Przepis na gołąbki korzeń pietruszki

aida25
aida25 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co ugotować
Gołąbki z kaszą gryczaną

Gołąbki z kaszą gryczaną 509

Proponuję danie na obiad - gołąbki, ale inne od tych tradycyjnych mięsnych. Moje gołąbki mają farsz z kaszy gryczanej i są daniem wegetariańskim. Polecam, bo wyszły naprawdę przepyszne! Gołąbki z Zobacz więcej
Zupa to bardzo wdzięczne danie. Doskonale nadaje się dla tych, którzy w gotowaniu stawiają swoje pierwsze kroki i uczą się odpowiedniego dobierania składników i łączenia ich w jedną całość. Przy Zobacz więcej
Takie proste, a takie pyszne i na dodatek zdrowe - w tych słowach można opisać chipsy, które dzisiaj Wam prezentuję. Przygotowując pietruszkę w takiej postaci jako dodatek do obiadu, nie wiedziałam, Zobacz więcej
Po spróbowaniu tych gołąbków często pada stwierdzenie: Innych nie chcę! 1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 szklanka Zobacz więcej
sylwia.ss
sylwia.ss Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kierunek zdrowie
Gołąbki wegańskie

Gołąbki wegańskie 1183

Polecam Wam dziś smaczne, wegańskie gołąbki. Kapusta jest fantastycznym warzywem to tego typu obiadów, w jej liście można owijać wszystko co nam przyjdzie do głowy. Ja miałam akurat trochę brązowego Zobacz więcej
1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 szklanka ryżu 400 g mięsa mielonego 2 łyżki prażonej cebulki sól pieprz Sos Zobacz więcej
Natka pietruszki jest nam wszystkim dobrze znana jako dodatek do zup i innych potraw. Często gości w naszym zapleczu kuchennym i wykorzystywana jest nawet jako ozdoba wielu dań. Nie wiem czy wiecie, Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Mus z korzenia pietruszki z sezamem

Mus z korzenia pietruszki z sezamem 442

. 2 korzenie pietruszki 1 łyżka oliwy 2 łyżki zmielonego sezamu sól, pieprz . Pietruszkę obrać, oplukać, pokroić, a następnie ugotować w niewielkiej ilości lekko osolonej wody. Pietruszkę zblendować, Zobacz więcej
Gołąbki – uwielbiam. Mogłabym je jeść ciągle. Dlatego zrobiłam dużą porcję Jedliśmy przez 2 dni – choć jestem osobą która stara się codziennie gotować coś innego. W tym przypadku – ten sam obiad przez Zobacz więcej
Gołąbki powstały, bo już jakiś czas "za mną chodziły". Doprowadziło to w końcu do sytuacji- muszę zjeść gołąbka dzisiaj, teraz, zaraz! Problemy zaczęły się pojawiać w momencie kiedy to okazało się, Zobacz więcej
Takie placki to jeden z moich ulubionych sposobów na "przemycenie" warzyw w potrawach dla dzieci :-) Ale i dorosłym też bardzo smakują! 3 duże ziemniaki 2 marchewki 1 korzeń pietruszki 1 cebula 1 Zobacz więcej
jmbienko
jmbienko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowożercy
Sałatka z korzeniem pietruszki

Sałatka z korzeniem pietruszki 136

Skład: surowy korzeń pietruszki, marchewka, sałata. Dressing: Oliwa z oliwek, sok z cytryny Artykuł Sałatka z korzeniem pietruszki pochodzi z serwisu Zdrowe przepisy na blogu Zdrowożercy.pl. Zobacz więcej
jmbienko
jmbienko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zdrowożercy
Sałatka z korzeniem pietruszki

Sałatka z korzeniem pietruszki 239

Składniki: sałata liściasta, korzeń pietruszki, marchewka Dressing: oliwa z oliwek (extra virgin), sok z połówki cytryny Artykuł Sałatka z korzeniem pietruszki pochodzi z serwisu Zdrowe przepisy na Zobacz więcej
Obiady zrobione w nadmiarze warto przełożyć do słoików, tak aby móc cieszyć się podgrzaną potrawą choćby w pracy lub wtedy, jeśli nie mamy czasu i ochoty na gotowanie w ciężkim dla nas dniu. 1 główka Zobacz więcej
Jeśli szukacie kremu smacznego i bardzo oryginalnego, to spróbujcie z pietruszki korzenia go przygotować i z mleczkiem kokosowym całość zmiksować. Curry, kurkuma smaku i koloru ciekawego dodały, a Zobacz więcej
Składniki 6 porcji: 5 sztuk korzenia pietruszki 1 duża cebula 2 kostki bulionu warzywnego 400ml śmietany 18% 20gr curry garść świeżej kolendry 1000ml wody olej do podsmażenia sól i pieprz do smaku Zobacz więcej
Po spróbowaniu tych gołąbków często pada stwierdzenie: Innych więcej już nie chcę! 1 główka kapusty włoskiej lub zwykłej Farsz do gołąbków: 1 spora garść suszonych grzybów (prawdziwki, podgrzybki) 1 Zobacz więcej
Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio Zobacz więcej
Uwielbiam pietruszkę - ugotowaną w całości, w zupach, czy też w różnego rodzaju sałatkach! Korzeń pietruszki to bogactwo cennych składników i minerałów - nic,tylko zajadać. Pietruszki nigdy nie Zobacz więcej
Wiem, że na moim blogu pojawiają się dziwne przepisy, dziwne surówki, pikantne galaretki i inne wytwory z mniej znanych owoców. Dzisiaj w roli głównej pietruszka i surówka. Ta surówka ma coś w sobie, Zobacz więcej