Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej Uwielbiamy gołąbki, ale niestety zawijanie ich to nie dla mnie ;) Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej, to dobry pomysł na ułatwienie sobie życia. Tak
Zobacz więcej
Szybkie w przygotowaniu i do złudzenia przypominające w smaku klasyczne gołąbki. Choć oczywiście w 100% nie zastąpią nam znanego tradycyjnego dania ;) Idealne na sycący obiad. Zapraszam! Gołąbki bez
Zobacz więcej
GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Nieco odmienne gołąbki, bo bez zawijania przypominające większe kotlety. Jednak tylko przypominające. Smakują jak tradycyjne gołąbki w sosie pomidorowym,
Zobacz więcej
Moim zdaniem gołąbki, bigos i inne potrawy z kapusty, wychodzą najlepsze, kiedy jest młoda (dokładnie tak jak teraz). Do gołąbków 'bez zawijania' czyli kotletów z dodatkiem ryżu i kapusty, też
Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam Gołąbki bez mięsa ,sama zastanawiam się dlaczego dopiero teraz? bo są bardzo smaczne!a do tego mniej kaloryczne:) Wszystkie etapy były takie same z ta różnicą że, do farszu
Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania to genialny wynalazek dla amatorów gołąbków, którym nie chce się bawić w czasochłonne owijanie mięsa w liście kapusty. Wyglądają jak kotlety mielone, a smakują zupełnie jak
Zobacz więcej
W końcu i mnie gołąbki bez zawijania dopadły. Nie jadłam nigdy wcześniej takiej potrawy, a że w lodówce trochę wieprzowiny i młodej kapusty zostało… Do tego sos pomidorowy i młode ziemniaczki. Na 3-4
Zobacz więcej
Jak dla mnie nie są takie same jak klasyczne gołąbki, ale potrawa sama w sobie jest bardzo smaczna i warta spróbowania. Gołąbki bez zawijania mają jedną wielką zaletę: robi się je o wiele szybciej niż
Zobacz więcej
O gołąbkach bez zawijania słyszałam już wielokrotnie. Od początku wiedziałam, że to coś dla mnie. Gołąbki lubię, ale zawijania kapusty już nie bardzo. Można byłoby powiedzieć, że to taka wersja dla
Zobacz więcej
Jeśli znudziły się Wam klasyczne gołąbki, zawinięte w liść kapusty, wówczas możecie pokusić się o przygotowanie gołąbków bez zawijania. Zamiast zawijać mięso w kapustę, szatkujemy ją i dodajemy do
Zobacz więcej
Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku. Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem
Zobacz więcej
Kasia Wilkosińska Gołąbki bez zawijania to inna wersja tych tradycyjny lub jak ktoś woli, pulpety z kapustą. Dla mnie najważniejsze jest to, że robi się je ekspresowo w porównaniu z tradycyjnymi.
Zobacz więcej
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania)
Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania Łatwiejsza wersja tradycyjnych gołąbków. Chyba każdy je zna :-) PRODUKTY: 400g mięsa mielonego 400g startej kapusty białej 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżeczka soli
Zobacz więcej
Gołąbki bez zwijania z kapustą pekińską Składniki gołąbki : 400g mięsa mielonego wieprzowego, 100g ryżu, około 2 szklanki posiekanej kapusty pekińskiej, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, masło, jajko.
Zobacz więcej
Lubicie gołąbki? Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu moja wersja - pieczona, bez zawijania, z zastosowaniem delikatniejszej w smaku kapusty pekińskiej, z ryżem brązowym oraz czerwoną soczewicą.
Zobacz więcej
Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków, tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania. Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy. Z
Zobacz więcej
Zauroczona propozycją koleżanki na tzw gołąbki bez zawijania musiałam je przygotować! Wychodzi ich naprawdę dużo, chwila pracy, a mamy obiad na przynajmniej 2 dni! Składniki (ok 16 sztuk): 500 g
Zobacz więcej
Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki
Zobacz więcej
« Zapiekanka ziemniaczana Gołąbki bez zawijania „Gołąbki bez zawijania to taka prostsza wersja klasycznych gołąbków zawijanych w liście kapusty. Z pewnością robi się je dużo o szybciej od tych
Zobacz więcej