gołąbki w liściach z kiszonej

Po prostu pyszne,uwielbiam kiszoną kapustę w każdej postaci więc czemu nie do gołąbków... Liście kapusty kiszonej specjalnie na gołąbki można kupić w warzywniaku i najfajniejsze (po za smakiem Zobacz więcej
Gołąbki w liściach kiszonej kapusty Gołąbki chyba wszyscy lubimy, ale ich zrobienie bywa bardzo pracochłonne. Najwięcej czasu i pracy zajmuje przygotowanie liści. Tego nie lubię najbardziej. Samo Zobacz więcej
W kuchni chorwackiej nazywają się - sarma, w polskiej kiszeniaki. Składniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko Zobacz więcej
Czas na chwilę odejść od włoskich przepisów, które ostatnio rządzą na blogu i skupić się na sezonowych produktach, a mianowicie na botwinie. Gołąbki w liściach botwiny zrobiłam jakiś czas temu i czas Zobacz więcej
Uwielbiam wracać do różnych przepisów, które zapamiętałam z rodzinnego domu, z domu moich krewnych lub znajomych. Pełno w nich domowego ciepła, miłości do dobrego jedzenia i poszanowania dla Zobacz więcej
Na targach Natura Food zostałam obdarowana przez jednego z wystawców czterema kiszonymi liśćmi kapusty. Podarował mi ostatnie jakie miał. Ponieważ liście dostałam bez soku, musiałam błyskawicznie je Zobacz więcej
Smakowite gołąbki po Grecku to mieszanina mięsa,oregano,kaszy bulgur ,mięty i niesamowitego sosu , w którym zanurzamy na sam koniec gołąbki.Zrobiłam je pierwszy raz i pomyślałam dosłownie o " Raju" Zobacz więcej
Gołąbki, gołąbki... któż ich nie zna. A lubią chyba wszyscy. Są z farszem wegetariańskim, mięsnym, grzybowym. Ja zrobiłam już kilka wersji tych pysznych nadziewanych w kapustę gołąbków. Moje gołąbki Zobacz więcej
Znakomity obiad lub kolacja Składniki • 0,6 kg mielonego mięsa z szynki lub łopatki • 1 torebka ugotowanego ryżu • 0,5 kg kapusty kiszonej (mam swoją kiszoną z marchewką i cebulką przepis w mojej Zobacz więcej
Już kiedyś Wam pisałam, że kocham kiszone cytryny, tym razem wykorzystałam je w gołąbkach zrobionych w liściach boćwiny (mangoldu). Jeśli ktoś lubi kiszone cytryny to gołąbki na pewno będą mu Zobacz więcej
Niespodzianka to była nie lada, bo dostałem całą główkę ukiszonej kapusty. Ponieważ już kiedyś miałem okazję smakować zrobione w kiszonych liściach gołąbki od razu wiedziałem na co ukiszona główkę Zobacz więcej
Składniki: -2 średniej wielkości pstrągi - duża garść natki pietruszki - 3 - 4 plasterki cytryny - olej rzepakowy - sól, pieprz - duże liście chrzanu - bawełniany sznurek lub kilka długich liści pora Zobacz więcej
Kiedy szukałam inspiracji na obiad, trafiłam na przepis tutaj . Gołąbki w wersji na szybko bez zawijania w kapustę bardzo mi się spodobały. Do tego nie trzeba ich obsmażać przed zapiekaniem, co Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Gołąbki w kapuście kiszonej

Gołąbki w kapuście kiszonej 31

Gołąbkiprzygotowałam z kapusty kiszonej w główkach,kupionej jakiś czas temu w Drohiczynie, podczas „Dni Drohiczyna – Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski”. Producentem kapusty jest firmaKiszenie z Zobacz więcej
Sandacz w liściach kapusty - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Ciasto Zobacz więcej
Młoda kapusta już coraz większa, w sam raz na przygotowanie gołąbków. Jeśli jesteście tradycjonalistami i farsz musi być mięsny to niech tak będzie. Zastąpmy jednak ryż kasza orkiszową, a sos zamiast Zobacz więcej
Gołąbki z piekarnika w sosie pomidorowym to lżejsza i mniej pracochłonna wersja tradycyjnych gołąbków, bo odchodzi nam czas pieczenia na patelni i pilnowania potrawy podczas gotowania. Przygotowuje Zobacz więcej
Wszystko zaczyna się w ogrodzie – to tam zbieramy młode liście winogron. Karima wypytuje czy zbieram je po syryjsku, czyli setkami! Ich ilość mnie przytłacza, ale przygotowuję mocną solankę (taką, że Zobacz więcej
Używanie warzyw liściastych do zawijania pozostałych składników dania to z jednej strony pomysł jakby wszystkim znajomy (wykorzystujemy go przecież w serwowanych na ciepło gołąbkach), a z drugiej mało Zobacz więcej
Gołąbki bez zawijania to genialny wynalazek dla amatorów gołąbków, którym nie chce się bawić w czasochłonne owijanie mięsa w liście kapusty. Wyglądają jak kotlety mielone, a smakują zupełnie jak Zobacz więcej