gołąbki siekane

Z okazji niedzieli i nadmiaru czasu przygotowałam przepis na danie klasyczne lecz nieco różne. Młoda kapusta, kasza jaglana, ryż i pieczarki to podstawowe składniki. Prawda że nie wiele potrzeba do Zobacz więcej
Przyznaję, że tradycyjne gołąbki owinięte liściem kapusty w ogóle mnie nie kręcą... Te siekane, zwane także hiszpańskimi lub leniwymi, to zupełnie coś innego :) Najpierw zarumienione na złoto na Zobacz więcej
Nieco inna wersja dobrze wszystkim znanych gołąbków :) Szczególnie smaczne są, gdyprzyrządzimyje z młodej kapusty :) Składniki: 1,5 kg kapusty 1 szklanka ryżu 1 szklanka kaszy manny 2 małe cebule 4 Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Jeśli lubimy tradycyjne gołąbki, ale nie dysponujemy dużą ilością czasu na ich przygotowanie, polecam ich szybszą i łatwiejszą wersję. Są równie smaczne co oryginalne, lecz dużo prostsze w wykonaniu. Zobacz więcej
wodzie sparzać i ściągać liście mielone z drobiu wymieszać dobrze z ryżem, przyprawami, jajkami na każdy liść nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście na gorącym oleju podsmażać gołąbki i Zobacz więcej
osolonej wodzie . Cebulę siekamy i podsmażamy na masełku . Połowę drugiej kapusty kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej . Po ugotowaniu odcedzamy i siekamy drobno . Zobacz więcej
Dziś na u nas goszczą gołąbki, a na blogu przepis na danie sprzed kilku dni. Kolejny produkt, który zagościł na naszym stole po raz pierwszy to zielona soczewica. W myśl zasady "simple is always Zobacz więcej
Mini gołąbki bez kapusty - ryż , kiełbasa , żurawina suszona i przyprawy . Smakuje cudownie zwłaszcza w towarzystwie liści rukoli i jest orzechowego smaku. Moje gołąbki bez kapusty z dodatkiem Zobacz więcej
Przygotowanie: 1. Cebulę drobno siekamy, kapustę szatkujemy. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę, ryż, kapustę, ser oraz posiekany czosnek. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i doprawiamy do smaku. 2. Zobacz więcej
Składniki: 10 sztuk gołąbki mrożone, 3 łyżki masło klarowane, 2 szklanki woda, 2 szklanki/porcja mrożone miksowane pomidory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 1/2 szklanki śmietana, Zobacz więcej
,cebule obieramy i siekamy .Na oleju podsmażamy pieczarki z cebulką .Dodajemy wyciśnięty czosnek . Doprawiamy sola i pieprzem . Zawartość patelni dodajemy do ryżu .Mieszamy razem i doprawiamy sosem Zobacz więcej
Kolejny dzień upału za nami. Surówkę tę polecam szczególnie jako dodatek o mięs, ale również o pochrupania w tak zwanym "międzyczasie" kiedy mamy ochotę coś przekąsić. Zaletą tej surówki jest jej Zobacz więcej
17 lipca 2012 by Caroline Od mamci dostałam działkową kapustę. Długo myślałam co z niej zrobić. Gołąbki były ostatnio, dlatego zdecydowałam się przygotować kapustę na krótko, coś a’la bigos letni. Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 280

0
Papryka faszerowana Bogactwo warzyw tej schyłku lata daje duże pole do popisu w kuchni. Tym razem skusiłam się na faszerowaną paprykę. taka papryka bardzo przypomina mi gołąbki, tylko zamiast kapusty Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Papryka faszerowana

Papryka faszerowana 181

1
Papryka faszerowana Bogactwo warzyw tej schyłku lata daje duże pole do popisu w kuchni. Tym razem skusiłam się na faszerowaną paprykę. taka papryka bardzo przypomina mi gołąbki, tylko zamiast kapusty Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Gołąbki z porem

Gołąbki z porem 52

0
kapustę (ok. 500g) drobno siekamy i gotujemy w wodzie z odrobiną soli, do miękkości, po czym dokładnie odsączamy na sicie. Ryż gotujemy zgodnie z wytycznymi na opakowaniu. Pory kroimy w paseczki i Zobacz więcej
Składniki: 1 duża kapusta biała na gołąbki, 50 dag mielone wieprzowe, 2 torebki ryż, 1 opakowanie mieszanka risotto Royal Brand, 2 sztuki jajka, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo Zobacz więcej
Na młodą kapustę czekam cały rok i kiedy przyjdzie ten czas gotuję ją co najmniej dwa razy w tygodniu. Można ją, jeść i jeść bez końca. Idealnie pasuje do drugiego dania lub nawet z samym chlebem. Zobacz więcej
gotowanym ryżem bez soli, jajkiem, przyprawami z młodej kapusty ściągać liście, usunąć grubsze głąbki nakładać porcję mięsa i zawijać ciasno liście na oleju podsmażać z obu stron i przekładać do Zobacz więcej