gołąbki wegetariańskie z kaszą

W kuchni nie może być nudno! Tradycyjne potrawy są super, ale jeszcze bardziej super jest kiedy można je zdrowo i z fantazją modyfikować. Kluczem do sukcesów tych gołąbków jest oczywiście komosa. Zobacz więcej
Nie jest łatwo zastąpić nadzienie mięsne w gołąbkach, jednak postanowiłem spróbować. Efekt był niezły a wegetarianin zadowolony. Składniki: - 1 dowolna kapusta nadająca się na gołąbki - 2 torebki Zobacz więcej
Tak sobie myślę, że chyba nie uda nam się znaleźć domu w którym nigdy nie jadło się gołąbków. Cały gar bulgoczę, pachnie kapustą, a do tego pyszny sos z pieczarek lub pomidorów. Nie zrobiłam dzisiaj Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ada w kuchni
Wegetariańskie gołąbki

Wegetariańskie gołąbki 49

Robiąc gołąbki zawsze przygotowuję przynajmniej dwa rodzaje farszu- jeden tradycyjny z mięsem a drugi warzywny. Jak zapewne pamiętacie jakiś czas temu przygotowywałam paprykarz warzywny- zrobiłam go Zobacz więcej
Już dawno mówiłam Wam, że jestem ogromną wielbicielką zarówno soczewicy, jak i kaszy jaglanej. Połączone razem zawsze tworzą fajne i smaczne danie. Dziś przygotowałam dla Was pyszne, chrupiące Zobacz więcej
Najlepsze gołąbki pamiętam z kapusty włoskiej i mięsa wołowego z dodatkiem wieprzowiny jakie robiła moja Babcia. Dziś od wielu lat przygotowuję gołąbki z różnymi farszami, i nie tylko z kapusty Zobacz więcej
Gołąbki z soczewicą to jedno z bardziej skomplikowanych dań, jakie miałam przyjemność przyrządzić, odkąd zaczęłam swoją przygodę z gotowaniem. Są jednak bardzo smaczne; o ile nieszczególnie przepadam Zobacz więcej
1 włoska kapusta 1 kg pieczarek 1 szklanka kaszy bulgur 2 cebule 1 kartonik przecieru pomidorowego 1 mały słoiczek koncentratu duży pęczek natki olej słonecznikowy sól, pieprz Z kapusty wykroiłam Zobacz więcej
Są to trochę inne gołąbki. Bez mięsa, za to z kaszą jaglaną. Z dodatkiem suszonych pomidorów, pora, pestek słonecznika i mozzarelli. Podane z sosem pomidorowym z bazylią. Myślę, że to świetny pomysł Zobacz więcej
Kolejny przepis na wegetariańskie gołąbki. Coś ostatnio zasmakowałam w tej potrawie :) Te gryczane zjadłam z ziemniakami i brokułami, a zamiast sosu posłużyłam się gotowcem, czyli ostrym ketchupem. Zobacz więcej
Gołąbki wegetariańskie z kaszą gryczaną i pieczarkami Wegetarianką nie jestem, ale nie zawsze musi być mięsny obiad. I nie zawsze jest mięsny, bo ja lubię wszelkiego rodzaju dania wegetariańskie. Tym Zobacz więcej
Kocham takie gołąbki z kaszą, zdecydowanie bardziej niż ryżem i mięsem. Do przygotowania swoich gołąbków użyłam dwóch rodzajów kasz - białej i brązowej. SKŁADNIKI Porcja na ok 30 szt. 2 główki kapusty Zobacz więcej
Moje pierwsze w życiu gołąbki, zrobione od początku do końca samodzielnie... Wyszło mi 8 gołąbków -szklanka soczewicy czerwonej -papryka czerwona -cebula -przyprawy (u mnie różne mieszanki firmy Zobacz więcej
GOŁĄBKI ZIEMNIACZANEWEGETARIAŃSKIE GOŁĄBKI ZIEMNIACZANEWEGETARIAŃSKIE Składniki: 1 średniej wielkości kapusta (u mnie włoska, może być też biała) 1,5 kg ziemniaków 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 2 Zobacz więcej
Składniki: 300 gkaszy pęczak 1mała kapusta 50 g suszonych lub 200 g świeżych grzybów leśnych pieprz, sól 400 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany30% słodkiej Wykonanie: Kaszę pęczak w osobnym Zobacz więcej
"Raj głupców jest piekłem dla roztropnych." Joseph Conrad składniki: kasza jaglana ok szklanki kasza jęczmienna pół szklanki 1 jajko 1 cebula czosnek kilka różeczek brokuła 1 marchewka kapusta biała Zobacz więcej
Pyszne, lekkie, aromatyczne Składniki: liście kapusty (12 sztuk + dodatkowe do wyłożenia garnka) 1 cebula masło klarowane 1 marchewka 2 woreczki kasy jaglanej 500g mięsa mielonego z indyka natka Zobacz więcej
Gołąbkiprzygotowałam z kapusty kiszonej w główkach,kupionej jakiś czas temu w Drohiczynie, podczas „Dni Drohiczyna – Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski”. Producentem kapusty jest firmaKiszenie z Zobacz więcej
Gołąbki zawsze kojarzą mi się z Dniem Wszystkich Świętych. Mama od lat przygotowywała je na rodzinny obiad. To taka nasza mała rodzinna tradycja. W tym roku zdecydowałyśmy się na całkiem zdrową wersję Zobacz więcej
Od dłuższego czasu miałam wielką ochotę na gołąbki. Jednak zamiast klasycznych z mięsem i sosem pomidorowym, zależało mi na lżejszej i zdrowszej wersji. Postanowiłam wykorzystać młodą kapustę, kaszę Zobacz więcej