gołąbki kapusta włoska

Jeśli gołąbki są z ryżem, to tu jest faszerowana kapusta. U nas w domu mówiło się właśnie faszerowana, a nazwę „gołąbki” znałam tylko ze słyszenia. J Mniejsza z nazewnictwem. Zrobiłam faszerowaną z Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 5833

1
Gołąbki z kapusty włoskiej Tradycyjne tradycyjne gołąbki. Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera. Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty. Składniki : 1 kapusta włoska Zobacz więcej
Cóż pisać...klasyka ,pycha.... Składniki Kapusta włoska 200 g ryżu 600 g mielonej karkówki pęczek koperku 2 cebule 2 łyżki smalcu sól ,pieprz 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie Kapustę sparzyłem w Zobacz więcej
Składniki: 1 kapusta włoska 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 duża cebula 1 jajko papryka słodka sól, pieprz vegeta przyprawa maggi 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kostka bulionu Zobacz więcej
Większość osób uważa,że gołąbki są bardzo pracochłonne, choć bardzo smaczne. Używając włoskiej kapusty skrócimy czas gotowania, jest bardziej delikatna, elastyczna i szybko się gotuje. Składniki: 300 Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki. Zarówno te tradycyjne z białej kapusty, jak i te z włoskiej. Jednakże te drugie są szybsze w wykonaniu, gdyż kapusta włoska szybciej robi się miękka. Poniżej macie zdjęcie ze zmagań Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu po głowie chodziły mi (fruwały ;) ) gołąbki. Wmawiałam sobie jednak, że to dużo roboty i chodziłam za smakiem– stęskniona, ale zbyt leniwa, by je zrobić. Aż w ręce wpadła mi kapusta Zobacz więcej
Lubimy gołąbki, więc robimy ich dużo. Włoska kapusta nadaje się do nich doskonale. Aby je zrobić musimy zgromadzić: -2 solidne włoskie kapusty -ok. 1 kg mielonej łopatki lub mielonego mięsa Zobacz więcej
gołąbki w swoich domach? Składniki: mielone mięso wieprzowe – 500 g kapusta włoska – 1 główka ryż – 200 g cebula – 1 sztuka masło – 1 łyżka bulion warzywny lub drobiowy – 1 l czosnek – 2 ząbki Zobacz więcej
Kapusta włoska idealnie nadaje się na gołąbki - po zapieczeniu jest mięciutka i bardzo smaczna. Do gołąbków zrobiłam dwa sosy - pieczarkowy dla mnie i pomidorowy dla męża. Sama też pierwszy raz jadłam Zobacz więcej
Zawsze przygotowywałam szybkie gołąbki bez zawijania w kapustę, ale już Nam się znudziły. Od jakiegoś czasu chciałam przygotować tradycyjne w kapuście, ale parzenie kapusty, obrywanie liści, Zobacz więcej
Kapusta włoska bardzo fajnie komponuje się w wersji 'na gołąbka' ;) Jest bardzo delikatna, miękka i wprost rozpływa się w ustach. Polecam ! :) Składniki: (ok.16 gołąbków) główka kapusty włoskiej Zobacz więcej
Gołąbki z włoskiej kapusty. Składniki : 1 duża włoska kapusta 1 kg ryżu 2,5 l wody 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól 1/2 szklanki oleju Sposób Zobacz więcej
Tradycyjne gołąbki nieco uproszczone. Przygotowane z kapusty włoskiej, której nie trzeba wcześniej obgotowywać. Przygotowanie trwa około 20 minut, a gotowanie 1,5 godziny. Składniki na 4 osoby: 1 mała Zobacz więcej
Na blogu już widnieją gołąbki klasyczne i gołąbki z młodej kapusty. Dziś prezentuję expresowe gołąbki z włoskiej kapusty- liście kapusty nie wymagają parzenia! Składniki: 1 kapusta włoska 1 torebka Zobacz więcej
Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej
Składniki: główka kapusty włoskiej 500 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 250 g ryżu sól, pieprz, vegeta bulion warzywny Z kapusty włoskiej ściągamy wierzchnie liście (myjemy je i nie wyrzucamy Zobacz więcej
Gołąbki z kapusty włoskiej Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Koktajl ze szpinakiem Gołąbki z kapusty włoskiej Gołąbki w moim domu rodzinnym były częstym i lubianym daniem, uwielbiałam Zobacz więcej
Nieco odmienne od tradycyjnej wersji, bo zrobione z włoskiej kapusty. Dlaczego? Włoska kapusta jest delikatniejsza, a co za tym idzie łatwiejsza w obróbce. Odparzenie liści zajmuje dosłownie chwilę, i Zobacz więcej