gołąbki w słoiku

Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas Dzięki gołąbkom ze słoikaPamapolobiad przygotujecie zaledwie w 40 minut Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim Zobacz więcej
Super współpraca i produkty Nawiązałem współprace z firmą Męska rzecz, w zamian otrzymałem super zestaw 2 słoiki z daniami oraz innowacyjny "podgrzewacz" dań bez wykorzystywania prądu gazu ani ognia Zobacz więcej
Chrzan nieodmiennie kojarzy mi się ze świętami Wielkanocnymi i gołąbkami ;) Gołąbki z chrzanem nauczył mnie jeść mój Dziadziuś a świąt bez chrzanu mało kto sobie z nas wyobraża. Chrzan kupiony w Zobacz więcej
Nie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti. Składniki: 5 kg soczystych i słodkich Zobacz więcej
Gołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody Zobacz więcej
( te z wierzchu) . Na liściach układamy gołąbki ,zalewamy wodą i sypiemy 2 łyżeczki vegety. Gotujemy okolo 30 min. ( młoda kapusta szybko mięknie. :) Wyciągamy gołąbki z garnka, do wody z gołąbków Zobacz więcej
poszatkowaną młodą kapustę co chwilkę ją warto próbować, by zbadać słoność. Powinna być taka słona, jakbyśmy przyrządzali surówkę. Młodą kapustę można kisić z młodą cebulą, kminkiem, marchewką. Co Zobacz więcej
Zupę zrobiłam według przepisu na facebook.Gęsta,pożywna i przypomina w smaku gołąbki z kapusty,zresztą są tu wszystkie składniki,które używamy przy robieniu zwykłych gołąbków...polecam:-) 0.5 kg.mięsa Zobacz więcej
Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki Zobacz więcej
parówki, dołożyć po pieczarce pokrojonej w plasterki ja miałam takie ze słoika w takiej naturalnej zalewie, posypać niewielką ilością soli i pieprzu ziołowego, zwinąć jak gołąbki i ułożyć na Zobacz więcej
Wege gołąbki w sałacie Lekkie, pyszne, bezmięsne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Idealne na wiosnę i lato. kilka liści sałaty masłowej (zależnie od liczby gołąbków Składniki farszu: 1 Zobacz więcej
Na około 30 liści winogron - tyle było w moim słoiku. Jeżeli nie mamy możliwości kupna, możemy sami sparzyć liście w osolonej wodzie i też będą super. 700 g mięsa mielonego wołowego, wieprzowego lub Zobacz więcej
madziarybka1
madziarybka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffinkowo
GOŁĄBKI Z RYŻEM

GOŁĄBKI Z RYŻEM 214

0
GOŁĄBKI Z RYŻEM SKŁADNIKI: GŁÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY 0,5 kg MIELONEGO MIĘSA 1 szkl. RYŻU KONCENTRAT POMIDOROWY WEGETA PIEPRZ,PIEPRZ ZIOŁOWY WYKONANIE: RYŻ Z DODATKIEM SOLI UGOTOWAĆ WG.PRZEPISU PODANEGO Zobacz więcej
wcale tego nie sugeruje. Można ją jeść w surówkach, sałatkach, ale także gotować, smażyć czy zapiekać. Bardzo smaczne są gołąbki zawinięte w jej liście. Można z niej też przygotować sałatkę zimową w Zobacz więcej
w sosie pomidorowym *Pulpeciki drobiowe z sosem koperkowym *Gulasz wieprzowy z warzywami *Karkówka w sosie pomidorowym *Flaczki *Fasolka po bretońsku *Leczo *Żeberka w sosie z warzywami *Równie Zobacz więcej
Jeżeli szukacie dań, które możecie przelać do słoików i spakować na dłuższy wyjazd lub delegację to zachęcam do przygotowania poniższych przepisów. (wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby przejść Zobacz więcej
Zachęcona na FB przepisem Helenki P. na kiszone liście winorośli , postanowiłam sama wypróbować przepis i zobaczyć czy rzeczywiście jest nadczym się rozwodzić.Fakt,zawsze też chciałam zrobić Zobacz więcej
Kilka dni (konkretnie to tylko dwa;p , ale dla mnie to tak długa przerwa!;p) nie dodawałam żadnych przepisów, jakoś nie miałam nastroju. .. ale dziś zmotywowana bardzo miły komentarzem ;) dodaję Zobacz więcej
Te gołąbki to moja wariacja na temat fuzji kuchni polskiej z kuchnią azjatycką. Wyszło bardzo ciekawie :) Co prawda mężczyzna przyzwyczajony do tradycyjnego smaku jeść nie chciał, w związku z czym Zobacz więcej
, wymieszaj z kaszą przypraw. Na każdy wyciągnięty z zalewy liść nałóż łyżeczkę farszu, zawiń. Gołąbki zapiecz około 15 min 180 stopniach ps. przepis na zalewę do liści jest powszechny, więc podawanie Zobacz więcej