gołąb

baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Gołąb panierowany

Gołąb panierowany 298

0
Poleca: Gabi Źródło: Kuchnia Polska Fot. Gabi Wszelkie pomysły na gołębie znane w kuchni polskiej od dawna znajduję tu. Dziś gołąb panierowany. Delikatny i smaczny. Oczywiście przepis ciut Zobacz więcej
Nie baranek i nie zajączek, ale gołąb jest we Włoszech symbolem Wielkanocy. Od najdawniejszych czasów gołąb symbolizuje pokój i odrodzenie. Według Księgi Rodzaju gołębica wypuszczona z Arki przez Zobacz więcej
Tort z motywem gór i gołębi. Figurki i góry ulepione z masy cukrowej Zrobiony został na urodziny górala, który zajmuje się hodowlą gołębi. W początkowych planach na torcie miał być też umieszczony Zobacz więcej
W tej sałatce intensywny smak gołębiego mięsa jest uszlachetniony słodko-kwaśnym dressingiem, a świeża bazylia dodaje jakiś śródziemnomorski akcent. Gołębie mięso posiada intensywny, przyjemny Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Rosół z gołębia

Rosół z gołębia 2849

0
Poleca: Gabi Źródło: Kuchnia Polska Fot. Gabi Pora chyba "po tylu latach" mojej przygody z gołębiami na jakiś przepis z gołębiami! Tak, wiem, oczka w słup - jak można jeść gołębie? A można, i są Zobacz więcej
Poleca: Gabi Fot. Gabi W oryginalnym przepisie było surowe mięso z gołębia. Wybaczcie, ale nie mam ochoty "szarpać się" z odrywaniem - odkrawaniem mięsa od kości brrrrrrrr. Ugotowałam więc sobie Zobacz więcej
Nie dająca mi spokoju alergia "na coś" doprowadziła do narodzin moich pierwszych w życiu wegańskich gołąbków. Istotnym faktem z pewnością jest to, że dania tego w ogóle dawno nie jadłam, a przecież Zobacz więcej
„Gołębiowy rosół” gotuje się na Śląsku, w Wielkopolsce, i rzadko już na Kujawach. Kiedyś przed laty hodowla gołębi i królików dla Ślązaków zawsze stanowiła antidotum na ciężką pracę w kopalniach. Zobacz więcej
„Gołębiowy rosół” gotuje się na Śląsku, w Wielkopolsce, i rzadko już na Kujawach. Kiedyś przed laty hodowla gołębi i królików dla Ślązaków zawsze stanowiła antidotum na ciężką pracę w kopalniach. Zobacz więcej
Letnie gołębie z kaszą prażoną składniki 2 szt młoda kapusta, 1 łyżka masło, 1 woreczek kasza prażona Kupiec Sól, pieprz, szczypiorek, przyprawa uniwersalna, 1 szt cebula, 1 szt kostka Zobacz więcej
i żołądki oddzielam). Później takie podroby wykorzystuje jako dodatek do kaszy. Mój Pan mam wtedy szybką przekąskę. Ja zjadam z kaszę z warzywami, a mojemu łasuchowi dorzucam dodatkowo podroby. Zobacz więcej
z założenia, że nic tak dobrze na kreatywność nie robi, jak zbliżający się deadline, a wejście do sklepu niewątpliwie zmusza do podjęcia jakiejś zakupowej decyzji w przyszłości dość bliskiej. Coś tam Zobacz więcej
Druga z propozycji do stworzenia niesamowitej kolacji. Na talerzu wygląda bardzo niepozornie, choć elegancko i szykownie. Podobnie jak w pierwszym odcinku trzydniowego cyklu, minimum składników, Zobacz więcej
Czy ktoś wie co to gołębia kasza? Nie, pewnie nie bo i skąd ma to wiedzieć. To jest moje własne odkrycie, tak nazwałam pęczak, którym moja Babcia karmiła gołębie. Przez całe dzieciństwo biegałam do Zobacz więcej
W końcu nadszedł czas i wolna chwila, aby zrecenzować moją wizytę w Barze Restauracyjnym "Karmnik Pod Gołębiami". Kolację w tym miejscu wygrałam w konkursie organizowanym przez autorkę bloga Dziękuję, Zobacz więcej
pierwszy. Ten gołąb (bo gołąbkiem ciężko go nazwać :)), przypomina mięsny tort i to dosłownie. Farsz został zawinięty w kapustę i kilka razy nią przełożony. Jak smakuje? Kapusta jest delikatna, Zobacz więcej
Razem z Bazgrołkami doszły do mnie ,,Gryzmoły na dobry humor" , gdzie przepiękne ilustracje wykonała Joanna Gołąb. Dziękuję firmie Czuczu za tą wspaniałą przesyłkę :) Ta książeczka zawiera w sobie Zobacz więcej
Gołab - mój wróg publiczny numer jeden, próbujący od 2 lat zasiedlić mój balkon, budzący mnie gruchaniem o 5 nad ranem. Pigeon - zaliczany do dziczyzny ptak o ciemnym mięsie, w smaku podobnym do Zobacz więcej
rosół na wiejskich gołębiach - rozgrzał nas po spacerze z psami. Dla mnie rosół na wiejskim mięsie - to jest najlepsza rzecz na wzmocnienie. Ktoś może stwierdzić - tłusty - ale ten tłuszcz jest Zobacz więcej
bflorentin
bflorentin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Alle Pysznie!
Włoski gołąb

Włoski gołąb 241

0
jeśli ktoś lubi tradycyjne gołąbki - jeść, ale nie robić - polecam gołąbki na nowo - po włosku - szybki i smaczny efekt. składniki: - 1 kg mięsa mielonego - 1 kg słodkiej kapusty (poszatkować) - 1 Zobacz więcej