Golabki

Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Golabki

Golabki 1082

1
Zapraszam serdecznie na pyszne golabki. Skladniki: 2-3 glowki kapusy 1.5 szklanki ryzu 800 gr miesa mielonego wolowego 1 cebula koperek pieprz , sol Obgotowujemy kapuste , by odchodzily liscie. Zobacz więcej
Nie zawsze musza byc golabki z mielonego miesa i ryzu... tak dla odmiany polecam golabki z karkowki. Skladniki 6 kotletow z karkowki 250 g pieczarek 300 g kapusty kiszonej 1 cebula olej sol , pieprz, Zobacz więcej
Golabki ,jakby wrosly w nasza polska tradycje i kazdy je zna w wersji z miesem. Ja dzisiaj postanowilam "odtluscic " je i zamiast miesa mielonego,dodalam --kasze gryczana. Moze nie wszystkim taka Zobacz więcej
Moja wloska rodzina nie lubi kapusty,wiec golabki robie raczej rzadko,ale dzisiaj sa pod ich ukochanym beszamelem ,wiec na kapuste przymykaja oko. Postanowilam,ze wierzchnie zielone listki kapusty Zobacz więcej
Tradycyjne golabki to wiemy-ryz i mieso,ale kiedy mieso zastapimy grzybami, to odnajdujemy w nich inna potrawe. Lubie wszelkie zmiany,wiec ta okurat sprawila nam wszystkim fajna odmiane,chociaz Zobacz więcej
To moj nowy wymysl :) przyznam sie, ze polskie golabki niebardzo mi smakuja, zdecydowanie wole greckie gdyz maja ciekawszy smak ale tym razem mialam ochote poeksperymentowac nieco i efekt jest Zobacz więcej
moje dwie szefowe(jedna rosyjska,a druga angielska...) znaly golabki,a ja ni bladego pojecia nie mialam jak sie je robi... Wstyd sie przyznac hehehe :D Az tu masz! Dwa tygodnie temu poszlam do Kasi Zobacz więcej
Golabki z miesem i ryzem to klasyk polskiej kuchni.Owszem ,danie troche pracochlonne,ale jednorazowo przygotujemy ilosc wystarczajaca na kilka dni,lub nawet uda sie cos zamrozic.Lubie miec w Zobacz więcej
Czasem nachodzi mnie ochota na typowo polskie smaki, nie tylko ciastkarskie bo tego w mojej kuchni sporo ale tez na te slone. Dzis wiec na naszym stole golabki. Typowo zimowe danie. Moja mama robi je Zobacz więcej
GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI......SKŁADNIKI: 1 główka kapusty ,70dkg ziemniaków ,1 duża cebula ,1 jajko ,pół szkl.śmietany , pół.szkl. Zobacz więcej
Golabki z tartych ziemniakow - wiele z Was zna je i uwielbia.Do tej pory tylko o nich slyszalam.Teraz gdy poznalam ich smak musze przyznac, ze szczegolnie te pokrojone w talarki i odsmazane na patelni Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Golabki pierogowe

Golabki pierogowe 77

3
Składniki spora główka kapusty około 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 spore cebule 1/2 szkl. bulionu drobiowego, grzybowego lub warzywnego sól, pieprz smalec dowolne zioła do smaku 1/2 szkl. śmietanki Zobacz więcej
wiem, wiem bardzzzo dawno mnie tutaj nie bylo...nie bede sie tlumaczyc, bo czasem tak jest po prostu...jestem teraz i mam nadzieje ze bede pisac tu czesciej.. dzisiaj przepis na pyszne golabki..nie Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 główka kapusty ,70dkg ziemniaków ,1 duża cebula ,1 jajko ,pół szkl.śmietany , pół.szkl. bulionu z drobiu, majeranek Zobacz więcej
i faszerowane papryki :))) Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Gołąbki bez zawijania Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Najlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej kapusty, niegdyś przygotowywano je z Zobacz więcej
TRADYCYJNE GOŁĄBKI Z PILZNA Potrawy z kapusty należą do najbardziej popularnych na Podkarpaciu, w tym także gołąbki, których jest wiele rodzajów. W zależności od regionu i gminy, gospodynie Zobacz więcej
Czas na kolejne dietetyczne gołąbki. Użyłam do nich zamiast tradycyjnej kapusty to kapusty włoskiej. Jest zdecydowanie delikatniejsza i chyba łatwiejsza w obróbce. Do środka dałam farsz z indyka i Zobacz więcej
Najlepsze GOŁĄBKI Z BIAŁEJ KAPUSTY z farszem mięsno-ryżowym jakie królują na moim stole. Obok popularnych do dziś gołąbków przygotowywanych z białej lub włoskiej kapusty, niegdyś przygotowywano je z Zobacz więcej