golabki nie zawijane

{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: Paszczak gotuje: Gołąbki bez zawijania Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
ewagotujewszwajcarii
ewagotujewszwajcarii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ewa gotuje w szwajcarii
GOZLEME

GOZLEME 117

1
{{headerMessage}}
szpinak orzeszki piniowe mieta ser feta mocarella Zagniatamy ciasto jak na pizze, odstawiamy do wyrosniecia, po wyrosnieciu dzielimy na 5 czesci walkujemy na cienki placek ok 3 mm, nakladamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Golabki ,jakby wrosly w nasza polska tradycje i kazdy je zna w wersji z miesem. Ja dzisiaj postanowilam "odtluscic " je i zamiast miesa mielonego,dodalam --kasze gryczana. Moze nie wszystkim taka Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Golabki pod beszamelem

Golabki pod beszamelem 125

1
{{headerMessage}}
pod beszamelowa pierzynka golabkow. Golabki pod beszamelem .500 gr miesa mielonego mieszanego .1 szklanka ryzu .sol i pieprz .1 glowka kapusty wloskiej .sos pomidorowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki bez zawijania, albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem pomidorowym. Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Golabki z grzybami

Golabki z grzybami 312

1
{{headerMessage}}
Tradycyjne golabki to wiemy-ryz i mieso,ale kiedy mieso zastapimy grzybami, to odnajdujemy w nich inna potrawe. Lubie wszelkie zmiany,wiec ta okurat sprawila nam wszystkim fajna odmiane,chociaz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
GOŁĄBKI Z PIECZARKAMI Przepis pochodzi z: http://smaker.pl/przepisy/obiady/golabki-pieczarkowe,47350 (lekko poprawiłam proporcje składników) 700 g pieczarek 600 g ugotowanego ryżu (około 200g suchego) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! Dziś w naszym domu na obiad gołąbki z ryżem i mięsem w sosem pieczarkowym. Takie gołąbki pamiętam z dzieciństwa, moja kochana mama nauczyła mnie jak się je robi. Zmieniłam tylko sos z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na blogu już widnieją gołąbki klasyczne i gołąbki z młodej kapusty. Dziś prezentuję expresowe gołąbki z włoskiej kapusty- liście kapusty nie wymagają parzenia! Składniki: 1 kapusta włoska 1 torebka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wiem, wiem bardzzzo dawno mnie tutaj nie bylo...nie bede sie tlumaczyc, bo czasem tak jest po prostu...jestem teraz i mam nadzieje ze bede pisac tu czesciej.. dzisiaj przepis na pyszne golabki..nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim rodzinnym domu glabki zawsze podawalo sie z ryzem i miesem mielonym w towarzystwie sosu pomidorowego. Ja jak to ja postawnowilam jednak zmodyfikowac nieco recepture i sprawdzic "co z tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Każdy liśćkapusty rozkładamy i kładziemy w szerszej części farsz wielkości piąstki. Boki liścia składamy do środka i zawijamy w pakiecik. W garnku na dnie kładziemy niewykorzystane/podarte liście Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Moje pierwsze Golabki..

Moje pierwsze Golabki.. 492

2
{{headerMessage}}
! i zjadlam dwa...i sie zdziwilam jak moglam ich nie lubic... Dziwne figle zycie nam czasem plata. I tu podam wam przepis od Kasi. Cudowne golebie w sosie pomidorowym! Angielska szefowa byla Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Gołąbki z kaszą

Gołąbki z kaszą 164

1
{{headerMessage}}
tego dania. Oczywiście do zawijania można użyć klasycznie kapusty białej lub kapusty włoskiej. Zapraszam i życzę smacznego! Gołąbki z kaszą Print Czas przygotowania 30 mins Czas gotowania 1 hour Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się w szybko. Wychodzi ich dość duża ilość, lecz odgrzane smakują równie dobrze, a nadmiar można zamrozić. golabki dla leniwych Pieczeń Huzarska wymaga nieco więcej czasu przy przygotowaniu, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trwałe i świetne do zawijania. Gołąbki każdy robi na swój sposób. To moja propozycja. Ważne, w przypadku liści kiszonych, pamiętajmy o wypłukaniu czy nawet namoczeniu liści przed użyciem!. Im dłużej Zobacz więcej