gołąbki w słoiku

Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas Dzięki gołąbkom ze słoikaPamapolobiad przygotujecie zaledwie w 40 minut Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim Zobacz więcej
Super współpraca i produkty Nawiązałem współprace z firmą Męska rzecz, w zamian otrzymałem super zestaw 2 słoiki z daniami oraz innowacyjny "podgrzewacz" dań bez wykorzystywania prądu gazu ani ognia Zobacz więcej
Chrzan nieodmiennie kojarzy mi się ze świętami Wielkanocnymi i gołąbkami ;) Gołąbki z chrzanem nauczył mnie jeść mój Dziadziuś a świąt bez chrzanu mało kto sobie z nas wyobraża. Chrzan kupiony w Zobacz więcej
Nie ma to jak w środku zimy otworzyć słoik z pysznymi, pachnącymi pomidorami i zrobić jeszcze lepszą pomidorówkę, gołąbki w sosie pomidorowym czy spaghetti. Składniki: 5 kg soczystych i słodkich Zobacz więcej
Gołąbki w wersji dla leniwych. Składniki : na kotlety: 1/2 kg mięsa mielonego 1 kg kapusty świeżej 10 łyżek ryżu suchego 6 łyżek kaszy manny 6 jajek sól, pieprz, wegeta na sos: 2 litry i szklanka wody Zobacz więcej
( te z wierzchu) . Na liściach układamy gołąbki ,zalewamy wodą i sypiemy 2 łyżeczki vegety. Gotujemy okolo 30 min. ( młoda kapusta szybko mięknie. :) Wyciągamy gołąbki z garnka, do wody z gołąbków Zobacz więcej
poszatkowaną młodą kapustę co chwilkę ją warto próbować, by zbadać słoność. Powinna być taka słona, jakbyśmy przyrządzali surówkę. Młodą kapustę można kisić z młodą cebulą, kminkiem, marchewką. Co Zobacz więcej
Zupę zrobiłam według przepisu na facebook.Gęsta,pożywna i przypomina w smaku gołąbki z kapusty,zresztą są tu wszystkie składniki,które używamy przy robieniu zwykłych gołąbków...polecam:-) 0.5 kg.mięsa Zobacz więcej
Tradycyjne "zawijane" gołąbki przygotowuję tylko kilka razy w roku. Trzeba przyznać, że potrawa jest pracochłonna. Tak przygotowane gołąbki najczęściej wkładam do słoików i wekuję. Przepis na gołąbki Zobacz więcej
parówki, dołożyć po pieczarce pokrojonej w plasterki ja miałam takie ze słoika w takiej naturalnej zalewie, posypać niewielką ilością soli i pieprzu ziołowego, zwinąć jak gołąbki i ułożyć na Zobacz więcej
Wege gołąbki w sałacie Lekkie, pyszne, bezmięsne, a przede wszystkim szybkie w przygotowaniu. Idealne na wiosnę i lato. kilka liści sałaty masłowej (zależnie od liczby gołąbków Składniki farszu: 1 Zobacz więcej
Składniki łączymy razem i doprawiamy do smaku. Ryżu nie gotujemy !! Nakładamy na liście tyle farszu ,aby łatwo można by je zwijać . Całość zalewamy wodą i pokruszoną kostką rosołową. Pieczemy około Zobacz więcej
madziarybka1
madziarybka1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
muffinkowo
GOŁĄBKI Z RYŻEM

GOŁĄBKI Z RYŻEM 188

0
GOŁĄBKI Z RYŻEM SKŁADNIKI: GŁÓWKA BIAŁEJ KAPUSTY 0,5 kg MIELONEGO MIĘSA 1 szkl. RYŻU KONCENTRAT POMIDOROWY WEGETA PIEPRZ,PIEPRZ ZIOŁOWY WYKONANIE: RYŻ Z DODATKIEM SOLI UGOTOWAĆ WG.PRZEPISU PODANEGO Zobacz więcej
wcale tego nie sugeruje. Można ją jeść w surówkach, sałatkach, ale także gotować, smażyć czy zapiekać. Bardzo smaczne są gołąbki zawinięte w jej liście. Można z niej też przygotować sałatkę zimową w Zobacz więcej
Ostatnio otrzymałam od Was zapytanie, o to co można zawekować do słoików, wybierając się na biwak. Ja przygotowując słoiki, kieruje się zasadami , które przekazała mi kiedyś moja Babcia. W słoiki, Zobacz więcej
12. Schab w sosie własnym 13. Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym 14. Gulasz z karkówki 15. Gulasz z żołądków drobiowych w sosie własnym 16. Klopsy w sosie pomidorowym 17. Pulpeciki wieprzowe Zobacz więcej
Zachęcona na FB przepisem Helenki P. na kiszone liście winorośli , postanowiłam sama wypróbować przepis i zobaczyć czy rzeczywiście jest nadczym się rozwodzić.Fakt,zawsze też chciałam zrobić Zobacz więcej
Kilka dni (konkretnie to tylko dwa;p , ale dla mnie to tak długa przerwa!;p) nie dodawałam żadnych przepisów, jakoś nie miałam nastroju. .. ale dziś zmotywowana bardzo miły komentarzem ;) dodaję Zobacz więcej
Te gołąbki to moja wariacja na temat fuzji kuchni polskiej z kuchnią azjatycką. Wyszło bardzo ciekawie :) Co prawda mężczyzna przyzwyczajony do tradycyjnego smaku jeść nie chciał, w związku z czym Zobacz więcej
, wymieszaj z kaszą przypraw. Na każdy wyciągnięty z zalewy liść nałóż łyżeczkę farszu, zawiń. Gołąbki zapiecz około 15 min 180 stopniach ps. przepis na zalewę do liści jest powszechny, więc podawanie Zobacz więcej