gołąbki z czerwonej

Z kaszą bulgur i gotowanym kurczakiem Składniki kapusta czerwona 2 gotowane udka kurczaka (ok. 500 g) szklanka kaszy bulgur cebula masło natka pietruszki 500 ml bulionu warzywnego sól ,pieprz Zobacz więcej
No i jakoś tak zabrzmiało PRL-owsko :) Ale nie w tym sęk. Wszystkiemu winna Polka, która zawitała kiedyś do mnie skuszona wspólną miłością do botwiny na ciepło w wersji wcale niezupowej. I napisała mi Zobacz więcej
Pyszne gołąbki z czerwonej (fioletowej) kapusty, jak na gołąbki łatwe w przygotowaniu :-) Składniki: - 1 główka czerwonej kapusty (moja była super świeża, zerwana pros to z grządki :-) ), - kasza Zobacz więcej
Pomysłem na niedzielny obiad mogą być trochę inne gołąbki. Też z kapusty, tyle, że z czerwonej:) Jeśli lubicie połączenie mięsa mielonego z boczkiem (a to jest tutaj w farszu), to bardzo Zobacz więcej
Pierwszy raz samodzielnie zrobiłam gołąbki i chwalę się tym wszem i wobec ponieważ wyszły mi przepysznie! Oczywiście nie są to tradycyjne i zwykłe gołąbki z mięsem, ryżem i sosem pomidorowym, ten Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Pieczone gołąbki z czerwonej kapusty ... Składniki: - 1 średniej wielkości czerwona kapusta - mięso mielone z karczku - ryż - sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy,czosnek Zobacz więcej
W zasadzie gołąbki wigilijne to wegetariańska wersja standardowych. Ja jeszcze bardziej urozmaiciłam to danie- stosując kapustę czerwoną :) Wyglądają dość ciekawie, smakują wybornie. Składniki: 1 Zobacz więcej
Skład: 1 czerwona kapusta ok. 2kg 300g pieczarek 300g kaszy Gryczanej prażonej Lestello 1 jajko 1 marchew 2 ogórki kiszone 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki musztardy 20ml octu jabłkowego 2 Zobacz więcej
Dziś mała wariacja na temat klasycznych gołąbków. Pieczone w piekarniku głąbki z czerwonej kapusty z farszem z soczewicy i pieczarek. SKŁADNIKI zblanszonwane liście czerwonej kapusty szklanka Zobacz więcej
Czerwone gołąbki fot. D.Szymborska Po pierwsze to nie jest przepis dla tych, którzy nie mają zbyt dużo czasu. Po drugie to nie jest przepis dla tych co nie chcą jeść tłustych rzeczy. Po trzecie to Zobacz więcej
Gołąbki należą z jednej strony do moich ulubionych dań, a z drugiej ich zrobienie mnie przerażało. Już wiem dlaczego tak rzadko pojawiały się na naszych talerzach, są po prostu dość pracochłonne i Zobacz więcej
Tym razem gołąbki w trochę innej niż klasyczna formie. Z kapustą czerwoną i bez ryżu. I to wszystko za niecałe 20 złotych. Paragon – nie uwzględniając promocji, w normalnych cenach, koszt to 17,80 Zobacz więcej
Naszła mnie ochota na czerwoną kapustę, kupiłam więc małą główkę i postanowiłam zrobić z niej gołąbki. Na blogu Olgi Smile (tutaj), znalazłam przepis na wegańskie gołąbki i zmodyfikowałam go zgodnie z Zobacz więcej
Przepis, który przygotowałam latem. Botwinki już raczej nie uświadczycie, ale duże liście jarmużu jak najbardziej. Przepis oczywiście można zapisać i przygotować za kilka miesięcy ;) Składniki na Zobacz więcej
Kolorowe, multiwarzywne gołąbki o apetycznym farszu i lekko orientalnym posmaku. Dobra propozycja dla miłośników kuchni Bliskiego Wschodu. Przepis autorski. Składniki na 5 gołąbków: 5 liści kapusty Zobacz więcej
Kilka dni temu na Pokrojone i Doprawione zobaczyłam gołąbki zawinięte w liście czerwonej kapusty. Bardzo spodobał mi się ten pomysł, bo takie czerwono-fioletowe gołębie naprawdę są urocze. W taki Zobacz więcej
Dodaj zdjęcie! Przepis na gołąbki- w wersji z czerwoną fasolką. Składniki na gołąbki z czerwoną fasolą (na ok. 14 gołąbków): niewielka główka młodej kapusty, 3/4 szklanki ryżu, 1 puszka czerwonej Zobacz więcej
Gołąbki z czerwonym ryżem i suszonymi pomidorami Gołąbki pachną domem. Zapach ugotowanej kapusty roznoszący się po mieszkaniu to jeden z takich zapachów, za którym czasem się tęskni... po prostu nasz Zobacz więcej
Dziś mamy dużo pracy Najwięcej przy gołąbkach. Ale jeżeli zostanie nam kasza z poprzedniego dnia, a grzyby namoczymy rano, zaś kapustę w całości podgotujemy wcześniej, połowa pracy będzie za nami Chcę Zobacz więcej
Uwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci! Zarówno do obiadu , jak i na słodko czy też w formie sałatek. U nas w Polsce mam wrażenie , że cały czas pozostaje jednak niedoceniana – a szkoda , bo można Zobacz więcej