gołąbki włoska

Jeśli gołąbki są z ryżem, to tu jest faszerowana kapusta. U nas w domu mówiło się właśnie faszerowana, a nazwę „gołąbki” znałam tylko ze słyszenia. J Mniejsza z nazewnictwem. Zrobiłam faszerowaną z Zobacz więcej
jem korzonki
jem korzonki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem korzonki
Włoskie gołąbki

Włoskie gołąbki 173

0
Włoskie gołąbki Zawsze lubiłam najbardziej gołąbki z kaszą gryczaną. Niestety moja przyszywana ciocia, która je robiła, już nie żyje. A ja jakoś nie mam śmiałości wziąć się za ten przepis. Na razie Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Gołąbki "włoskie"

Gołąbki "włoskie" 335

2
Co powstanie, gdy połączymy nasze polskie gołąbki z typowo włoskimi składnikami? Pyszny obiad :) A konkretniej: coś w rodzaju roladek, zawijanych we włoską kapustę, z pomidorowo-serową niespodzianką w Zobacz więcej
Poleca: Iwona Że gołąbki są pyszne, wie każdy. Czasem wystarczy zmienić nieco przygotowanie sosu, a ta tradycyjna potrawa nabiera zupełnie innej barwy smakowej. Czosnek... bazylia... i już mamy Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Gołąbki z kapusty włoskiej

Gołąbki z kapusty włoskiej 5831

1
Gołąbki z kapusty włoskiej Tradycyjne tradycyjne gołąbki. Zrobione z kapusty włoskiej dla mojego małego bohatera. Kapusta jest miękka i nie ma wymówek że nie lubi kapusty. Składniki : 1 kapusta włoska Zobacz więcej
Cóż pisać...klasyka ,pycha.... Składniki Kapusta włoska 200 g ryżu 600 g mielonej karkówki pęczek koperku 2 cebule 2 łyżki smalcu sól ,pieprz 1 l bulionu warzywnego Przygotowanie Kapustę sparzyłem w Zobacz więcej
Taka moja odmiana tradycyjnychgołąbków. Zamiast kapusty białej – kapusta włoska, jak dla mnie delikatniejsza. Zamiast ryżu, kasza gryczana i pieczarki. Wyszło pysznie zupełnie inaczej. Polecam Zobacz więcej
Składniki: 1 kapusta włoska 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 duża cebula 1 jajko papryka słodka sól, pieprz vegeta przyprawa maggi 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego kostka bulionu Zobacz więcej
Większość osób uważa,że gołąbki są bardzo pracochłonne, choć bardzo smaczne. Używając włoskiej kapusty skrócimy czas gotowania, jest bardziej delikatna, elastyczna i szybko się gotuje. Składniki: 300 Zobacz więcej
Uwielbiam gołąbki. Zarówno te tradycyjne z białej kapusty, jak i te z włoskiej. Jednakże te drugie są szybsze w wykonaniu, gdyż kapusta włoska szybciej robi się miękka. Poniżej macie zdjęcie ze zmagań Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu po głowie chodziły mi (fruwały ;) ) gołąbki. Wmawiałam sobie jednak, że to dużo roboty i chodziłam za smakiem– stęskniona, ale zbyt leniwa, by je zrobić. Aż w ręce wpadła mi kapusta Zobacz więcej
Lubimy gołąbki, więc robimy ich dużo. Włoska kapusta nadaje się do nich doskonale. Aby je zrobić musimy zgromadzić: -2 solidne włoskie kapusty -ok. 1 kg mielonej łopatki lub mielonego mięsa Zobacz więcej
Tym razem znowu postawiłam na tradycję. Gołąbki jadłam mnóstwo razy – w moim rodzinnym domu mama często je przygotowywała. Ostatnio pojawił się pomysł, na który nigdy wcześniej nie wpadłam – może sama Zobacz więcej
Kapusta włoska idealnie nadaje się na gołąbki - po zapieczeniu jest mięciutka i bardzo smaczna. Do gołąbków zrobiłam dwa sosy - pieczarkowy dla mnie i pomidorowy dla męża. Sama też pierwszy raz jadłam Zobacz więcej
Zawsze przygotowywałam szybkie gołąbki bez zawijania w kapustę, ale już Nam się znudziły. Od jakiegoś czasu chciałam przygotować tradycyjne w kapuście, ale parzenie kapusty, obrywanie liści, Zobacz więcej
Kapusta włoska bardzo fajnie komponuje się w wersji 'na gołąbka' ;) Jest bardzo delikatna, miękka i wprost rozpływa się w ustach. Polecam ! :) Składniki: (ok.16 gołąbków) główka kapusty włoskiej Zobacz więcej
Gołąbki z włoskiej kapusty. Składniki : 1 duża włoska kapusta 1 kg ryżu 2,5 l wody 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg kiełbasy 1 duża cebula majeranek pieprz czarny (mielony) sól 1/2 szklanki oleju Sposób Zobacz więcej
Tradycyjne gołąbki nieco uproszczone. Przygotowane z kapusty włoskiej, której nie trzeba wcześniej obgotowywać. Przygotowanie trwa około 20 minut, a gotowanie 1,5 godziny. Składniki na 4 osoby: 1 mała Zobacz więcej
Na blogu już widnieją gołąbki klasyczne i gołąbki z młodej kapusty. Dziś prezentuję expresowe gołąbki z włoskiej kapusty- liście kapusty nie wymagają parzenia! Składniki: 1 kapusta włoska 1 torebka Zobacz więcej
Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej