gnochii

ZOBACZ TAKŻE:

Smakować
Smakować Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakować
Gnochi z parmezanem

Gnochi z parmezanem 98

Gnochi (wym. [ˈɲɔkːi]) są włoskimi kluskami podobnymi do polskich kopytek. Można je zrobić ze świeżo ugotowanych ziemniaków lub tych z dnia poprzedniego. Ciasto można ubogacić parmezanem, szpinakiem, Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojacalabria
Gnocchi z pieca

Gnocchi z pieca 72

Przyznam sie nieskromnie,ze to danie potrafi zachwycic,kopytka zapiekane w piecu to prosty,a zarazem pyszny rodzinny posilek. Trzeba przy tym pamietac,ze kopytka mozna zepsuc,inaczej mowiac moga Zobacz więcej
Marnowała mi się jeszcze jedna dynia w piwnicy, jakoś tak o niej zapomniałam. Dziś kiedy zobaczyłam ten przepis http://www.closetcooking.com/2011/01/pumpkin-gnocchi-in-brown-butter-and.html Zobacz więcej
Marnowała mi się jeszcze jedna dynia w piwnicy, jakoś tak o niej zapomniałam. Dziś kiedy zobaczyłam ten przepis http://www.closetcooking.com/2011/01/pumpkin-gnocchi-in-brown-butter-and.html Zobacz więcej
Wczoraj był piątek, to musiał być… stek. Z tuńczyka. Nie wiem jak w kraju, ale tutaj, na zielonej wyspie tuńczyka w puszce mamy w dwóch wersjach – w kawałku (tuna steak) lub w kawałkach (tuna chunks). Zobacz więcej
angelika.kasiak
angelika.kasiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zaczyna się w kuchni
Gnocchi

Gnocchi 140

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek.Podobne do naszych polskich kopytek tylko znacznie mniejsze i o innym kształcie. Podobno istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, Zobacz więcej
pjakubczak
pjakubczak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na okruszku
Gnocchi di patate

Gnocchi di patate 48

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli dosłownie „gruda”. Istnieje wiele regionalnych wersji tej potrawy, m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, Zobacz więcej
Gnocchi alla sorrentina to klasyczne danie serwowane w Sorrento, można je zamówić w praktycznie każdej włoskiej restauracji. Danie proste, przepełnione aromatem pomidorów oraz włoskich ziół, chętnie Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Gnocchi

Gnocchi 40

przygotowania: 1 h Porcje: 6-8 1 kg ziemniaków 1-1 3/4 szklanki mąki, ilośc mąki zależy od ciasta 2 duże jajka sól Ziemniaki gotuj na parze prze ok. 25 minut. Kiedy ziemniaki są jeszcze gorące, Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Limonkowy
KOLOROWE GNOCCHI

KOLOROWE GNOCCHI 47

Gnocchi to kluseczki na bazie ziemniaków. Przypominają nieco polskie kopytka, choć różnią się od nich kształtem. W charakterystycznych dla gnocchi wgłębieniach gromadzi się sos dzięki czemu są one Zobacz więcej
Kasia
Kasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarygary
Mochi

Mochi 3984

Japońskie mochi, czy też koreańskie chapssalddeok, to ciasteczka ryżowe, nadziewane najczęściej pastą z czerwonej fasoli azuki (adzuki) zwanej czerwoną soją. Tradycyjnie przygotowywane z ciasta Zobacz więcej
ewuska2016
ewuska2016 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To be
Gnocchi

Gnocchi 44

Włoska klasyka. Małe kluseczki nieco podobne do naszych kopytek. Z czym podawać? To już wedle upodobania,np podsmażone na złote z pomidorami,z pesto itp. Składniki: jajko 3/4 szklanki mąki pszennej Zobacz więcej
cookingforemily
cookingforemily Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
www.cookingforemily.pl
Gnocchi z dynią

Gnocchi z dynią 47

Jest jesień więc co… więc pieczemy dynię i przerabiamy na pure! Co najmniej raz w tygodniu wielka rozłupana dynia ląduje w piekarniku. Potem miksuję na pure i piekę ciasta, ciasteczka i muffinki, Zobacz więcej
kmiec.ag
kmiec.ag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
White Tablecloth
Gnocchi.

Gnocchi. 1194

Gnocchi. Dzisiaj moje pierwsze podejście do Gnocchi. Pierwsza porcja nie była zbyt udana, ale kolejne po dodaniu większej ilości mąki i soli wychodziły idealne. Składniki: - 1kg ziemniaków Zobacz więcej
poproszedokladke
poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poproszedokladke
Gnocchi

Gnocchi 697

Ciągle jeszcze gdzieś tam myślami jestem we Włoszech. I mimo, że od pizzy i sosu pomidorowego musiałam chwilę odpocząć, toskańskie smaki wciąż mi towarzyszą i inspirują. Jeżeli lubicie nasze polskie Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepysznik
Włochy: Gnocchi

Włochy: Gnocchi 355

Ostatnie dni miesiąca włoskiego powinny obfitować w rozmaitości kulinarne absolutnie typowe dla tego regionu Europy. Stwierdzam jednak, że to dość trudne, ponieważ Polacy podobnie jak Włosi równie Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Gnocchi

Gnocchi 207

Gnocchi to włoskie kluseczki ziemniaczane, nieco podobne do polskich kopytek. Jeśli miałabym wybrać dodatek do obiadu, bez wahania wybrałabym gnocchi, bo bardziej odpowiada mi ich konsystencja. Robi Zobacz więcej
Atelier Pâtisserie
Atelier Pâtisserie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Atelier Pâtisserie
Gnocchi z dyni

Gnocchi z dyni 520

Dziś proponuję wariację na temat włoskich gnocchi. Tradyzyjne kluseczki gnocchi są robione z ziemniaków lub z semoliny, a te są z ... dyni. Pyszne i bardzo delikatne o soczyście pomarańczowym kolorze. Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Gnocchi

Gnocchi 627

Gnocchi (czyt. niokki) to rodzaj kluseczek ziemniaczanych pochodzących z kuchni włoskiej. W smaku, składnikach i sposobie przygotowania przypominają nasze kopytka. Niemniej jednak są dużo bardziej Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje kucharzenie
Gnocchi

Gnocchi 505

Gnocchi czyli włoski odpowiednik naszych kopytek. Przepis pochodzi z książki "Przepyszne ziemniaki" wyd. Reader's Digest . Składniki : 1 kg mączystych ziemniaków 1 jajko 1 żółtko 250 g mąki + nieco Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: