gołąbki w liściach z kiszonej

Po prostu pyszne,uwielbiam kiszoną kapustę w każdej postaci więc czemu nie do gołąbków... Liście kapusty kiszonej specjalnie na gołąbki można kupić w warzywniaku i najfajniejsze (po za smakiem Zobacz więcej
Gołąbki w liściach kiszonej kapusty Gołąbki chyba wszyscy lubimy, ale ich zrobienie bywa bardzo pracochłonne. Najwięcej czasu i pracy zajmuje przygotowanie liści. Tego nie lubię najbardziej. Samo Zobacz więcej
W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki. Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko Zobacz więcej
Czas na chwilę odejść od włoskich przepisów, które ostatnio rządzą na blogu i skupić się na sezonowych produktach, a mianowicie na botwinie. Gołąbki w liściach botwiny zrobiłam jakiś czas temu i czas Zobacz więcej
Takie gołąbki to świetny pomysł na wykorzystanie liści z kalarepy. Poza tym kiedy kupimy taką świeżą kalarepę z zielonymi liśćmi zawsze mamy pewność, że jeszcze niedawno rosła na grządce i środek Zobacz więcej
Uwielbiam wracać do różnych przepisów, które zapamiętałam z rodzinnego domu, z domu moich krewnych lub znajomych. Pełno w nich domowego ciepła, miłości do dobrego jedzenia i poszanowania dla Zobacz więcej
Smakowite gołąbki po Grecku to mieszanina mięsa,oregano,kaszy bulgur ,mięty i niesamowitego sosu , w którym zanurzamy na sam koniec gołąbki.Zrobiłam je pierwszy raz i pomyślałam dosłownie o " Raju" Zobacz więcej
Niespodzianka to była nie lada, bo dostałem całą główkę ukiszonej kapusty. Ponieważ już kiedyś miałem okazję smakować zrobione w kiszonych liściach gołąbki od razu wiedziałem na co ukiszona główkę Zobacz więcej
Lubicie łososia? Poszukujecie nowego przepisu na danie z tą smaczną rybą? Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możecie wykorzystać także nieco tańszego pstrąga łososiowego, efekt będzie podobny. Ja Zobacz więcej
Już kiedyś Wam pisałam, że kocham kiszone cytryny, tym razem wykorzystałam je w gołąbkach zrobionych w liściach boćwiny (mangoldu). Jeśli ktoś lubi kiszone cytryny to gołąbki na pewno będą mu Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 1 torebka ryżu 1 jajko sól pieprz 1/3 łyżeczki mielonego kminu 1 cebula 2 ząbki czosnku olej Do dużego garnka wlewam wodę. Solę ją. Wkładam całą Zobacz więcej
Na targach Natura Food zostałam obdarowana przez jednego z wystawców czterema kiszonymi liśćmi kapusty. Podarował mi ostatnie jakie miał. Ponieważ liście dostałam bez soku, musiałam błyskawicznie je Zobacz więcej
Gołąbki, gołąbki... któż ich nie zna. A lubią chyba wszyscy. Są z farszem wegetariańskim, mięsnym, grzybowym. Ja zrobiłam już kilka wersji tych pysznych nadziewanych w kapustę gołąbków. Moje gołąbki Zobacz więcej
Znakomity obiad lub kolacja Składniki • 0,6 kg mielonego mięsa z szynki lub łopatki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 0,5 kg kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej Zobacz więcej
Ponieważ otrzymałam porcję zdrowego zielska, trzeba było pomyśleć nad jego smacznym wykorzystaniem. Uwielbiam proste dania, dlatego z czystym sumieniem przekazuję Wam przepis na ciecierzycę w Zobacz więcej
Składniki: -2 średniej wielkości pstrągi - duża garść natki pietruszki - 3 - 4 plasterki cytryny - olej rzepakowy - sól, pieprz - duże liście chrzanu - bawełniany sznurek lub kilka długich liści pora Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty, z mięsem i ryżem, apetycznie podrumienione, dzięki pieczeniu w piekarniku. Lubicie? Składniki gołąbków: 1 średnia młoda kapusta 200 g ryżu białego 1 kg mielonej karkówki 4 Zobacz więcej
Kiedy szukałam inspiracji na obiad, trafiłam na przepis tutaj . Gołąbki w wersji na szybko bez zawijania w kapustę bardzo mi się spodobały. Do tego nie trzeba ich obsmażać przed zapiekaniem, co Zobacz więcej
Takie gołąbki smakują znacznie lepiej niż przyrządzone ze zwykłej kapusty.Są aromatyczne i miękkie. Składniki : Głowa kiszonej białej kapusty (przepis jak kisić kapustę) 4 woreczki 100g ryżu białego Zobacz więcej
Przyznam, że w tym roku pierwszy raz kiszę grzyby. Jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam, a raczej sądziłam, że do kiszenia nadają się tylko opieńki i rydze. Rydzów dawno nie miałam okazji zbierać, a i Zobacz więcej