gołąbki w papryce przepis

{{headerMessage}}
Gołąbki w papryce są mniej pracochłonne niż w kapuście, a jednocześnie bardzo smaczne. Ostatnio podczas rodzinnych uroczystości znajoma robiła gołąbki i do podsmażanej cebulki dodała przecier Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś dla odmiany robiłam szybszą wersję gołąbków. Piszę że szybszą wersję bo nie trzeba parzyć kapusty, a to zajmuje najwięcej czasu. Składniki: 15 średniej wielkości papryk 2 szklanki ryżu 1/2 kg Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PAPRYKA A LA GOŁĄBKI

PAPRYKA A LA GOŁĄBKI 216

0
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu pisząc o pörkölcie wspominałam o cudownych właściwościach papryki. Dziś będzie papryka zapiekana z farszem mięsno-warzywnym. To jedno z moich ulubionych dań z tym warzywem. Farsz, Zobacz więcej
Mena
Mena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wege Mena
Gołąbki z pieczarkami i papryką

Gołąbki z pieczarkami i papryką 147

0
{{headerMessage}}
Dziś proponuję tradycyjne gołąbki, ale w wersji wege - z pieczarkami i papryką. Składniki: - 1 gł. kapusty białej - 30 dag. ryżu - 40 dag. pieczarek - 2 papryki czerwone - 1 duża cebula - 2 łyż. oliwy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
razem z pestkami ryż, papryki, cebulę, jajka, mielone, kucharek, koperek dobrze wyrobić na zwartą masę liście kapusty obgotować, usunąć zgrubienie głąba nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać liście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dla zabieganych, albo dla tych, co nie lubią kapusty. Tak tak, specjalnie dla Was mam dzisiaj propozycję dania, które u nas w domu zrobiło swego czasu furorę. Robi się znacznie szybciej niż klasyczne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łzy wyciska podczas krojenia, poddała się obróbce smażenia, gdzie została lekko dosłodzona, lekko osolona i ostrości zyskała bo z chili na złoty kolor się podsmażała. Ryż w połączeniu z cebulką w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od kiedy pierwszy raz spróbowałam gołąbków z włoskiej kapusty, już nigdy nie zrobiłam ich ze zwykłej białej. Po pierwsze, jest łatwiejsza "w obróbce" - liście ładnie się rozdzielają na surowo więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to moje ulubione danie kuchni polskiej, ale nie zawsze mam ochotę i czas, aby je przygotować. Często przygotowuję za to szybsze i łatwiejsze faszerowane papryki, które nadziewam ,,gołąbkowym" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonałe danie, w sam raz na lato, kiedy papryczki są najsmaczniejsze i w dobrej, przystępnej cenie. Papryczki wypełnione farszem z mięsa mielonego i ryżu przygotowuje się znacznie szybciej niż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorową, pierogi (już trochę mniej klasyczne) czy gołąbki (jeszcze mniej klasyczne). Odwdzięczam się, piekąc ciasto na deser. Pod koniec weekendu mama pakuje mi starannie obiady na trzy kolejne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorową, pierogi (już trochę mniej klasyczne) czy gołąbki (jeszcze mniej klasyczne). Odwdzięczam się, piekąc ciasto na deser. Pod koniec weekendu mama pakuje mi starannie obiady na trzy kolejne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszyscy znamy tradycyjne gołąbki. Dziś zupełnie inne, pikantne gołąbki z soczewicą, papryką i sosem taco. Przygotowywałam je pierwszy raz i na pewno do nich wrócę! Uwielbiam soczewicę, daję poczucie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardzo prosty - gołąbki !!! :-) Sparzyłam kapustę w wodzie z dodatkiem łyżki soli morskiej i 3 łyżek octu winnego. Odcinałam po jednym liściu i wyjmowałam go z wody, aby wszystkie równomiernie się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ten czas na powietrzu, korzystać z pięknej pogody, a nie siedzieć długie godziny przy garach w kuchni. Dobrym rozwiązaniem są dania gotowe, które przyrządzone według własnego pomysłu, mogą stać się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszy raz robiłam sama gołąbki zawijane. Dlatego zaczęłam od kapusty włoskiej (ponoć lepiej się zawija). Do farszu, który z założenia miał być mięsny, bo akurat mięso rozmroziłam, postanowiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wyglądają i jak się robi gołąbki, nie trzeba nikogo uczyć ani przekonywać co do smaku potrawy. Ja dziś chcę polecić gołąbki nie tylko z wzbogaconym nadzieniem, ale także z sosem na bazie cukinii, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To chyba mój ulubiony sos do gołąbków. Robię go według przepisu mojej mamy. Składniki: po pół strąka papryk: czerwonej, zielonej i żółtej 1 cebula olej mąka gorąca woda koncentrat pomidorowy kostka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1,5 szkl kaszy gryczanej 500 g mięsa mielonego 2 jajka 1 papryka sól pieprz 1 łyżeczka pieprzu ziołowego główka kapusty na sos puszka pomidorów krojonych pół papryki 150 ml śmietany 50 ml mleka 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}