszczepić w niej miłość do tego regionu i kuchni.
Zobacz więcej
Tak, już od dawna makarony królują na moim blogu. Wypróbowałam dużą część bardziej i mniej popularnych przepisów na makarony, mam na blogu przepis na domowy makaron czy ravioli. Wiem że niektóre z
Zobacz więcej
Leniwa sobota i aktywna niedziela. Bardzo dużo działo się u mnie przez ten weekend. Z racji tej, że wraz z mężem jesteśmy fanami makaronów, a przede wszystkim włoskiej kuchni, chciałam się z Wami
Zobacz więcej
Kocham książki kucharskie. W swojej biblioteczce mam ich już całkiem sporo, a od niedawna moja kolekcja poszerzyła się o nową pozycję "Dom pełen smaków" Basi Ritz. Dzisiaj chcę Wam kilka słów
Zobacz więcej
Coraz częściej zauważam, że siedząc przed komputerem, czytając, lub szukając jakichś informacji znajduję przypadkowo wiele innych ciekawych (dla mnie) rzeczy. Złapałam się na tym, że zaczynam zakładać
Zobacz więcej
Gnochi (wym. [ˈɲɔkːi]) są włoskimi kluskami podobnymi do polskich kopytek. Można je zrobić ze świeżo ugotowanych ziemniaków lub tych z dnia poprzedniego. Ciasto można ubogacić parmezanem, szpinakiem,
Zobacz więcej