gołąbki bez kapusty

{{headerMessage}}
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku. Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mięso dodaj jajko, pokrojoną drobno białą kapustę, cebulę, ryż, sól, pieprz. Połącz składniki i uformuj w dłoni kotleciki. Smaż na gorącej patelni z oliwą. Możesz podczas pieczenia podlać gołąbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne gołąbki bez zawijania, kapustę posiekałam i dodałam do środka. W smaku bardzo nam smakowały, a przynajmniej nie ma zabawy w gotowanie kapusty i potem zawijania... gołąbek, po gołąbku :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie w przygotowaniu i do złudzenia przypominające w smaku klasyczne gołąbki. Choć oczywiście w 100% nie zastąpią nam znanego tradycyjnego dania ;) Idealne na sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy raz zrobiłam Gołąbki bez mięsa ,sama zastanawiam się dlaczego dopiero teraz? bo są bardzo smaczne!a do tego mniej kaloryczne:) Wszystkie etapy były takie same z ta różnicą że, do farszu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O gołąbkach bez zawijania słyszałam już wielokrotnie. Od początku wiedziałam, że to coś dla mnie. Gołąbki lubię, ale zawijania kapusty już nie bardzo. Można byłoby powiedzieć, że to taka wersja dla Zobacz więcej
{{headerMessage}}
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól, świeżo mielony pieprz 3-4 ząbki czosnku polskiego przyprawy wg smaku, u mnie obficie: papryka słodka, cayenne, oregano, kminek mielony olej do smażenia gołąbków SOS: 2 puszki pomidorów, 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moim zdaniem gołąbki, bigos i inne potrawy z kapusty, wychodzą najlepsze, kiedy jest młoda (dokładnie tak jak teraz). Do gołąbków 'bez zawijania' czyli kotletów z dodatkiem ryżu i kapusty, też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki bez zawijania to genialny wynalazek dla amatorów gołąbków, którym nie chce się bawić w czasochłonne owijanie mięsa w liście kapusty. Wyglądają jak kotlety mielone, a smakują zupełnie jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W końcu i mnie gołąbki bez zawijania dopadły. Nie jadłam nigdy wcześniej takiej potrawy, a że w lodówce trochę wieprzowiny i młodej kapusty zostało… Do tego sos pomidorowy i młode ziemniaczki. Na 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to bardzo popularne danie w Polsce. Jednak by zrobić typowe staropolskie gołąbki zawijane w kapustę białą, trzeba poswięcić mnóstwo czasu. Przedstawiam Wam wersję "na szybko" czyli bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400g mięsa mielonego wieprzowego 100g ryżu około 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej 1 cebula sól pieprz oliwa masło jajko Sposób przygotowania : Ryż zalej gorącą wodą i odstaw na 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ugotowaliście już obiad? Jeśli nie macie pomysłu, co dzisiaj przygotować, zróbcie gołąbki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Można je podawać z ulubionym sosem. SKŁADNIKI: 1/2 kapusty pekińskiej, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Różne przepisy na takie gołąbki już wypróbowałam, ale ten wariant zdecydowanie najbardziej przypadł rodzinie do gustu. Podałam tradycyjnie z sosem pomidorowym, ale można też zaserwować je z sosem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej