Przepis na gołąbki korzeń pietruszki

Wiem, że na moim blogu pojawiają się dziwne przepisy, dziwne surówki, pikantne galaretki i inne wytwory z mniej znanych owoców. Dzisiaj w roli głównej pietruszka i surówka. Ta surówka ma coś w sobie, Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
Gołąbki powstały, bo już jakiś czas "za mną chodziły". Doprowadziło to w końcu do sytuacji- muszę zjeść gołąbka dzisiaj, teraz, zaraz! Problemy zaczęły się pojawiać w momencie kiedy to okazało się, Zobacz więcej
sylwia.ss
sylwia.ss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kierunek zdrowie
Gołąbki wegańskie

Gołąbki wegańskie 1169

Polecam Wam dziś smaczne, wegańskie gołąbki. Kapusta jest fantastycznym warzywem to tego typu obiadów, w jej liście można owijać wszystko co nam przyjdzie do głowy. Ja miałam akurat trochę brązowego Zobacz więcej
Takie placki to jeden z moich ulubionych sposobów na "przemycenie" warzyw w potrawach dla dzieci :-) Ale i dorosłym też bardzo smakują! 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Mus z korzenia pietruszki z sezamem

Mus z korzenia pietruszki z sezamem 399

. 2 korzenie pietruszki 1 łyżka oliwy 2 łyżki zmielonego sezamu sól, pieprz . Pietruszkę obrać, oplukać, pokroić, a następnie ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Pietruszkę zblendować, Zobacz więcej
jmbienko
jmbienko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowożercy
Sałatka z korzeniem pietruszki

Sałatka z korzeniem pietruszki 201

Składniki: sałata liściasta, korzeń pietruszki, marchewka Dressing: oliwa z oliwek (extra virgin), sok z połówki cytryny Artykuł Sałatka z korzeniem pietruszki pochodzi z serwisu Zdrowe przepisy na Zobacz więcej
Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu. 1 główka Zobacz więcej
Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio Zobacz więcej
jmbienko
jmbienko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowożercy
Sałatka z korzeniem pietruszki

Sałatka z korzeniem pietruszki 112

Skład: surowy korzeń pietruszki, marchewka, sałata. Dressing: Oliwa z oliwek, sok z cytryny Artykuł Sałatka z korzeniem pietruszki pochodzi z serwisu Zdrowe przepisy na blogu Zdrowożercy.pl. Zobacz więcej
Takie proste, a takie pyszne i na dodatek zdrowe - w tych słowach można opisać chipsy, które dzisiaj Wam prezentuję. Przygotowując pietruszkę w takiej postaci jako dodatek do obiadu, nie wiedziałam, Zobacz więcej
Składniki 6 porcji: 5 sztuk korzenia pietruszki 1 duża cebula 2 kostki bulionu warzywnego 400ml śmietany 18% 20gr curry garść świeżej kolendry 1000ml wody olej do podsmażenia sól i pieprz do smaku Zobacz więcej
aida25
aida25 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co ugotować
Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną 461

Proponuję danie na obiad - gołąbki, ale inne od tych tradycyjnych mięsnych. Moje gołąbki mają farsz z kaszy gryczanej i są daniem wegetariańskim. Polecam, bo wyszły naprawdę przepyszne! Gołąbki z Zobacz więcej
Natka pietruszki jest nam wszystkim dobrze znana jako dodatek do zup i innych potraw. Często gości w naszym zapleczu kuchennym i wykorzystywana jest nawet jako ozdoba wielu dań. Nie wiem czy wiecie, Zobacz więcej
Zupa to bardzo wdzięczne danie. Doskonale nadaje się dla tych, którzy w gotowaniu stawiają swoje pierwsze kroki i uczą się odpowiedniego dobierania składników i łączenia ich w jedną całość. Przy Zobacz więcej
1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 szklanka ryżu 400 g mięsa mielonego 2 łyżki prażonej cebulki sól pieprz Sos Zobacz więcej
Po spróbowaniu tych gołąbków często pada stwierdzenie: Innych więcej już nie chcę! 1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 Zobacz więcej
Po spróbowaniu tych gołąbków często pada stwierdzenie: Innych nie chcę! 1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 szklanka Zobacz więcej
Gołąbki – uwielbiam. Mogłabym je jeść ciągle. Dlatego zrobiłam dużą porcję Jedliśmy przez 2 dni – choć jestem osobą która stara się codziennie gotować coś innego. W tym przypadku – ten sam obiad przez Zobacz więcej
Jeśli szukacie kremu smacznego i bardzo oryginalnego, to spróbujcie z pietruszki korzenia go przygotować i z mleczkiem kokosowym całość zmiksować. Curry, kurkuma smaku i koloru ciekawego dodały, a Zobacz więcej