Lubicie gołąbki? Hmmm ja uwielbiam. To takie moje danie z dzieciństwa które zaraz po bigosie kojarzy mi się z urodzinami. Moimi. Bo ja urodziny mam w bardzo jesiennym, mokrym i zimnym miesiącu, więc
Zobacz więcej
Kapusta: Z kapusty wycinamy głąba. W dużym garnku gotujemy wodę. Do gotującej się wody wkładamy kapustę na ok. 10/15 min. Po tym czasie wyjmujemy ją z garnka i zdejmujemy z niej kolejne liście.
Zobacz więcej
porcja na 8 sztuk Składniki: Gołąbki: liście kapusty (tyle ile gołąbków chcemy zrobić i dodatkowo 3 liście) 1 torebka ryżu 1 torebka kaszy gryczanej 30 dag pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku sól biały
Zobacz więcej
Ten przepis mam w głowie. Byłam świadkiem jak mam robiła gołąbki kiedy byłam brzdącem, potem pomagałam jako nastolatka (podjadając kapustę, tudzież przepyszny farsz), no i w końcu zjeżdżałam całą
Zobacz więcej
Gołąbki to tradycyjna polska potrawa, jednak jej przygotowanie jest bardzo pracochłonne, najpierw gotowanie kapusty, zwijanie w nią mięsa mielonego, a później długie duszenie. Lubię tę potrawę ale nie
Zobacz więcej
Mój ostatni pobyt w domu zaowocował kilkoma nowymi przepisami zaczerpniętymi z maminego notesu ;-) Dziś przedstawiam Wam gołąbki bez zawijania - bardzo smaczne, pożywne i wbrew pozorom mało
Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki - Gołąbki - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Gołąbki bez zawijania - oszukane gołąbki
Zobacz więcej
Pierwszy raz zrobiłam Gołąbki bez mięsa ,sama zastanawiam się dlaczego dopiero teraz? bo są bardzo smaczne!a do tego mniej kaloryczne:) Wszystkie etapy były takie same z ta różnicą że, do farszu
Zobacz więcej
Jeśli znudziły się Wam klasyczne gołąbki, zawinięte w liść kapusty, wówczas możecie pokusić się o przygotowanie gołąbków bez zawijania. Zamiast zawijać mięso w kapustę, szatkujemy ją i dodajemy do
Zobacz więcej
Gołabki z mięsa mielonego bez zawijania W moim rodzinnym domu mama od czasu do czasu przygotowuje gołąbki w kapuście białej. Mój kochany Małżonek niestety nie przepada za kapustą, ale jak tu nie zjeść
Zobacz więcej
Gołąbki bez mięsa Jednym z wielu moich ulubionych dań są gołąbki , od czasu jak mój mąż nie jada mięsa musiałam z wielu dań zrezygnować ,ale nie z gołąbków zaczełam je robić bez mięsa i są tak samo
Zobacz więcej
Kapusta włoska Nadzienie: kg pęczaku 2 małe cukinie 2 papryki 1 jajko 1 cebula pieprz kolorowy ja używam młynka Kamis pieprz młotkowany z szafranem Kamis 1 łyżka suszonych pomidorów Kamis sól
Zobacz więcej
Kasia Wilkosińska Gołąbki bez zawijania to inna wersja tych tradycyjny lub jak ktoś woli, pulpety z kapustą. Dla mnie najważniejsze jest to, że robi się je ekspresowo w porównaniu z tradycyjnymi.
Zobacz więcej
Składniki: kapusta 1,5 szklanki bulionu warzywnego Nadzienie: puszka białej fasoli (jeśli nie przepadacie za puszkowaną to trzeba ją ugotować dzieńwcześniej,żebystarczyłoczasu na przygotowanie dania)
Zobacz więcej
gołąbki bez zawijania składniki na 19 sztuk: 1000g mięsa mielonego 2 saszetki ugotowanego i ostudzonego ryżu pieprz, sól mała kapusta 2 jajka 1,5 łyżki bułki tartej Kapustę poszatkować na drobne
Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania Łatwiejsza wersja tradycyjnych gołąbków. Chyba każdy je zna :-) PRODUKTY: 400g mięsa mielonego 400g startej kapusty białej 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 jajko 1 łyżeczka soli
Zobacz więcej
Gołąbkimożenienależądo podtraw trudnych ale trzebazarezerwowaćsobie z dwie godziny na ich przygotowanie. Ja zawszerobięichwięcejimrożę. Składniki: 1 główka kapusty (możebyćbiała ,włoska czy nawet
Zobacz więcej
Tradycyjne gołąbki są w moim domu bardzo lubiane, ale te w wersji bez mięsa, a tylko z kaszą i grzybami są robione tylko raz w roku i smakują wyjątkowo, polecam. Gołąbki 20 dag kaszy jęczmiennej 10
Zobacz więcej
Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki
Zobacz więcej
« Zapiekanka ziemniaczana Gołąbki bez zawijania „Gołąbki bez zawijania to taka prostsza wersja klasycznych gołąbków zawijanych w liście kapusty. Z pewnością robi się je dużo o szybciej od tych
Zobacz więcej