gołąbki w szybkowarze

{{headerMessage}}
kapusty włoskiej ciasno zawijać gołąbki i układać w szybkowarze na sitku rozkładanym na gołąbki dać przecier pmidorowy i wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
GOŁĄBKI Z SZYBKOWARU Gołąbki przygotowane w tradycyjny sposób i gotowane w szybkowarze znacznie skracają czas obróbki,gołąbki są smaczne a kapusta miękka,do tego sos pomidorowy i gotowe. Zobacz więcej
niula
niula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buduj Smak
Gołąbki z szybkowaru

Gołąbki z szybkowaru 2982

3
{{headerMessage}}
Gołąbki z szybkowaru Dział warzywa owoce. Patrzę: kapusta włoska. Myśl: AHA, będą gołąbki! W kuchni już się działo... gołąbki z lekko urozmaiconym środkiem, taki był właśnie mój zamysł. Otworzyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Już kilkakrotnie pisałam o wykorzystywaniu przeze mnie "szybkich garów". Korzystam z moich dwóch bardzo często. Dziś zaserwowałam ugotowane w szybkowarze ekspresowe gołąbki. Ekspresowe było Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: GOŁĄBKI: kapusta biała 1 większa, mięso mielone wieprzowe 50 dag, ryż ugotowany 4 woreczki, jajka 2 sztuki, cebula podsmażona 4 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki przygotowane w szybkowarze są tak samo pyszne jak te gotowane długo na gazie. Jednak ja wolę je przygotować w garnku ciśnieniowym ponieważ gotują się bardzo krótko, nie przypalają a kapusta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kapusta włoska 1 duża, szynka wieprzowa 70 dag, jajka 2 sztuki, ryż ugotowany 2 saszetki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, papryka ostra 1 łyżeczka, olej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kapusta biała 1 główka, ryż 300 gram, mięso mielone drobiowe 60 dag, jajka 2 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, przecier pomidorowy 200 ml, czosnek niedźwiedzi 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: kapusta biała 1 duża/młoda, mięso mielone 70 dag/łopatka, ryż ugotowany 3 saszetki, jajka 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, mieszanka przypraw kurczak po węgiersku Royal Brand 1 opakowanie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna pozycja z menu świątecznego odhaczona na liście! Połączyłam wołowinę pieczeniową z boczkiem parzonym. I tak oto powstały pyszne, aromatyczne i wilgotne gołąbki. Wywar do gotowania gołąbków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie po krótkiej przerwie urlopowej! :-) Dziś mam dla Was gotowanie białej kapusty głowiastej na gołąbki - młodej i późnej. Każdy chyba lubi gołąbki. Niestety, proces przygotowywania tego dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kapusty włoskiej wyciąć głąb i parzyć główkę w gotującej wodzie ściągając liście z główki, delikatnie ściąć gruby nerw i nakładać porcje mięsa i ciasno zawijać gołąbki do szybkowara włożyć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, kucharka, ostry sos chilli, wszystko dobrze wymieszać średniej wielkości nie twarda główka kapusty włoskiej - wyciąć głąb i we wrzątku parzyć i ściągać liście, z ostudzonych liści ścinać gruby nerw, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
liście, następnie z wystudzonych liści usunąc żylasty nerw aby się dobrze zawijały liście - cebulę z czosnkiem zeszklić na złoto - szynkę zmielić i dobrze wymieszać z podanymi składnikami /bez Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, marchewkę zetrzeć - dodać do mięsa. Pieczarki podsmażyć na oliwie przez ok. 5min. - dodać do mięsa. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu. Szybkowar wyłożyć liśćmi kapusty, ułożyć w nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Eksperymentów kulinarnych ciąg dalszy - gołąbki z kaszą jaglaną :) Pyszne połączenie! Składniki: 300g łopatki wieprzowej 300g piersi z kurczaka 200g kaszy jaglanej 100g cebuli 1 łyżeczka przyprawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne gołąbki bez ryżu - delikatne...smaczne i jakże aromatyczne... ' Składniki: 9 dużych liści młodej kapusty 500g filetów z podudzi kurczaka 200g pieczarek 170g cebuli 1 łyżeczka cukru oliwa 300g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kapusty, aby łatwiej zawijać gołąbki. Nadziałam farszem mięsnym liście, ułożyłam ścisło w szybkowarze, zalałam sosem pomidorowym (2 łyżki koncentratu pomidorowego, 500 ml wody, 1 łyżka vegety). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ロールキャベツ Japończycy to minimaliści. Tą ceche ich charakteru idealnie oddają właśnie gołąbki, bo są dużo dużo mniejsze od ich polskich odpowiedników;) Poza tym, nie mają w sobie ryżu, a tylko samo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki zawsze robiła moja babcia z mięsa mieszanego wieprzowo - wołowego. Obecnie przy tej cenie wołowiny niestety odpuszczam sobie. Nie kupuję mięsa mielonego zapakowanego próżniowo. Miałam Zobacz więcej