gołąbki w piekarniku

Takie gołąbki robię od lat. Zwykle duszone w sosie pomidorowym, a tutaj dla odmiany wersja z piekarnika. Z tej porcji wychodzi ich bardzo dużo bo ok. 16-18 szt., więc jeśli kilka zostanie to śmiała Zobacz więcej
Składniki na gołąbki: 1 biała kapusta 500 g mięsa mielonego 2 woreczku ryżu 1 średnia cebula 1 jajo sól i pieprz do smaku olej do smażenia Składniki na sos: ok.1 l soku pomidorowego 3-4 łyżeczki Zobacz więcej
Zapewne wielu z Was lubi tradycyjne domowe gołąbki – najpierw obsmażone potem duszone w sosie. Ja bardzo – ale nie lubię czynności smażenia gołąbków z prostego powodu – zapryskana cała kuchenka i Zobacz więcej
Ach, jak ja kocham polską kuchnię! A to również dlatego, że można w niej eksperymentować! Dzisiaj gołąbki nie do końca tradycyjne, bo z: mięsem mielonym, ryżem, kaszą pęczak i dwoma rodzajami papryki, Zobacz więcej
Pewnie większość z Was robi gołąbki w garnku, choć słyszę że co raz więcej osób robi je w piekarniku- jednak co dom to inny przepis :) Przyznam Wam się, że w tym roku robiłam już 2 razy gołąbki w Zobacz więcej
Kempek
Kempek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiem co zjem...!
Gołąbki z piekarnika

Gołąbki z piekarnika 386

0
Gołąbki lubimy, ale jawią się jako danie szalenie pracochłonne. W sumie nie bez przyczyny... Ja mam jeszcze ten dodatkowy problem, że w UK dostać można tylko maleńkie kapustki. Zdarzyło mi się jednak Zobacz więcej
Gołąbki uwielbiamy, kochamy, jemy aż nam się uszy trzęsą, co ja piszę - pysznie się nimi objadamy! Uwielbiam-y!!! Zawsze, ale to zawsze dusiłam je w wielkim garze/garach, a ostatnio, w weekend - Zobacz więcej
Na zrobienie pieczonych gołąbków zdecydowałam się, kiedy jedna z czytelniczek mojego bloga zapytała mnie o przepis na takie właśnie gołąbki. Postanowiłam je zrobić i już dzisiaj mam dla Was gotowy Zobacz więcej
Gołąbki z młodej kapusty świetnie smakują pieczone w piekarniku. Składniki ryż jaśminowy 20 dkg szynka wieprzowa zmielona 50 dkg cebula 1 sztuka sól pieprz czarny mielony do smaku papryka słodka Zobacz więcej
Ostatnio miałam ochotę na gołąbki, ale jednak było mi szkoda czasu na podsmażenie i duszenie mięsa z kapustą. Dlatego też postanowiłam przygotować gołąbki pieczone w piekarniku. Mięso zawinęłam w Zobacz więcej
Młodą kapustę w sezonie kupuję bardzo często. Przeważnie jednak robię ją w wersji z koperkiem i pomidorami (klik). Tym razem postanowiłam zaszaleć i przygotować gołąbki, które robi się o wiele krócej Zobacz więcej
Gołąbki w kapuście włoskiej zapiekane w piekarniku Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są dość pracochłonne. Tym razem przygotowałam je w kapuście włoskiej i Zobacz więcej
Całą rodzinką bardzo lubimy gołąbki, ale prawda jest taka, że strasznie ciężko mi się za nie zabrać tzn. za ich przygotowanie. Więc kiedy tylko trafi się okazja i uda mi się namówić moją mamę, to Zobacz więcej
kotlecik. Zwijam. Gołąbki wsadzamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy około 15 min. Wyciągam z wody. Na blasze układam liście kapusty. Na nich układam gołąbki. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze Zobacz więcej
Bardzo syte danie obiadowe. Tradycyjne ziemniaki można zastąpić kaszą jęczmienną z soczewicą. Całość idealnie smakuje z sosem pomidorowym. Wszystkie smaki idealnie się przenikają! Gołąbki: 500 g mięsa Zobacz więcej
łamana, ugotowaną kaszę wylać na durszlak i wsypać do miski, wystudzić, kaszę wymieszać dokładnie z przyprawami, jajkami, koperkiem nakładać farsz na kapustę i zawijać, układać w naczyniu Zobacz więcej
Młode liście podbiału mogą nam posłużyć do dolmy. Musimy zebrać młode, zdrowe liście, które następnie blanszujemy we wrzątku. Do wypełnienie liści proponuję przyprawiony farsz mięsny. Zwinięte mini- Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania toszybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone wpiekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte ismaczne wsam raz dla Zobacz więcej
Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Łyse gołąbki

Łyse gołąbki 482

0
Składniki: 0,5 kg mięsa z indyka cebula 1 łodyga selera naciowego 1 jajko główka kapusty/pekińskiej/lodowej przyprawy przecier pomidorowy kostka rosołowa Sposób wykonania: Mięso mielone łączymy z Zobacz więcej
Po pierwsze wyciąć środek tej oto połowy kapusty... A następnie ugotować w wodzie, tak około kwadransa tam trzymać... I potem tylko nadziać, jak tradycyjne gołąbki, farszem mięsnym z ryżem Zobacz więcej