Przepis na gołąbki bez kapusty

baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ALBA
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 15080

« Zapiekanka ziemniaczana Gołąbki bez zawijania „Gołąbki bez zawijania to taka prostsza wersja klasycznych gołąbków zawijanych w liście kapusty. Z pewnością robi się je dużo o szybciej od tych Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania Łatwiejsza wersja tradycyjnych gołąbków. Chyba każdy je zna :-) PRODUKTY: 400g mięsa mielonego 400g startej kapusty białej 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżeczka soli Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AZgotuj
Kapusta faszerowana gołąbki bez mięsa

Kapusta faszerowana gołąbki bez mięsa 703

Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania) Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam Gołąbki bez mięsa ,sama zastanawiam się dlaczego dopiero teraz? bo są bardzo smaczne!a do tego mniej kaloryczne:) Wszystkie etapy były takie same z ta różnicą że, do farszu Zobacz więcej
SmakoWirówka
SmakoWirówka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowirówka
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 5676

Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki Zobacz więcej
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż Zobacz więcej
Gołąbki bez zwijania z kapustą pekińską Składniki gołąbki : 400g mięsa mielonego wieprzowego, 100g ryżu, około 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, masło, jajko. Zobacz więcej
Moim zdaniem gołąbki, bigos i inne potrawy z kapusty, wychodzą najlepsze, kiedy jest młoda (dokładnie tak jak teraz). Do gołąbków 'bez zawijania' czyli kotletów z dodatkiem ryżu i kapusty, też Zobacz więcej
Ilona/Albertos
Ilona/Albertos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pod Lipami
Gołąbki bez zawijania...

Gołąbki bez zawijania... 4883

Jeśli znudziły się Wam klasyczne gołąbki, zawinięte w liść kapusty, wówczas możecie pokusić się o przygotowanie gołąbków bez zawijania. Zamiast zawijać mięso w kapustę, szatkujemy ją i dodajemy do Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania to genialny wynalazek dla amatorów gołąbków, którym nie chce się bawić w czasochłonne owijanie mięsa w liście kapusty. Wyglądają jak kotlety mielone, a smakują zupełnie jak Zobacz więcej
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, Zobacz więcej
Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku. Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem Zobacz więcej
Zauroczona propozycją koleżanki na tzw gołąbki bez zawijania musiałam je przygotować! Wychodzi ich naprawdę dużo, chwila pracy, a mamy obiad na przynajmniej 2 dni! Składniki (ok 16 sztuk): 500 g Zobacz więcej
O gołąbkach bez zawijania słyszałam już wielokrotnie. Od początku wiedziałam, że to coś dla mnie. Gołąbki lubię, ale zawijania kapusty już nie bardzo. Można byłoby powiedzieć, że to taka wersja dla Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu i do złudzenia przypominające w smaku klasyczne gołąbki. Choć oczywiście w 100% nie zastąpią nam znanego tradycyjnego dania ;) Idealne na sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez Zobacz więcej
W końcu i mnie gołąbki bez zawijania dopadły. Nie jadłam nigdy wcześniej takiej potrawy, a że w lodówce trochę wieprzowiny i młodej kapusty zostało… Do tego sos pomidorowy i młode ziemniaczki. Na 3-4 Zobacz więcej
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą. Zobacz więcej
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą. Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodMag
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 3349

Kasia Wilkosińska Gołąbki bez zawijania to inna wersja tych tradycyjny lub jak ktoś woli, pulpety z kapustą. Dla mnie najważniejsze jest to, że robi się je ekspresowo w porównaniu z tradycyjnymi. Zobacz więcej
Wczoraj była sobota, zaplanowałam sobie, że na obiad zrobię gołąbki. Już jakiś czas ich nie mieliśmy, wiec Mąż bardzo ucieszył się z tej wiadomości :-) Pamiętam jak dziś gołąbki mojej Cioci Hali, Zobacz więcej