goji chleb

Ten chlebek przygotowałam na 4 września na Dzień Czekolady, ale cały czas coś przeszkadzało mi w pokazaniu go, pokazuję więc teraz :) Chlebek pysznie czekoladowo pachnie. Do jego przygotowania Zobacz więcej
Wyjątkowo prosty w przygotowaniu chleb, który wzbogaciłam suszonymi owocami goji . Lista zakupów: 450 g pełnoziarnistej mąki 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka soli 450 ml maślanki 2 garście owoców goji. Mąkę Zobacz więcej
Pokochałam ten chlebek za jego kolor i smak. Dodanie puree z dyni sprawia, że chleb ma piękny kolor. Czerwone punkty to owoce goji. Chleb jest bardzo delikatny a zarazem aromatyczny w smaku. Zobacz więcej
Składniki 150 g aktywnego zakwasu żytniego 400 g mąki żytniej jasnej typ 720 Młyn Kopytowa 100 g mąki pszennej chlebowej 750 Młyn Kopytowa 2 łyżki czubate Jagody Goji Skworcu 450 ml letniej wody 10 g Zobacz więcej
Jakiś czas temu świat opanował szał na jagody goji, które uważa się za "super food", kryjące w sobie ogromne pokłady cennych składników odżywczych. Jednak pojawia się też coraz więcej głosów, że to po Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu korzystam z przepisów diety low carb. Podczas diety zazwyczaj najbardziej brakuje mi pieczywa. Dobrym jego zamiennikiem może być chleb low carb -dietetyczny chlebek z ziaren, Zobacz więcej
Jakiś czas temu świat opanował szał na jagody goji, które uważa się za "super food", kryjące w sobie ogromne pokłady cennych składników odżywczych. Jednak pojawia się też coraz więcej głosów, że to po Zobacz więcej
Suszone jagody Goji są ostatnio dość popularne w Polsce. Nazywa się je najzdrowszymi jagodami świata.... Mają wiele właściwości zdrowotnych dlatego też postanowiłam dodać je do mojego domowego Zobacz więcej
22 kwi 2013 Chleb żytnio – pszenny z jagodą goji Kolejna propozycja na chleb na zakwasie żytnim z mąk mieszanych oraz jagodą goji. Chleb jest niezwykle sprężysty i bardzo smaczny, pasuje do każdego Zobacz więcej
Jak będziecie się mogli w najbliższym czasie przekonać, szaleństwo domowych wypieków na zakwasie ogarnęło mnie w 100 %. Dziś zapraszam więc na cudowny chleb z rodzynkami i jagodami goji. Lekko Zobacz więcej
Smaczny pełnoziarnisty żytni chlebek z chrupiącą skórką z dodatkiem płatków owsianych i jagód goji. Nie kruszy się podczas krojenia. Do przygotowania w automacie do wypieku chleba. Składniki (na chleb Zobacz więcej
roboty. Wśród nich oczywiście pojawiło się moje ukochane ciasto bananowe, sernik na zimno, wszelkiego rodzaju koktajle owocowe (fala upałów która ostatnio przeszła przez nasz kraj nie była zbyt mile Zobacz więcej
Wysokie temperatury, na jakie jesteśmy ostatnio skazane kojarzą mi się w kuchni z zapachem mięty i rozmarynu, czego pewnie się domyślacie, śledząc ostatnie wpisy tutaj. Dziś dalszy ciąg upajania się Zobacz więcej
Pieczenie chleba staje się powoli moją domową tradycją. Nie tylko sprawia radość, napełnia dom wyjątkowym zapachem, ale także pozwala zdrowiej się odżywiać i kontrolować skład tego, co jemy na co Zobacz więcej
Chleb z gara (a raczej naczynia żaroodpornego)??? - Jak nie można, skoro można!!! Bardzo miło mnie zaskoczyła Kulinarna Maniusia, kiedy to poleciła mój Najprostszy chleb z garnka do wspólnego Zobacz więcej
i tym razem pięknie urósł i przy przenoszeniu opadł , ale lekko podrósł . I w sumie chyba powoli rozumie dlaczego , ale to stwierdzę w 100 % jak upiekę go po raz 3 :D . To się nazywa upór walka z Zobacz więcej
Produkuje ją firma Braci Górskich w miejscowości Repki na Podlasiu. Pewnie pamiętacie moje chleby z mąki pytlowej? Moje ochy i achy, zachwalające tę mąkę? Pierwszy chleb z mąki pytlowej, tej firmy Zobacz więcej
. Wiecie, że pamiętam smak wyjmowanego ze studni zsiadłego mleka? Tak, tak. Lodówka na „mojej” wsi była dopiero zdobyczą przyszłości. Jeżeli miało się studnię (a każdy ją miał), miało się lodówkę. Zobacz więcej
Latwy i szybki chleb z zarodkami pszennymi, mąką pełnoziarnistą nasionami chia i owocami goji – OkiemMK.com – Blog literacko-kulinarny Home O mnie MK Czytuje Powieści fantastyczne Powieści kryminalne Zobacz więcej
250g aktywnego zakwasu żytniego dokarmionego 12h wcześniej 300g mąki żytniej 150g mąki żytniej razowej 150g mąki orkiszowej 150g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru około 450 ml letniej Zobacz więcej