golabki w sosie pomidorowym

Smakiedyty
Smakiedyty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
www.smakiedyty.blogspot.ie
Golabki

Golabki 1186

1
{{headerMessage}}
. Mieso mieszamy z ryzem, cebulka, dodajemy koperek, pieprz I sol. Mieszamy. Liscie kapusty wykladamy farszem. Golabki gotujemy w wodzie z bulionem kurczakowym ok 10-15 min na wolnym ogniu. Golabki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,nastepnie rolujemy. Gotowe galabki wedruja do garnka,wczesniej jego dno wykladamy liscmi kapusty,podlewamy woda w ktorej gotowalismy kapuste ,nieco solimy i gotujemy na wolnym ogniu 30 min. Nasze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki bez zawijania, albo jak ktoś woli golabki ala kotlety, pszyne i znacznie mniej pracochłonne niż te tradycyjne. Polecam zwłaszcza osobom, lubiącym połączenie gołąbków z sosem pomidorowym. Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Tarta de salmonetes.

Tarta de salmonetes. 65

0
{{headerMessage}}
i zrobilam ja w domu.Smakowala. Teraz Kaz zmienil zdanie.Nie wiem kiedy znowuja zrobie,ale kiedys ja zrobie.Dzieci mialy golabki na kolacje,wiec jej nie jadly.Nie jest to kolacja dla maluchow. Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Golabki pod beszamelem

Golabki pod beszamelem 125

1
{{headerMessage}}
pod beszamelowa pierzynka golabkow. Golabki pod beszamelem .500 gr miesa mielonego mieszanego .1 szklanka ryzu .sol i pieprz .1 glowka kapusty wloskiej .sos pomidorowy Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Golabki z grzybami

Golabki z grzybami 312

1
{{headerMessage}}
tak mozna! Zapraszam! Golabki z grzybami Skladniki .1 i 1/2 szklanki ryzu .250 gr pieczarek .1 duza cebula .3 zabki czosnku .oliwa z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cześć! Dziś w naszym domu na obiad gołąbki z ryżem i mięsem w sosem pieczarkowym. Takie gołąbki pamiętam z dzieciństwa, moja kochana mama nauczyła mnie jak się je robi. Zmieniłam tylko sos z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wydobycia wszystkich smaków). Do sosu dodajemy posiekany koperek. Sos zagęszczamy mąką wymieszaną ze śmietaną. SMACZNEGO!:) Na blogu: Gołąbki klasyczne:http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/566/ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
VN:F [1.9.22_1171] Jest to świetna alternatywa dla tych, którzy lubią gołąbki, lecz tak jak ja, nie lubią ich przygotowywać. Męczy mnie przygotowywanie kapusty i owijanie nią farszu. W tej wersji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Golabki z miesem i ryzem to klasyk polskiej kuchni.Owszem ,danie troche pracochlonne,ale jednorazowo przygotujemy ilosc wystarczajaca na kilka dni,lub nawet uda sie cos zamrozic.Lubie miec w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wszystkie liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów.Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu . Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Golabki z tartych ziemniakow - wiele z Was zna je i uwielbia.Do tej pory tylko o nich slyszalam.Teraz gdy poznalam ich smak musze przyznac, ze szczegolnie te pokrojone w talarki i odsmazane na patelni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rabnietej Brygady krokiety/nalesniki z brokulem, jajkiem i serem feta pierogi z kapusta i grzybami golabki pierogi ruskie - idealne! krokiety z kapusta i grzybami Para - buch! tradycyjne pierogi z Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Gołąbki wegetariańskie

Gołąbki wegetariańskie 1668

6
{{headerMessage}}
Lekkie i pyszne gołąbki wegetariańskie, faszerowane kaszą bulgur, cukinią i pieczarkami, w lekko ostrym sosie pomidorowym z passaty, z odrobiną chilli i czosnku.Bulgur to delikatny rodzaj kaszy, Zobacz więcej
agilera73
agilera73 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokusa w kuchni
Moje pierwsze Golabki..

Moje pierwsze Golabki.. 492

2
{{headerMessage}}
moje dwie szefowe(jedna rosyjska,a druga angielska...) znaly golabki,a ja ni bladego pojecia nie mialam jak sie je robi... Wstyd sie przyznac hehehe :D Az tu masz! Dwa tygodnie temu poszlam do Kasi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nalezy 1-2 min. blanszowac we wrzatku). Gotowe golabki ukladamy w zaroodpornym naczyniu, polewamy pomidorowym sosem i pieczemy w piekarniku. Goraco polecam :) Roladki z wloskiej kapusty z ryzem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jedne z pyszniejszych jakie jadlam. mieciutkie, rozplywajace sie w ustach:) a ten sos z zapachem i smakiem tymianku dopelnia wszystkiego. Zapraszam dzisiaj do mnie na obiad!! zrodlo: klik klik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W moim rodzinnym domu glabki zawsze podawalo sie z ryzem i miesem mielonym w towarzystwie sosu pomidorowego. Ja jak to ja postawnowilam jednak zmodyfikowac nieco recepture i sprawdzic "co z tego Zobacz więcej